Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

PAASGEDACHTEN

april 8th, 2007
NEGEN DOELPUNTEN
*
Met Pasen heb ik geen religieuze gedachten. Met Pasen denk ik aan negen doelpunten, en wel negen doelpunten gescoord in een wedstrijd, door een en dezelfde speler: Henk Schouten. Ja, ik word oud, realiseer ik mij, maar mijn geheugen is nog goed. Op Tweede Paasdag (2 april ’56) scoorde Schouten 9x tegen De Volewijckers. Eigenlijk waren het er tien, doch de arbiter keurde het tiende doelpunt af, wegens aanvallen van de keeper. Henk heeft nog nooit een keeper aangevallen. Uitslag van die legendarische wedstrijd 11-4. Het oude scoreboard kende geen dubbele cijfers, zodat de speedway-borden voor de dag gehaald werden. Veertien dagen geleden, voor de wedstrijd tegen Willem II, zag ik Henk nog lopen in het Maasgebouw, daarbij kwam de gedachte op, dat die Charisteas een heel seizoen doet over negen goals. Die kan beter zingen dan voetballen. Wanneer Erwin Koeman de zingende hijskraan Lee Towers had opgesteld, was deze gegarandeerd ook goed geweest voor negen goals. Een beetje rommelen in de zestien, wat porren met die ellebogen en Lee schopt ze er ook met regelmaat in.
*
PERSONELE PROBLEMEN
*
Koeman moest een jeugdspeler lenen bij Henk Fraser, die zelf 4 jongens uit B1 mee naar Tilburg moest nemen om aan een fatsoenlijk elftal te komen. Hoewel de A1 beter speelde dan Willem II, werd er met 1-0 verloren. Erwin Koeman mist vanmiddag Danny Buijs vanwege een schorsing. Enkele weken geleden schreef ik al: Danny Buys gaat zich nu bewijzen, die wil het ongelijk van Peter Bosz aantonen. Laat de KNVB alvast een stelletje gele kaarten richting Alblasserdam sturen. Dit naar aanleiding van de uitlatingen van de Heer Bosz (ja, ik blijf netjes met Pasen) dat spelers zoals Buys aan de hand van het (gestolen) beleidplan nooit zouden zijn aangetrokken. Buys spuwt in de krant van gisteren (PZC) zijn gal. De gele kaarten-koning weet niet waar hij aan toe is. Onze technisch directeur, Peter Bosz, ontkent in alle toonaarden. Die heb ik nog nooit op een waarheid kunnen betrappen.
*
NOG EEN PETER
*
Op Spangen hebben ze ook een Peter als technisch directeur. Bont is de naam. Peter Bonthuis. Of het in de voornaam zit weet ik niet, maar deze Peter nam ooit de hele VVCS-boekhouding mee bij zijn overstap naar Voetbalbureau Nr 10, inclusief een kopie van alle contracten en vertrouwlijke brieven. Net als onze Peter dus, een ordinaire dief. Deze Peter is een gokker (ik zag hem ooit in het Casino van Valkenburg een vermogen verspelen) en Bonthuis sloot geen WA-verzekering voor zijn spelers af, maar gokte erop dat dit niet nodig zou zijn. Sparta en Bouaouzan moeten bloeden. Weliswaar niet zo hard bloeden als Niels Kokmeijer deed. Nog steeds heb ik beelden op mijn netvlies van een voetballer in een ziekenhuisbed, met zijn hand aan de knop van de morfine-spuit! Volgens Rachid de Marokkaan, was het slechts een harde sliding geweest. Volgens de Marokkaanse slager op R’dam-Zuid waar ik altijd kom, was het een poging tot doodslag! De man heeft zelf profvoetbal in Spanje gespeeld (is Sparta-supporter) en vindt dat Bouaouzan levenslang geschorst had moeten worden. Nu gaan Bonthuis en Rachid zwarte pieten. Het tere zieltje van de Marokkaan kan zoveel leed (hij moet zwaar dokken!) niet verdragen. Ook de Sparta-kas kan zoveel leed (ruim 8 ton) niet verdragen. De gokker Bonthuis heeft misgegokt door geen verzekering af te sluiten. De Goudse is toch een verzekeringsmaatschappij????
*
VLAGGETJESDAG
*
De Kuip gaat vanmiddag op de Scheveningse haven lijken, zoals op Vlaggetjesdag. Het publiek laat zich geen zand (waar op getraind wordt) meer in de ogen strooien. De spandoeken zullen voor zich spreken. De technisch directeur wordt onvriendelijk gevraagd zijn biezen te pakken en dat Henk Fraser moet blijven is vanzelffsprekend. Uitverkocht huis, niet omdat de heren zo goed spelen, maar om een berg ergenis over de Hoge Heren van De Kuip uit te storten. Heerenveen verspeelde gisteravond twee kostbare punten, en mocht Feyenoord van Groningen winnen, bedraagt de Friese achterstand zes punten. Of Feyenoord in de play-offs tegen Ajax of PSV kans maakt, valt nog te bezien. Alhoewel er zijn gekkere dingen voorgevallen op de voetbalvelden.
*
WANNEER GAAT DE BEERPUT OPEN?
*
Bij zuidenwind hangt er een penetrante riool- en zweetlucht boven de stad, afkomstig uit De Kuip. Het beleid stinkt en de zweetlucht is afkomstig van enkele heren met minder frisse praktijken, die het nu te heet onder de voeten gaat worden. Benieuwd wie er nu na afloop van de wedstrijd als een haas, als een Paashaas, het Maasgebouw uitvluchten…
*
DE DAG DAT DE CLUB WEER VAN HET VOLK WORDT
*
KOMT STEEDS DICHTERBIJ
*
DIT ZAL EVENEENS EEN MERKWAARDIGE PAASDAG WORDEN
*
NEGEN DOELPUNTEN ZULLEN WE NIET ZIEN
*
MAAR…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen