Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

GROTE SPONSOR VOOR FEYENOORD

januari 8th, 2007
Rotterdam, 24 apr '07  0.630 uur
New York (local time)
SILVIA TOTH WIL FEYENOORD SPONSOREN
De telefoon gaat. Wie kan dat zijn op dit vroege uur? Slechts een handje vol mensen heeft mijn nummer. (Collect call from New York. Do you accept?) "Hallo Alexander", roept een dame monter in mijn oor. "Ben iek te verstaan?" Ik herken aan het brabbeltaaltje de stem van Silvie le Quemont, een oude vriendin van mij uit Parijs. Zij is journaliste, werkzaam voor o.a. The Daily News (N.Y.) en Le Figaro. Heeft begin jaren negentig enige tijd met mij samen gewoond. Ging graag mee naar Feyenoord en was helemaal idolaat van John de Wolf, hetgeen ik niet goed kon rijmen met haar affectie voor mij. Zij vertelde dat ze net van een muziekuitvoering kwam, gehouden in het penthouse van Silvia Toth. Daar speelde de beroemde violist Itzak Perlman. Zij vond Perlman erg op mij lijken, zelfs zijn handen waren identiek aan de mijne. Het grote verschil: ik speel geen viool en hij heeft ongelukkige benen. Moet je mij daarvoor wakker bellen, vroeg ik knorrig. Nee, zij had nieuws, zeker voor een Feyenoord-watcher.
SILVIE spreekt SILVIA
(verkorte weergave van het gesprek)
Onder het genot van een glas wijn staan de dames gezellig te keuvelen. Mevrouw Toth vertelt dat zij dol is op muziek (zit in het bestuur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) en op voetbal! Ondertussen haalt zij uit een lade van haar secretaire een aantal faxen en toont deze aan de journaliste. Met verbazing leest Silvie de correspondentie tussen het bestuur van Feyenoord en Silvia Toth, toevallig van origine afkomstig uit het land van Jozsef Kiprich. Kort samen gevat: Mevrouw Toth wil tientallen miljoenen in Feyenoord pompen, mits zij een flinke vinger in de pap krijgt, op zijn minst een bestuursfunctie, maar het liefst voorzitter!!!
SILVIE IS GELOOFWAARDIG
(Silvia, Silvio en Silvie)
Silvie le Quemont schreef enkele jaren terug een vernietigend stuk over fraude bij Fininvest van Silvio Berlusconi, voor Le Figaro. Kreeg een proces wegens smaad aan haar welgevormde achterste en won tenslotte.
SILVIA TOTH WILDE AL EERDER VOORZITTER WORDEN
In mijn archief duikel ik een artikel op uit het voetbalblad ELF (augustus '93), waarin de dame aankondigt voorzitter van PSV te willen worden. Voorzitter Ruts ging PSV verlaten en Mevrouw Toth zou als nieuwe preses een frisse wind door de club laten waaien. Ik citeer: "Mijn elftal zou in een azuurblauw shirt lopen in combinatie met wit. De spelers moeten een trotse uitstraling hebben…"
Verder lees ik dat het raam van de skybox open moet om de sfeer te proeven.
HOE GELOOFWAARDIG IS SILVIA TOTH?
Haar loopbaan is genoegzaam bekend. Een 'americain dream' in de polder. Uitzendbureau Content heeft haar in de Quote 500 doen belanden. Is getrouwd geweest met professor Pierre Vinken, de legendarische topman van Reed Elsevier. Gescheiden van Vinken, daarna een jarenlange relatie met de beroemde zoon van een Friese melkboer (Boonstra van Philips SV) en tussendoor nog even gescharreld met de bekendste zoon van Rotterdam-Zuid, Leo Beenhakker. VOORKENNIS genoeg zou ik zo zeggen.
Volgens mijn correspondente in New York wordt het nieuws deze week bekend gemaakt. Hopelijk zet Silvie mij niet voor schut. Dan sta ik net zo voor paal als mijn gabber Johan Derksen met zijn 'scoop': STEVEN ROTTIER VAN DAVILEX POMPT MILJOENEN IN FEYENOORD.
Diens vader liet hem ogenblikkelijk ontoerekeningsvatbaar verklaren en hem in een inrichting doen opnemen.

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen