Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE OPENBARINGEN van de Heer W. van H.

april 3rd, 2007

EINDELIJK!!!

(GROTERE LETTERS KON IK NIET VINDEN!! HET IS NU EEN SCHOTSCHRIFT GEWORDEN)

Na wekenlang iedere dag deze Kroniek met een smeekbede in zijn richting (“De Heer W. van H. te Overveen, wanneer komt U met uw Openbaringen?”) te zijn geeindigd. is het vandaag eindelijk zo ver!!! Hieronder zijn column van heden in het ALGEMEEN DAGBLAD.

dinsdag 03 april 2007

Met Bosz kan ik niet door één deur, dus ga ik niet naar Feyenoord

Op straat, op de golfbaan, op het internet, in e-mails of in stadions beginnen Feyenoorders er vaak over.
*
Of ik niet bij onze club wil gaan werken. Ik kan er dus niet omheen om een keer duidelijk antwoord te geven. Er moet immers rust bij de club zijn. Ik vind dat Erwin Koeman, een goede trainer voor Feyenoord, zonder gezeur aan zijn hoofd die vijfde plaats moet zien vast te houden. Ik ben daar trouwens wel optimistisch over, na afgelopen weekeinde.
*
Voor alle duidelijkheid dan maar: Ik ga niet naar Feyenoord. Zoiets speelt ook helemaal niet. Er is aan mij niet één keer gevraagd of ik wat wilde doen. Dat hoeven ze ook niet te vragen, want ik wil het niet. Er heerst daar op de technische afdeling een sfeer die niet de mijne is en als dat je gevoel is, moet je er niet aan willen beginnen.
*
Ik ontkom er niet aan om hierin man en paard te noemen. Ik heb vooral een probleem met Peter Bosz. De technisch directeur is niet helemaal mijn type. Dat gevoel kent zijn basis in de periode dat ik bij Feyenoord werkte als hoofdcoach. In de periode vanaf de zomer van 1992 was ik bijna vier seizoenen bij de club. In die periode werden we kampioen en wonnen we twee keer de beker. Niet slecht, vond ik. Maar dat ik de drie seizoenen niet volmaakte, lag aan mezelf, én aan de speler Bosz.
*
In de zomer van ‘95 wilde ik stoppen, puur op gevoel. Maar ik liet me door Jorien van den Herik overhalen om te blijven. Dat deed ik uiteindelijk omdat ik Ronald Koeman had gehaald. Die kwam écht omdat ik hem gevraagd had. Dus zou het gek geweest zijn als ik opgestapt was. Ik had het toch beter wel gedaan. Bosz had uiteindelijk een aantal mensen binnen de club tegen me opgezet. Ik kon daar niet zo goed tegen en ging weg in november.
*
Die zaak heeft me zó veel pijn gedaan dat ik er tot op de dag van vandaag last van heb. Vooral ook omdat ik Bosz beschermd had, toen Van den Herik hem op een bepaald moment wilde lozen. Daar ben ik voor gaan liggen, gek dat ik was. Verder lopen er momenteel bij Feyenoord niet veel mensen rond met wie ik niet door één deur kan. Ik kan tegenwoordig zelfs heel goed opschieten met Chris Woerts, die doet commercieel gezien goeie dingen voor de club. En met Wim Jansen heb ik, in tegenstelling tot wat iedereen beweert, geen probleem.
*
Maar op de afdeling technische zaken komen te veel mensen te zitten die elkaar te graag mogen, ben ik bang. Het is een vrienden- en bekenden-netwerk aan het worden. Peter Bosz haalt zijn RKC-vriend Peter Gerards binnen als adviseur voor de scouting en transfers, coördinator Stanley Brard is de zwager van technisch adviseur Wimpie Jansen en volgens mij is de opvolger van keeperstrainer Carlo l’Ami, Wout van Driel, de buurman van Brard.
*
Volgens mij zitten er te weinig mensen die echt op de eerste plaats het belang van Feyenoord willen dienen. Maar juist door deze bezieling is deze club zo groot geworden. Natuurlijk zit het even tegen, maar het blijft een grote, warme club die iets teweeg kan brengen in het voetbal. Daarom is een Feyenoord-hart zo belangrijk, of je nu sponsor, aandeelhouder, directeur, adviseur of speler bent. Zo’n Feyenoord-hart is onontbeerlijk. En een Feyenoord-hart durft óók intern de strijd aan, met die houding zijn we groot geworden in de Kuip.
*

PI-AIR OVER HET “GESTOLEN” BELEIDSPLAN

Dat Peter Bosz in het nieuwe beleidsplan van Feyenoord opheeft laten nemen dat de ploeg altijd met buitenspelersmoet spelen, vindt Van Hooijdonk dan ook onzin. “Je kan nooit vastleggen hoe een team moet spelen. Je bent altijd afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt”,oordeelt hij. * CONCLUSIE: DE HEER P. B. UIT UGGELENSTEIN DIENT ZO SNEL MOGELIJK TE VERDWIJNEN UIT DE KUIP!!!!! Peter Bosz heeft in zijn eentje meer verziekt dan twintig Van Hanegems in tien jaar zouden kunnen OPBOUWEN!!!

DE KRONIEK VAN LEX KROON

Het bestuur van Feyenoord heeft de supporters van de club opgeroepen om als 12e man te fungeren in de strijd om de 5e plaats (waar hebben we het over, Feyenoord onwaardig!), waarmee dit bestuur (wie dat ook mogen zijn) zich zelf kwalificeert als een stel drenkelingen die zich vastklampen aan een scheermes… DE CLUB IS VAN HET VOLK en DE CLUB MOET TERUG NAAR HET VOL!!! Vermoedelijk wordt het geen VROLIJK PASEN voor De Hoge Heren van De Kuip.

De hoge heren van De Kuip, ze zijn nu oud

Ze leven enkel en alleen in het verleden

Ze schudden af en toe het hoofd over het heden

Omdat het in hun tijd toch zo heel anders was

Dan trekken ze een sluier voor hun geest

Dan glijdt hun jeugd voorbij in roze avondkleuren

En daar, achter de gesloten glazen deuren

Hangen nog de foto’s van spelers uit hun tijd.

1 reactie »

  1. Joop says

    haha, deze is bijna helemaal nog actueel, zij het dat een 5e plaats onwaardig nu is veranderd in ” wooooooow” we zijn 5e ge-eindigd! 😥

    augustus 18th, 2011 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen