Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

VOETBAL MAAKT HUWELIJKEN KAPOT

januari 3rd, 2007
WINTERSTOP
De wintertijd is voor veel voetbalverslaafden een nare tijd. Veel mannen worden narrig zonder voetbal. Sommigen reageren dit af op hun vrouw. Geven het lieve mens een elleboogstoot als ze in de weg staat bij de koelkast, waaruit hij zijn zoveelste biertje wil pakken, of pakken haar van achteren wanneer zij voor het beeld van de tv loopt, waar juist het voetbaljaar-overzicht aan de gang is met wedstrijden die hij uitentreuren heeft bekeken. Veel relaties staan (net als de bevroren waterleiding bij vrieskou) op springen, sterker nog,het aantal echtscheidingen stijgt schrikbarend in deze tijd., vooral bij mannen die gehuwd zijn met een vrouw die hem regelmatig toesnauwt: “maak je niet druk om dat rotte voetbal!” of, dat zijn de ergste, die van ‘het-is-maar-een-spelletje’-types. Hij dan weer na zijn 23e pilsje: “Wijf rot op, neem maar een vent die postzegels verzamelt…” Resultaat: Huwelijk kapot.
MIJN HUWELIJK
sneuvelde door een bizar incident. Zoals ik eerder schreef, kwamen op maandagavond veel Feyenoorders bijeen in Cafe de Kroonkurk. Nadat de kroeg wegens renovatie werd gesloten, verhuisden wij met de kastelein, Cor Horsten genaamd, mee naar het nieuwe clubhuis en wel Cafe ’t Kurkje in de Volmarijnstraat. Daar kwamen zowel spelers van Sparta als Feyenoord over de vloer. Ik herinner mij: Nol Heijerman, Piet Steenbergen, Pingel de Kreek, Cor Veldhoen en … Adje Verhoeven. De laatste heeft mij van mijn vrouw afgeholpen.
Ad Verhoeven speelde weliswaar voor Sparta, maar dat was voor mij geen bezwaar om vriendschappelijk met hem om te gaan. We hadden allebei een trouwboekje, maar dat trouw hadden we eruit geschrapt. We gingen regelmatig op stap tot diep in de nacht. Ik heb Ad op zaterdagnacht om twee uur halfbezopen meegemaakt en dat terwijl hij reserve stond voor de wedstrijd in de Kuip tegen Feyenoord. Hij stond met een grote sigaar in zijn mond, pilsje in de hand, (het was in Dancing Tabaris aan de West-Blaak) en mompelde: “ik hoef toch niet te spelen…” Die middag moest hij al na enkele minuten invallen en speelde een grandioze partij.
Op een maandagavond nam ik mijn vrouw mee naar Cafe ’t Kurkje. Ad Verhoeven zat aan de bar en kijkt naar ons en roept: “zo dat is heel wat beter wat je nu bij je hebt, die negerin van verleden week vond ik maar niks!” Voetbalhumor? In ieder geval maakte mijn eega rechtsomkeert en ging lopend naar huis. Ik was getrouwd met een Belgische schoonheid (type Farah Diba) en die had totaal geen gevoel voor humor. Belgen en humor kan ik toch al niet rijmen. Enfin, dat huwelijk was gelijk fini. Stond overigens toch al op springen. Met Ad liep het ook niet goed af. Die verongelukte enkele jaren later met zijn auto. Ik ben nooit boos op hem geweest en van de schrik twintig jaar lang vrijgezel gebleven, totdat ik ‘mijn eigen Sjaan’ tegenkwam, waar ik al weer bijna twintig jaar bij ben.
VOETBALHUMOR OP TV
Jaren geleden ging ik met Henk Fraser en mijn dochter naar de Boksgala: Bep van Klaveren-Memorial. Die prachtige dochter (Katja Schuurman-type) had ik overgehouden aan dat mislukte huwelijk. Bij de ingang van Sporthal Crooswijk stonden tv-camera’s opgesteld. Henk Fraser met een gehate columnist, plus ‘vreemde vrouw’ werden vereeuwigd. De volgende dag zag ik de beelden terug met diverse ondertitels in de geest van: ‘Columnist in buiten- of overspelpostie? Ja, dat was lachen.
Enfin, ik wilde eigenlijk alleen maar vertellen dat die winterstop niet bevordelijk is voor het humeur.
Daar komt bij: ik had een uitnodiging uit Turkije om de Efes Pilsen Cub bij te wonen. De electronische vliegticket was al binnen. Die had ik gekregen van de beroemde Turkse columnist van het dagblad: ‘Hurriyet’, Dogan Tac. (in het Nederlands vertaald zou hij Johan Kroon heten!, zoiets verzin je niet) Helaas, ik was vergeten dat ‘mijn Sjaan’ een week Ameland had geboekt in dezelfde periode. Dan maar Dogan Tac afgebeld. Ik moet mee naar dat eiland, (‘blijf daar maar’, hoor ik enkele lieden zeggen) want twee keer een relatie verspelen is wat veel van het goede.
Hopelijk doet de trainings-stage in Turkije de Feyenoord-selectie goed en gaan zij straks beter uit de startblokken dan bij het begin van het seizoen. Toen was ik al blij als ze de toss wonnen…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen