Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE HOROSCOOP

april 2nd, 2007

NU HOORT U HET EENS VAN EEN ANDER!

*
Chef-sport Chris van Nijnatten, van het Algemeen Dagblad, in zijn column van heden:

“Op een wat onbeschofte wijze bracht de technische baas Peter Bosz, gesouffleerd door coördinator Stanley Brard, naar buiten dat Fräser weg moet. Het ontslag, dat er al een half jaartje zat aan te komen, en de publiciteit die ervan zou komen, waren totaal niet voorbereid met de betrokkene. Dat op last van voorzitter Gerard Kerkum twee weken geleden een klein spandoekje over de affaire door de ordedienst in beslag werd genomen, maakte de kwestie alleen maar belachelijker.

Daarvoor wordt de club nu, terwijl rust onontbeerlijk is in de zoektocht naar nieuw geld, in het openbaar gestraft. Niet alleen door zwaar geïrriteerde supporters onder de aanhang. Ook door Fräser zelf. Hij gaat het onderste uit de kan vragen en heeft daarin het grootste gelijk van de wereld. Wie onbeschoft wordt behandeld, mag zelf ook de botte bijl tevoorschijn halen. Beide partijen verwachten deze week de zaak onderling, financieel te kunnen regelen.”

*

EN TOCH BEN IK VAN MENING DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN

*

DE TOEKOMST

*
De toekomst voorspellen is een hachelijke zaak. Zeker de verre toekomst. Vandaag is het volle maan, en geloof het of niet, op dit soort dagen kan ik de toekomst voorspellen, weliswaar met behulp van Tarot-kaarten en het overbekende “koffiedik-kijken.” Hele goede resulaten heb ik hiermee behaald, tenminste daar waar het anderen betreft. Mijn eigen leven is gelijk Gods wegen, onvoorspelbaar.

*

DE TOEKOMST VAN FEYENOORD

*
De toekomst van Feyenoord ziet er goed uit volgens de kaarten. De club viert het jublileum onder een gelukkig gesternte. De goudmijn waar de Golddiggers Coca Chris en Onno naar op zoek zijn, wordt binnen kort aangeboord. Velen dachten dat ik gisteren een 1-Aprilgrap maakte, maar niets is minder waar. Er komt heel veel geld aan! Een minpunt is dat er een grote schuldenlast moet worden afgelost, plus de afkoopsom van Henk Fraser, en dan heb ik het nog niet over de afkoopsommen van de technisch directeur (wiens naam ik niet noem vandaag) en zijn falende trainersstaf. Bij het leggen van de Tarot-kaart kregen bij herhaling de heren steeds de slechtste kaart, namelijk de doodskist. Begrijp me niet verkeerd, zij hoeven niet dood, maar weg!

*

LUIGI BRUINS

*
Gisterenmiddag tegen ADO D’Haag speelde Bruins een foutloze wedstrijd. Weliswaar tegen een ploeg waarvan men de indruk kreeg dat zij voor de wedstrijd een hoge dosis valium had geslikt. (Die Pascal Bosschaart denkt dat hij Beckham is, maar zelfs de cantine-juffrouw loopt hem moeiteloos aan alle kanten voorbij) Luigi Bruins is wat De Kromme een “schaakvoetballer” noemt. Hij denkt twee, drie zetten vooruit. Op het moment dat hij de bal ontvangt weet hij allang wat hij ermee gaat doen. Verder loopt hij schijnbaar moeiteloos altijd vrij. Enig minpuntje is nog het feit dat de balbehandeling in sommige situaties iets sneller zou moeten. Eenmaal meetrainend met de “grote jongens” komt dat vanzelf goed. Hij is niet de “grote sterke kerel” op het middenveld, zoals beschreven in het beruchte beleidsplan, maar dat plan is “Gebakkene Luft” von Herr Lucifer Wald. Luigi Bruins is de groeibriljant van Feyenoord. Voeg daar al die Goldcards bij en je krijgt een juwelenverzameling in het jubileumjaar. Nee, dat zit wel goed daar in De Kuip! Eerst nog een paar vlekjes wegwerken (technische staf), een stuk of zeven goede aankopen doen, en Feyenoord speelt weer om het kampioenschap.

*

BELANGRIJKE OVERWINNING

*
Het vertoonde spel tegen Vitesse was bedroevend, maar de drie punten “Goud” waard. Enkele spelers lieten nogmaals zien, niet in Feyenoord thuis te horen. Onbegrijpelijk dat Erwin Koeman de immer falende Schreuder nog een jaar wil houden. Nog steeds heerst er in De Kuip in alle geledingen het “ik mag jou-gehalte!” Vrienden voor het leven, dezelfde voetbalmakelaar, mijn buurman, mijn zwager, enfin noem maar op. “Daar win je de oorlog niet mee!,” zou Aad de Mus zeggen. Gezien het programma van zowel Heerenveen als Feyenoord, moet een vijfde plaats haalbaar zijn. Waar hebben we het in Godsnaam over? Komende zondag tegen FC Groningen kon wel eens de dag van de waarheid worden. Hopelijk geen Black Sunday, want op 29 april moet Feyenoord naar Heerenveen, heeft men dan geen vier punten voorsprong meer, dan wordt het een hachelijke zaak. Mede gezien het miserabele doelsaldo. Gelukkig geven de Tarot-kaarten en het koffiedik een positieve uitkomst voor Feyenoord, voor wat het waard is.

*

DE WAARDE VAN DE HOROSCOOP

*
Theo Huizenaar, de trainer en bokspromotot van Bep van Klaveren, geloofde heilig in de horoscoop en in bio-ritme e.d. In het boek “Hollands Greatest” vertelt Van Klaveren hierover:

*

HOROSCOOP-DING

*
“Ik zal eerluk vertelle. Ik was 48 jaar. Ik zeg tege Theo een week van te vore. “Hoor ’s Theo ik ben moe.” Gaat die op zo pleuresding van een horoscoop kijke. Hij zeg: “Bep, dat kan niet.” Ik zeg: “Wanneer ben ik dan wel moe?” Hij zeg: De andere week.” Ik zei: “Krijg toch de pleurus. Dan moet ik bokse.” Jah, guh, jah, dat was zo’n eigewijze goser die Theo. Daar krijg je de hondeziekte van. Van die gose. Dan gaat die op zo horoscoopding kijke of ik moe ben. Ik had pas een hard gevech achter de rug van die Engelsman. Die had ik gestopt in de achste of zevende ronde. Ik had een week rust genome en toen was ik al zes weken bezig met traine. Ik zeg: “Theo, ik ben moe.” Hij maar op dat ding kijke. Krijg de tyfus. Ja, dan mot je toch, zo’n goser die al jare in de bokssport zit, gaat toch niet op een horoscoop-ding kijke. Als ik drie weken train, 14 dage, ben ik ’t ventje. Maar tsjonge, jonge, en weet wat het gekste van ’t geval was. As ik an ’t hardlope ben, dan wil ik nooit hebbe dat iemand voor me loop. Ik wil altijd maar vooruit. Nou dan loop ik me eige de tyfus. God, Keristus. Waardeloze vent die Theo. Een beetje op dat horoscoop-ding kijke. Tsjonge, jonge. Hij had altijd van die biezondere dinge die kloteklapper. God, wat een mafketel. Sjesus. Nou, maar ik zat d’r mee. Guh, ik had geen zin meer om te bokse. Ik was doodmoe.”

*

Naschrift:

*
Ik zag Jan Reker bij de Gamma, die had net een kruiwagen gekocht. Nu vraag ik mij af of dat ding voor het tuinieren is aangeschaft, of om Henk Fraser een nieuwe job te bezorgen, beter nog om Henks afkoopsom De Kuip uit te rijden… Om met Bep van Klaveren te spreken (in Algemeen Beschaafd Crooswijks): “Stelletje kloteklappers daar in ’t Maasgebouw!”

*

DE HEER W. v. H. UIT OVERVEEN

die ook deze morgen mijn smeekbede leest

vanavond bij Barbara Barend

weer voor Freek de Kromme speelt

morgen weer een column in het AD heeft

Mijnheer de Kromme

wanneer komt nou

die

beloofde

column?

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen