Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

FEYENOORD ALS BLADVULLING

januari 11th, 2007
WINTERSTOP
Deze tijd van het jaar kan men moeilijk komkommertijd noemen. Nu de meeste velden te modderig zijn om te bespelen, gaat men om de verveling te verdrijven, of om de krantenkolommen van het sportkatern te vullen, wellicht om lang opgekropte frustraties te uiten, met modder gooien. Journalistieke diepvries-komkommertijd zal ik maar zeggen.
SPORTWEEK
Het blad Sportweek laat vanuit Londen King Salomon Kalou natrappen naar zijn voormalige ploeggenoten. Hij had geen problemen met Van Hooydonk, nee met de man die naast hem zat in de kleedkamer en wel: Patrick Lodewijks. Lodewijks verklaart desgevraagd van niets te weten. Kalou vervolgt: “Nu is De Guzman weer een moeilijke jongen. Bij Feyenoord is iedereen een moeilijke jongen.” Kalou ziet nog steeds iedere wedstrijd van Feyenoord op tv en stelt: “Voor de kwaliteit die ze nu hebben doen ze het goed!” Echt een wijsheid van Koning Salomon, daar de kwaliteit in Londen en Liverpool loopt, te weten Van Persie, Kalou zelf en Dirk Kuyt.
Salomon Kalou heeft nog steeds een zwak voor Feyenoord, anders kijkt hij niet naar de wedstrijden op tv. Zijn voormalige medespelers nemen hem nog steeds kwalijk dat hij niet bij de nachtelijke praatsessie aanwezig was. De jongeman verstaat en spreekt nauwelijks Nederlands. Waarom dacht je dat hij voor de inburgeringstoets is gezakt? Die steekt geen zak op van boze medespelers die door elkaar praten en het over ‘hunnie’ en ‘zullie’ hebben. Kalou praat alleen met zijn voeten in niet mis-te-verstane taal…
ERWIN KOEMAN
“SPORTWEEK” meldt verder dat Erwin Koeman op de ranglijst van trainers in de middelmoot staat. Over Ton Lokhoff: “Als die een cafe binnenstapt, kijkt de toiletjuffrouw niet op of om.” Maar deze is nog aardiger, maar dan niet voor de betrokkene: “Adrie Koster heeft de uitstraling van een ingeblikt sardientje!” Journalistieke komkommertijd oftewel ijspegel-geleuter. De heren leunen genoegzaam achterover: “Ik heb het ‘m weer gelapt moeder. “Er is een gezegde: “Journalisten zijn gemankeerde schrijvers.” Sportjournalisten deugen nergens voor. Zo ook columnisten, de goede niet te na gesproken…
FEYENOORD-WERDER BREMEN
Vanavond om zeven uur op Eurosport. Om de biercup. Al spelen ze tegen ‘Veenhuizen Binnen’ of ‘Bal op dak,’ kijken gaan we toch, anders ben je geen echte Feyenoorder.
OOK ZO’N DOELPUNT
Verslaggever vanavond is de beroemde ex-voetballer Frank Kramer. Gisteravond na de wedstrijd van Besiktas tegen Galatasaray vertelde hij nog even in alle bescheidenheid, dat hij ooit als speler van Telstar, ook zo’n doelpunt had gemaakt als Pierre van Hooydonk dinsdagavond. Gescoord vanuit de middencirkel tegen doelman Ton Thie, van Ado. De samenvatting was op tv, maar dat doelpunt is nooit vertoond. De camera was stuk, vertelde de oersaaie mars-Kramer…
Nachrift:
WIJ FELICITEREN
Mr. Dr. Professor Pieter van Vollenhoven is veertig jaar getrouwd met dat damesblad. Was gisteravond op de kijkbuis te zien. Zodra de man op tv verschijnt, krijg ikzelf dat beeld terug van de prijsuitrijking van de verloren WK-finale tegen Duitland in ’74. Daar stond deze sympathieke leider van de Ongevallenraad, op het moment dat Franz Beckenbauer het gouden beeld ontving, te klappen en ‘BRAVO’ te gillen. Onbegrijpelijk, totdat je weet dat zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog (met zijn bedrijf Bingham uit Schiedam) vlaggen voor de moffen produceerde. De dag dat ik lid word van Het Republikeins Genootschap komt steeds dichterbij!

1 reactie »

  1. Riemke says

    januari 12th, 2022 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen