Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

ER GLOORT WEER HOOP VOOR FEYENOORD

januari 10th, 2007
PI-AIR NEEMT REVANCHE
Terug op Turkse bodem, waar hij vertrok na een hevige rel met zijn toenmalige trainer, Christoph Daum, liet de onlangs 37 jaar geworden spits binnen een kwartier zien, in de match tegen Galatasaray, wat een geweldige voetballer hij nog steeds is. Pierre schoot volgens het verslag in het AD eerst van 50 meter raak, later in het stuk vanaf 45 meter, Pierre schoot vanaf 47 1/2 meter raak. Vanuit de middencirkel! Die Christoph Daum stelde op het laatst Van Hooydonk niet meer op. Maar welingelichte bronnen weten te melden dat deze ’typische mof’ suf gesnoven was. Snoof met die grote ‘Nase’ van hem regelmatig een lijntje ‘coke,’ hetgeen hem van zijn verstand beroofde…
WERDER BREMEN
Hoewel de wedstrijden om een bierpul gaan, ook wel de Efes Pilsen Cup genoemd, geven ze toch een aardige indicatie waar Feyenoord staat op dit moment. Er werd bij vlagen goed gespeeld door dit zogenaamde veredelde tweede elftal. De Egyptische doelman was betrouwbaar, op een slordige uittrap na, die via een Turkse speler (op de rand van de zestien) terug naast het doel kaatste. De nieuwe rechtervleugelverdediger Adalberto Neto lijkt een beetje op Ulrich van Gobbel. Volgens trainer Erwin Koeman een ’typische slager!’
(“Blieft de kleine een plakje worst?”) Kortom, het zag er goed uit wat de boys lieten zien. Donderdagavond, nu wel om 19.00 uur, rechtstreeks verslag op Eurosport, tegen Werder Bremen, dan weten we echt waar Feyenoord staat. Er valt voor de winnaar $ 50.000 te verdienen, net genoeg voor het maandsalaris van Peter Bosz, aldus de commentator van Eurosport, Onno Hansum. (Dat ik daar weer geen boze emails over krijg.)
UITVERDEDIGEN
Waar ik een enorme hekel aan heb, is dat langzame rondspelen achterin. Tikkie breed, tikkie terug, tikkie naar de keeper, een mens wordt er niet goed van. Speel naar voren want daar moet de bal uiteindelijk heen. Dus diepte-pass! Geen breedte-pass meer. Het is die trainers hun eigen schuld. Zij slijpen de zogenaamde automatismen in de speelstijl van hun elftal. Bij Oranje is het achterin rondspelen tot kunst verheven. Diezelfde trainers vreten tijdens de wedstrijd van ergenis hun sigaar of sigaret op, de niet-rokers daargelaten. Zij vertonen zich, wereldwijd te volgen, voor tv met altoos kauwgum malende kaken. Die ergenis gaat ten koste van hun gezondheid. Zou het toeval zijn dat het percentage open-hart-operaties onder de voetbalcoaches ver boven het gemiddelde ligt? De by-pass is met stip de slechtste pass die in de voetbalwereld denkbaar is.
De bekendste by-passes kunnen we vinden bij Johan Cruyff, Ab Fafie en Rinus Michels zaliger. Michels ging naar Belgie voor zo’n operatie en is nooit meer thuisgekomen. Marco van Basten liet bij onze zuiderburen zijn enkel opereren, hetgeen einde loopbaan betekende. Naar Belgie moet men gaan om heerlijke ‘pralines’ te kopen en om lekker uit eten te gaan. Kortom, ik wil alleen maar zeggen dat aanvallend voetbal het beste is voor de gezondheid van trainers en publiek. Ram die bal naar voren, geef desnoods een bye-bye-pass! Dat zijn ballen die in de tweede ring vliegen, maar stop met dat slaapverwekkende rondspelen. Kerels doe er je voordeel mee!
Naschrift:
Niets uit de hier gepubliceerde columns mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen! Er zijn lieden die nooit van ,Copyright, hebben gehoord.
ELECTRONISCHE SCHANDPAAL
Ene Mijnheer Etmans presteerde het, de hele column: ‘Grote Sponsor voor Feyenoord’ op zijn forum te plaatsen, zonder bronvermelding. Hij trok vierhonderd lezers (bij mij weg), die dachten dat hij die column geschreven had. De man heeft drie kledingzaken in het centrum van Rotterdam, die moet beter weten. Zo ook de forummaster van de AVRO, daar stond ook de gehele column te lezen! Hij mailde mij: ‘de boosdoener had het zonder erg gedaan!’
Zonder erg daar zit de hele bajes aan de Noordsingel vol mee!!!

1 reactie »

  1. Anoniem says

    🙂

    januari 18th, 2020 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen