Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

NIET ALLEEN JORIEN…!

januari 2nd, 2007
DE ZAKKENVULLERS
Trainers zijn passanten, zeker bij een club als Feyenoord. Zij trekken de Kuip binnen en (de goede niet te na gesproken) met hen sluipt er een virus in het gigantische lichaam, Het Bolwerk van Rotterdam-Zuid. De Heren die geen echt Feyenoord-hart bezitten, hebben dikwijls alleen goed voor zichzelf gezorgd. Hieronder staan ze in chronologische volgorde:
PIM VERBEEK
1989-1991
Een echte Sparta-Piet (trouwens heel zijn familie is Spartaan) die met zijn 33 jaar, onervaren aan de klus begon. Met Sinterklaas kregen we wegens dramatisch slechte wedstrijden de Zweed Gunder Bengtsson erbij. Het duo verdiende toentertijd 900.000 gulden per jaar! Ik heb menige training onder leiding van die Zweed gezien en moest constateren dat hij het elftal klaarstoomde voor de Marathon van Rotterdam. Hij liet hen (excusez le mot) de ‘pestpokke’ lopen, maar in de wedstrijden zag je er niets van terug. Trainen zonder bal? Ze doen toch niet aan athletiek? Ook strooide hij kwistig met boetes, maar waar die gebleven zijn, in ieder geval niet in de Feijenoord-kas, want die was en bleef leeg. Toen de heren op 3 maart 1991 na de 6-0 nederlaag tegen PSV op de keien werden gezet, bedongen zij een afkoopsom waarvoor Feyenoord tot in lengte van jaren heeft moeten bloeden. Dat bedoel ik met het onuitroeibare virus dat een voetbalbolwerk binnen sluipt.
TROUBLE-SHOOTER
Over de doden niets dan goed, maar de volgende zakkenvuller die Feyenoord kwam ‘helpen’ was de van Radio Veronica afkomstige Joop van der Reijden. (God hebbe zijn ziel, vast en zeker) Die streek het goddelijke honorarium op van 3000 gulden per uur. Die heeft de club echt van de wal in het Veronica-schip geholpen.
HANS KRAAY SR
Degene die met het uithollen van Feyenoord is begonnen. Hyperventilerend is hij langs Ajax, Feyenoord en PSV getrokken. Trok na zijn vertrek uit de Kuip naar PSV de beste spelers mee naar de Lichtstad, o.a. Ivan Nielsen en Ruud Gullit. Deze laatste kostte hem uiteindelijk de kop. Eerst kon Ruud in de Kuip niets meer leren, wel bij PSV?, later forceerde hij een breuk in Eindhoven, teneinde naar AC Milan te kunnen vertrekken.
ARIE HAAN
Twee vreemde vogels achter elkaar. Arie Haan sloeg in zijn tijd bij Ajax, Hans Kraay Sr een blauw oog. Kraay vond tijdens een trainingskamp een jonge deerne onder het bed van Arie Haan. Bij de grote bonje die hierop volgde kreeg de oude Kraay een ‘uppercut’ van Haan. Enkele jaren geleden had ik Pa Kraay aan de telefoon en vroeg nog eens naar dat incident. Hij dreigde mij een proces aan te doen, mocht ik dit feit ooit vermelden, of een blauw oog te slaan, dat weet ik niet zo goed meer.
ARIE HAAN
Het voetballijk van De KROMME stond nog boven aarde, toen Arie Haan vanuit Griekenland telefonisch solliciteerde naar de functie van hoofdtrainer in de Kuip. Hij stond nog onder contract aldaar, met gevolg een grote ruzie met voorzitter Papadopoulos. Onze voorzitter Jorien Dakbedekkeros, maakte toen zijn eerste grote fout, die HAD NOOIT DIE ARIE HAAN MOETEN CONTRACTEREN. De voetballer Arie Haan staat buiten kijf. Met Seedorf, een van de meest succesvoller spelers aller tijden. Maar de trainer Haan? Een halve mof, een bierzuipende Walgvogel! Jorien had zeker die beelden van Haan op de tv niet gezien? Haan in Lederhosen met een twee-liter bierpul in de hand. Ein Prosit…
In zijn Ajax-tijd stond Arie altijd ’toevallig’ naast Johan Cruyff op de foto. Haan weet wat PR is. Het is niet te bewijzen (Johan Derksen had er gisteravond tijdens Voetbal Insite nog over) dat Haan tijdens zijn Feyenoord-tijd riant zijn zakken heeft gevuld, via zijn Zuid-Amerikaanse connectie. Na enkele weken meldde de nieuwe Wonderdokter in de Kuip dat hij het lek boven had. Hij trok vervolgens via zijn maffia-makelaars-connectie de volgende spelers aan: Montoya, Sanchez, Picun en Graf met dubbel P! Lekker je zakken gevuld Arie?
RUUD GULLIT
Weergaloze voetballer. Grote Persoonlijkheid. Maar geen echt voetbaldier. Ruud Gullit leeft in de wereld van Ruud Gullit. Is op aanraden van Jan. D. Swart (heel aardige man overigens, had hem van de week nog uitgebreid aan de telefoon) aangetrokken. Volgende grote fout van Jorien. Wie het voetbal volgt, heeft Gullit in Engeland als trainer/manager zien mislukken. De clubs verweten hem dat hij meer in de Amsterdamse PC Hooftstraat te vinden was dan op het trainingsveld. Ruud was meer met zijn creditcard-vrouwtje op de eerste rij bij een modeshow te vinden. Ook bij Feyenoord heeft Ruud spelers aangetrokken waar ik grote vraagtekens bij zet. Of hij, net als Haan ,zijn zakken gevuld heeft. Pc Hooft zal het weten.
Voor mij was hij al jaren ongeloofwaardig. De ene week Nelson Mandela knuffelen en vervolgens enkele dagen later de neo-facist Silvio Berlusconi in de armen vliegen…
Conclusie:
Niet alleen Jorien heeft fouten gemaakt. Buiten die 12% (mocht het waar zijn) heeft die man toch onnoemelijk veel tijd en energie in de club gestoken. Een echte Feijenoorder! Maak een gebaar Jorien en stort die poen in de Feyenoord-kas. Je kan toch niet meer dan een biefstuk per dag eten, terwijl je liever een bal gehakt op je bord hebt. Dan richt ik een feestcommissie op: “GEEF JORIEN EEN WAARDIG AFSCHEID!” De happening staat gepland op 19 juli 2008.
FEYENOORD HONDERD JAAR! Die club is niet stuk te krijgen. Heeft net als de Ramblers vroeger, het motto: “MAARRRRR…….. WIJ KOMEN TERUG!!!

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen