Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

EEN FEYENOORD-HART

april 4th, 2007

“Volgens mij zitten er te weinig mensen die echt op de eerste plaats het belang van Feyenoord willen dienen. Maar juist door deze bezieling is deze club zo groot geworden. Natuurlijk zit het even tegen, maar het blijft een grote, warme club die iets teweeg kan brengen in het voetbal. Daarom is een Feyenoord-hart zo belangrijk, of je nu sponsor, aandeelhouder, directeur, adviseur of speler bent. Zo’n Feyenoord-hart is onontbeerlijk. En een Feyenoord-hart durft óók intern de strijd aan, met die houding zijn we groot geworden in de Kuip.”

*
De slotzin van de column van de Heer W. van H. uit Overveen, deed mijn eega opmerken: “Wat is dat een wijze man!” Ja, antwoordde ik, Willem heeft een zoon, die gaat naar de universiteit, en die Bosz heeft een zoon, dat is een domme jeugdspeler bij Vitesse. Willem kan goed columns schrijven en Bosz kan goed het beleidsplan van FC Twente en Heracles overschrijven. Er zijn nog steeds mensen die denken dat dit stemmingmakerij mijnerzijds is. Die hebben gelijk, maar dat neemt niet weg dat plagiaat ordinaire diefstal is. Ergo Bosz is een dief!, en een dief zonder Feyenoord-hart. (Een MeeloperT, of is dat met DT, Jim?) Een MeeloperT zonder Feyenoord-hart, die moet weten dat verzamelen van gelijkgestemden goed is, de neuzen moeten dezelfde kant op staan om succes te hebben, maar met alleen “MeeloperTs” red je het niet! “MEELOPERTS” moeten meedoen met de Vierdaagse, die jaarlijks wordt gehouden in de streek weer “onze” technisch directeur vandaan komt! ‘MeeloperT’ zonder Feyenoord-hart, en mocht hij wel zo’n harT hebben, hetgeen ik betwijfel, dan moest het gebraden op zijn rug hangen, dan kunnen de honden er van vreten…

*
DE OPLOSSING
*
De oplossing is simpel: MeeloperT Bosz moet pleite! Zonder afkoopsom! Moet zelfs ’n boete betalen voor het verzieken van de sfeer in De Kuip!
*
Van Hanegem wordt adviseur van Erwin Koeman. Met dezelfde spelers die nu rondlopen in De Kuip had Willem geen kampioen maar wel tweede geworden. Een kwestie van de poppetjes op de juiste plaats zetten. De Kromme is ooit als gastspeler met Excelsior naar Japan geweest. De verzorger van Excelsior vertelde mij dat Willem in een mum van tijd de opstelling en tactiek veranderde en de ploeg twee klassen beter deed spelen. Die Japanners waren helemaal idolaat van de Kromme, die verplicht handtekeningen (Sponsor Akai) moest uitdelen in grote warenhuizen, waarbij het volk zo massal toestroomde, dat het warenhuis en het verkeer in no time in een heksenketel veranderde. Peter Bosz heeft 1x een volle zaal getrokken met dat “gestolen” beleidsplan… “Opzouten!” moet hij…
*
WIM JANSEN
*
Met Wim Jansen heeft Van Hanegem geen probleem, beweerde hij gisteren. Dan moet er toch eerst wat uitgepraat worden, mocht Willem interesse hebben om naar De Kuip terug te keren. Wim Jansen moet naar de logopedist om opnieuw spreken te leren, en een paar lessen in communicatie zou ook geen kwaad kunnen. Dan zou een aankoop zoals Jansen deed in Willem zijn tijd, niet meer voorkomen. Wim Jansen duwde tegen de zin van De Kromme, John van Loen door z’n strot. Die Van Loen kreeg van Wimpie Jansen een salaris, waarvoor ook Maradonna naar Rotterdam was gekomen. Die ontving 50.000 gulden per maand, plus een premie van 10.000 gulden per gespeelde wedstrijd. Laat Wim Jansen maar zeggen dat het niet waar is! Over kapitaalvernietiging gesproken, daar we het hier hebben over wat men bij Anderlecht noemde: Een voetballende lantaarnpaal! Dit is zo maar een voorbeeld. Eentje uit velen, mocht men soms denken dat Wim Jansen, die gesouffleerd wordt door Johan Cruyff, de verlosser voor Feyenoord is. Dit beseffend verwacht ik dat een terugkeer van de Heer W. van H. uit Overveen, ijdele hoop zal blijken.
*
EN TOCH BLIJF IK VAN MENING DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN
*
Maandagavond jl. in Tilburg voor de wedstrijd van het ‘beloftenteam” waren ze allen te bewonderen, De Vrienden van De Kuip, te weten: Wim Jansen, zijn zwager Stanley Brard en de marionet van Jansen, Peter B. met zijn “fietspompenlullengezicht,” zoals een van de Wijze Mannen mij schreef. Zij stonden naar spelers te kijken, door henzelf aangetrokken, waarvoor zij zich diep moeten schamen. Enfin, het verhaal van o.a. die Belg Leonard, is genoegzaam bekend. En met dat materiaal Arnold Scholten de schuld geven, is een gotspe. (Een voorbeeld van een gotspe: Een jongen van dertien jaar schiet met een dubbelloops jachtgeweer zijn beide ouders dood. Vraagt vervolgens voor de rechtbank ‘vrijspraak,’ om wille van het feit dat hij nu weesjongen is.)
*
JAN REKER
*
Jan Reker behartigt de belangen van Henk Fraser. De onderhandelingen over de afkoopsom verkeren in de eindfase. De clubkas raakt flink leger. Misdadig beleid wordt streng gestraft. Kenners van de clubcultuur, die met een Feyenoord-hart, hadden Fraser nooit ontslagen. Henk komt goed weg. Ik hoorde van zijn zaakwaarnemer dat er al enkele aanbiedingen voor hem zijn. Maar Fraser houdt van Feyenoord en wil helemaal niet weg!
*
Jan Reker is een goed mens. Een sociale man. Dat zeg ik niet omdat hij de belangen van Henk Fraser behartigt. In 1994 schreef ik over Jan Reker in Voetbal International het volgende verhaal:
*
Bij NAC Breda, liep een trainer (zijn naam vermelden is onnodig) die door allerlei omstandigheden overspannen raakte en uiteindelijk in een psychiatrische inrichting belandde. De man raakte volkomen in de vergetelheid. Hoorde van niemand uit de voetbalwereld nog iets, behalve van Jan Reker, die hem regelmatig opzocht in Etten-Leur en hem wat geld toestopte teneinde het leed te verzachten. Zelf heb ik met de ‘vergeten trainer’ een tijdje gecorrespondeerd, anders had ik het Reker-verhaal niet gekend. Jan Reker, de nieuwe technisch directeur van PSV, is een sociaal voelend mens. Daar kan “onze” technisch directeur P.B. uit Uggelestein nog heel wat van leren, maar dat moet hij wel elders gaan doen. Ook moet hij psychiatrisch onderzocht worden, daar hij aan hoogmoedswaanzin lijdt en tevens lijkt hij mij een typisch geval van een borderline-syndroom. Mocht hij in een psychiatrische inrichting worden opgenomen, schrijven doe ik hem niet, en ik geloof dat zelfs de sociale Jan Reker hem niet op zal zoeken.
*
DE KANS DAT DE HEER W. van H. uit OVERVEEN
bij Feyenoord terugkeert
is
wel
erg
klein
*
of
er
moet
met
Pasen
een
wonder
geschieden
net
zoals
2000
jaar
geleden

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen