Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

JAN MULDER IN DE KUIP?

januari 13th, 2007
IN DEZE ELECTRONISCHE ZATERDAGBIJLAGE
DIE WIJ IN TEGENSTELLING TOT DE KRANTEN
FLINTERDUN HOUDEN
DOLDWAZE ANECDOTES
Ja, Jan Mulder speelde in het seizoen ’89-’90 voor Feyenoord. Onder trainer Pim Verbeek, met bekende namen zoals Regi Blinker, doelman Joop Hiele en John de Wolf. En dan bedoel ik niet die Jan Mulder die jarenlang oervervelend zat te doen bij Barend en Van Dorp en vroeger voor Anderlecht speelde en ook nog even voor de club die in de 0-20-snelkookpan tienduizenden opgefokte namaakjoden door het zingen van een kerstliedje over herdertjes die bij nachte lagen, tot hysterie drijven, waarbij sommigen het kwijl langs de mond loopt en anderen een voortijdige zaadlozing krijgen bij het gillen: ‘Ojox, Ojox, Ojox.’
Nee, ik bedoel die kleine krullebol, Jan Mulder. Een op het oog sympathieke, vriendelijke jongeman. In die tijd dan. Hij zal nu een wat oudere chagrijnige ex-profballer zijn. Deze Jan Mulder heeft voor haast alle regio-clubs gespeeld. Te weten: SVV, Sparta, Feyenoord en Dordrecht ’90.
Ik leerde deze olijke krullebol kennen in de tijd dat ik voor het Excelsior-programmablad een column schreef. Het is altijd goed toeven op Woudenstein en Jan Mulder de tweede leverde mij dikwijls leuke nieuwtjes (ook minder leuke) uit de voetbalwereld. Zo misten in die tijd spelers van FC Dordrecht regelmatig spelers geld uit hun knip. Jan Mulder wist mij te melden dat de gokverslaafde Romano Sion de dader was. Later bleek dat Mulder de grootste kleptomaan was die op de velden rond liep. Mij flikte hij ook een geintje. Op zatermiddag om kwart over twee las ik mijn column voor op Radio Rijnmond. Dat wist hij, maar op zo’n moment bracht hij een bezoek aan de golfbaan, waar mijn eega een restaurant exploiteerde. Vroeg dan heel onnozel waar ik was. Zogenaamd onverrichter zaken vertrok hij, waarna er een paar peperdure golftassen werden vermist, die hij vervolgens enige tijd later, aan mij lachend te koop aanbood. Ook verleende hij hand-en-span-diensten aan de Chinese gokmaffia, door wedstrijden te manipuleren. Hij veroorzaakte de meest vreemde strafschoppen en was niet te beroerd om vlak voor tijd in eigen doel te schieten, mocht de stand dat verlangen!
FC Veenhuizen
Jan Mulder speelt nu voor FC Veenhuizen. Die speelt alleen thuiswedstrijden. Hij schopte onder invloed van teveel lijntjes coke een vriend hardstikke dood. Maar dat wilde ik eigenlijk helemaal niet vertellen. Ik ben weer afgedwaald, daar afdwalen mij eigen is.
Opa wilde over vroeger vertellen, toen alles veel beter was dan tegenwoordig. Ook de scouting bij Feyenoord. Daar kwam ene Johan Neeskens uit Haarlem op proef. Trainde een paar keer mee en kreeg en een treinkaartje enkele reis Haarlem als beloning. Was niet goed genoeg…
VROEGER WAS ALLES BETER
ik citeer columnist, stand-up comedian Donald Olie
Vroeger in de jaren vijftig
waren de mensen zogenaamd normaal.
Je had toen nog geen travestieten
maar al wel Louis van Gaal.
Er bestond toen nog geen incest
en ook geen realityteevee.
Je verveelde je te pletter
maar ja, men deed het er maar mee.
Goddank is nu alles anders
’t leven een wervelend bestaan
’s zondags gaan we naar Feyenoord
daar kan je van op aan.
Vaders vozen met hun dochters
moeders doen het met de hond.
Het is niet meer van dat benauwde
sex is leuk en ook gezond.
Iedereen gebruikt nu paddo’s
of is aan de LSD.
Geloof niet de doktoren,
want je wordt er honderd mee.
Liep je vroeger door de straten
ik bedoel rond middernacht
dan gebeurde er geen klote
dat was toch de algemene klacht.
Tegenwoordig gaat dat anders
je wordt zo inelkaar gebeukt
en een meisje dat naar huis wil
door een voetbalteam geneukt.
KOPSTOOT
opgedragen aan Zinedine Zidane
Ik speelde driebanden
de rode bal vloog onder ’t biljart
Kreeg toen een schok
het leven is hard
Mijn leven flitste
voorbij als een schicht.
Ik zag een tunnel
ik zag ook wit licht.
Aan het eind van die tunnel
stond stralend een man.
die gaf me een kopstoot
en zei:
“ZIT TOCH NIET OVERAL MET JE POTEN AN!!”

3 Comments »

 1. tramadol medication dosage 37.5 says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

 2. purchase zithromax online says

  cheap zithromax online

  september 25th, 2009 | #

 3. Joop says

  Ik kwam toevallig hier even uit maar de passage over de chinese gokmafia is toch wel behoorlijk vooruitziend te noemen, gezien de actualiteit en het feit dat deze column al in 2007 dus geschreven is. Hulde Lex!

  februari 13th, 2013 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen