Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

PETER BOOSZ SLAAT TERUG

april 11th, 2007

De redder van Feyenoord: PETER BOOSZ

De technisch manager van Feyenoord ligt na de afgang tegen Groningen onder vuur.

Woedende supporters die door de Mobiele Eenheid pas na enkele charges in toom konden worden gehouden, een wederom grimmige ambiance in De Kuip en een dolend elftal dat zondag tegen FC Groningen de zoveelste afgang (0-4) van dit seizoen beleefde.

Het zijn barre tijden voor Feyenoord. De hoon van het legioen richtte zich dit keer op technisch manager Peter Boosz, die zegt te zullen opstappen als zijn familie bedreigd wordt. Nou, daar hoeft hij niet bang voor te zijn, dat doen onze supperters niet. Zijn familie kan er toch niets aan doen dat hij

F E Y E M O O R D* H E E F T* G E P L E E G D???

Wanted By The FBI

for stealing policy documents

*

FIJNE VRIEND

Volgens Van Hanegem bewijst het ontslag voor jeugdtrainer Fräser dat bij Feyenoord vriendjespolitiek wordt gevoerd.

‘Ik (Peter Boosz) vind dergelijke verwijten zó gemeen. Over Fräser kan ik op advies van onze juristen inhoudelijk niets zeggen, omdat die kwestie nog niet afgehandeld is. De supporters vergeten dat Arnold Scholten echt een vriend van me is. De families gaan met elkaar op vakantie en toch moeten we bij Jong Feyenoord ook van Scholten afscheid nemen. (Arnold Scholten vertelde desgevraagd dat hij de komende vacantie gaat diepzeeduiken met “zijn vriend” Peter Boosz.)

Hoe pijnlijk was het om tegen al die ‘anti-Boosz’-spandoeken aan te moeten kijken?

Boosz: ‘Daar word je uiteraard niet vrolijk van. Ik begrijp dat de supporters boosz en gefrustreerd zijn en dan is een zondebok snel gevonden. Ik moet me nu verdedigen tegen onzinnige verwijten en dat lijkt me niet verstandig.’

*

OVER HET WEGWERKEN VAN DE KROMME

*

Boosz: “Tsja, ik ken Van Hanegem al langer dan vandaag. Je kunt het karaktermoord noemen. Maar denk je dat één speler zoveel macht had om de trainer eruit te werken? Met Van den Herik als voorzitter? Van Hanegem zou beter moeten weten.”

*

Nee, Boosz, een speler heeft niet zoveel macht, maar met Ronald Koeman en O.J. Trustfull erbij, is het jullie aardig gelukt. Bovendien zijn Willem en Geert Meijer er van overtuigd dat dit supertrio de wedstrijd tegen PSV uit, de dag voor het ontslag, bewust heeft laten lopen! Vandaar dat Van Hanegem onze Lieve Heer Boosz “een huichelaar” noemt!
*
GOED NIEUWS

*
Waarschijnlijk zal Dwight Tiendalli (waarde 2 miljoen!) ook weer aansluiten bij de selectie. De verdediger was enkele maanden uitgeschakeld, wegens een ontsteking aan zijn schaambeen. Hiermee zijn alle verhalen over zogenaamde “Kuipvrees” weerlegd. Peter Boosz daarentegen zal nooit een ontsteking aan het schaambeen krijgen, deze man kent geen schaamte…

*

DIEP GEVALLEN

(bron VI)

Het diepst gevallen is Feyenoord. Dat de ploeg van Erwin Koeman wisselvallig is, is nog tot daaraan toe, maar thuis met 4-0 verliezen van FC Groningen is te gek voor woorden. Dat de zestienjarige Georginio Wijnaldum de enige Feyenoorder was die zich aan de malaise wist te onttrekken, geeft te denken voor de overige spelers van de Rotterdammers.

*

VOOR DE ALTIJD LASTIGE UITWEDSTRIJD

TEGEN HERACLES ALMELO

*
In de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, die zondag wordt gespeeld op kunstgras, heeft de selectie dinsdagochtend getraind op het veld van sportclub Neptunus. Deze vereniging heeft de beschikking over een volwaardig kunstgrasveld. Erwin Knoeiman had de beschikking over 23 spelers. Onder hen Georginio Wijnaldum, die zondag op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte. Dinsdag trainde hij voor het eerst als volwaardig lid van de A-selectie mee. (Peter Bosz heeft het bestuur van Heracles verzocht het beleidsplan in de kluis te houden! Mocht Feyenoord zondag in Almelo verliezen dan is de kans groot dat Boosz zich niet meer in Rotterdam vertoont.)

*

HET LAATSTE NIEUWS

*
Uit doorgaans betrouwbare bron heb ik vernomen dat de onbetrouwbare Peter B. de beschikking krijgt over een legertje bodyguards, die hem 24/7 zullen bewaken.

*

HET ALLERLAATSTE NIEUWS

*

ULRICH VAN GOBBEL

Uit uiterst betrouwbare bron is mij gebleken, dat in tegenstelling tot wat er in de media werd beweerd, ex-Feyenoorder en publiekslieveling Van Gobbel NIET NAAR SURINAME IS GEVLUCHT! “Oelie” verblijft in ons land en wel heel dicht bij De Kuip!

Binnenkort het hele verhaal in De Kroniek van Lex Kroonkurk, geliefd bij vriend en vijand…<

*

DE KROMME SLAAT NOG HARDER TERUG


*

In de afgelopen dagen merkte ik dat mijn column van vorige week nogal wat mensen heeft geprikkeld. Geeft niet.

Daar zijn die stukjes soms voor. Het enige waar ik me aan stoor, is dat sommigen het een vorm van karaktermoord noemen. Ik heb de betekenis van dat lelijke woord opgezocht en ontdekte dat dat verwijt nergens op slaat.

Wat ik deed, was opening van zaken geven, omdat heel veel mensen aan me vroegen waarom ik niks bij Feyenoord doe.

Ik heb uitgelegd dat mij op de eerste plaats niets is gevraagd en dat ik op de tweede plaats nooit iets met een type als Peter Bosz te maken wil hebben.

Daar neem ik geen woord van terug. Hooguit zou ik het nog wat harder kunnen stellen, want ik heb me nog netjes geuit.

Nu wordt er gezegd dat Bosz het moeilijk heeft door mijn woorden. Dat vind ik grote onzin. Hij werd al bekritiseerd voor dat ik me over hem uitsprak. Dat dwazen bedreigingen aan zijn adres uiten, vind ik triest als het waar is, maar ik ga er mijn mening niet voor achterhouden. Dat zou de omgekeerde wereld zijn. Columnisten moeten nooit zwijgen en al helemaal niet terugdeinzen voor dwazen.

1 reactie »

  1. Danny van Strien says

    YouTube Danny van Strien Feyenoord Sportpark Varkenoord

    YouTube Danny van Strien Feyenoord in de Kuip

    Vriendelijke groeten Danny van Strien

    november 5th, 2022 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen