Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

STANLEY DANST DE BOSZA NOVA

april 5th, 2007

OVER DE WATERDRAGER VAN JOHAN CRUYFF

EN EEN FEYENOORD-ICOON

*
“Vier weken geleden moest ik bij Stanley Brard op de kamer komen. Peter Bosz en Martin van der Kooy waren er ook bij. Stan begon over slecht nieuws en dat het een moeilijke beslissing was geweest -dat soort taal. Het waren drie zinnen. Ik was ontslagen. Ik heb geglimlacht naar Brard en ik ben naar buiten gelopen. Ik hou niet van poppenkast en zeker niet op mijn werk. Ik moest gaan trainen met de A1. Daar wilde ik het aan mijn spelers vertellen. Voordat ik iets kon zeggen, vroegen ze of dat het klopte dat ik ontslagen was, zij wisten het eerder dan ik!”

*
Henk Fraser in Nieuwe Revu van deze week. Schitterend portret, beslist kopen dat blad! Of voor de fans met een smalle beurs:

http://www.lunaticnews.net/files/fraser-revu.pdf

*
Nu weet ik waar het woord Stanley mes vandaan komt. De laatste keer dat ik Henk zag, liep hij met zo’n ding in zijn rug. Die nicht van Brard is vals, maar met Stanley vergeleken is Patty een dame…

*
“Volgend jaar bestaat Feyenoord honderd jaar, dat had ik graag meegemaakt. Het is een machteloos gevoel. Ik ga naar het feest, waar die honderd jaar gevierd word. Dat vier ik niet met de mensen die bij de club werken. Ik koop wel een kaartje en ik ga bij de echte Feyenoorders staan.”

*
Nogmaals Henk Fraser

*

Met Bosz kan ik niet door één deur, dus ga ik niet naar Feyenoord

*
Nogmaals De Heer W. van H. uit Overveen. (Hebben ze daar niet een oorlogsmuseum? Of ben ik met Overloon in de war? Het moet in ieder geval OVER zijn met het trio “In- en uit mijn reet!”)

*

ALS ER EEN GOD BESTAAT

Een man die 55 jaar supporter is, schreef: “Als er een God bestaat, dan redt Hij onze club!” Zelf geloof ik daar niet in. Ook niet in spelers die bij ieder mislukt schot een kruisteken slaan en daarna hun hand kussen. Bij de tegenpartij lopen er ook een paar zo’n kruis te slaan, en wie moet die God in al zijn wijheid dan laten winnen? Ik heb de Rotterdamse Bijbel van de Crooswijkse Volksuniversiteit er maar eens op nageslagen, en hier volgt het antwoord van Bep van Klaveren. Of hij in de hemel is weet ik niet, maar… “HIJ HEB WEL EEN STANDBEELD!”

*

GOD

*
Vroegur gloofde ik in god, maar nou niet meer. God, wie heb die nou eigluk gemaakt. Dat mot je mij nou is een keertje vertelle, wie god gemaak heb. Da’s allemaal flauwekul. D’r moet gewoon iemand weze, waar ze tege op kijke en die hebben ze maar god gemaakt. Nou, uh, ik zie dat god helemaal nie zitte. Daar gloof je opeens wel in god. Maar as je niks verdien, dan geef je god de schuld. Kruisse slaan heb toch ook almaal geen zin. Ik wee nog goed dat die gosur, hoe heet die vrijer ook al weer, die wereldkampioen lichgewich? Die gin toen tegen Fritsie Civic. Die Civic, die sloeg ‘um de pleurus. Hij maakte driemaal een kruissie, maar werd door Civic de pleuris geslage. Jesus christ, hij maakte drie kruissies, maar kreeg die gosur een pak slaag. Ut werd ook gestop in de zevende ronde. Die gosur was helemaal wezeloos getimmerd. Zo’n kruis help dus helemaal niks. Ja, een kruis in je broek…

*

EN TOCH BLIJF IK VAN MENING DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN

*

TEKST VOOR EEN SPANDOEK MET PASEN:

*

P E T E R B O S Z

V A N G O D L O S

*

De Kroniek van heden werd geschreven door

Ctrl-C in samenwerking met Ctrl-V

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen