Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

GOUDEN BERGEN

april 1st, 2007
JUBILEUM BROCHURE
*
De Jubileum-brochure ontvangen. Was tot op heden “gezellig” het meest misbruikte woord van de laatste jaren, nu is het “goud!” In de brochure komt welgeteld 127x het woord “goud” voor. Gouden Seizoenkaart? Ook al heb je een stadionverbod? Geen punt! Het is immers feest! Alles is vergeven en vergeten. Je hoeft geen verklaring omtrent het gedrag af te geven, ook wel bewijs van goed gedrag genoemd. Welnee, Gouden Seizoenkaart? Ook voor jou, ouwe hooligan! Nancy, het zij je vergeven! Wel het Gouden Jubileumboek kopen hoor, voor 75 euro! Daarin staat te lezen hoe goed het vroeger was. Wanneer je snel bestelt maak je kans dat je het boek door een Feyenoord-clubicoon krijgt uitgereikt! (Henk Fraser misschien?) Wat krijg je voor die Gouden Seizoenkaart? Wel, 17x een spectaculaire thuiswedstrijd opgevoerd door een geheel, maar dan ook geheel, vernieuwde selectie!
*
COEN ALS BOEGBEELD
*
Moulijn vertelt: “We staan met Feyenoord voor een belangrijk moment. Over iets meer dan een jaar bestaat de club honderd jaar. Een unieke gebeurtenis waar uitgebreid bij stil wordt gestaan.” Enz., enz. “Zonder zoveel trouwe supporters zou het jubileum nooit zo gevierd kunnen worden als nu het geval zal zijn. U KUNT NIET ZONDER UW CLUB, MAAR TEGELIJKERTIJD KAN UW CLUB NIET ZONDER U!”
*
TEKST VAN COLA CHRIS?
*
Heeft Moulijn dezelfde tekstschrijver als J. F. Kennedy? “Don’t ask what your country can do for you…” Beste Chris, zo spreekt Coen uit de Bloklandstraat niet. Die spreekt de taal van het volk. Het legioen wordt Gouden Bergen beloofd, maar waar haal je het geld vandaan?
*
HET SCHIP MET GOUD KOMT ERAAN
*
Een geheim blijft een geheim zolang 1 persoon ervan afweet. Bij komst van een tweede persoon is het geen geheim meer. Er komt geld aan, veel geld! Een Maasgebouw-bewoner lekte mij de volgende plannen:
1e: Om de exploitatie van De Kuip beter te benutten zijn er besprekingen gaande met Excelsior om de club van Woudestein ook in De Kuip te laten spelen. De Bob de Bouwers kopen het Excelsior-terrein en zetten daar een paar honderd luxe flats neer.
2e:
Er is een spelersfonds in de maak. Er zijn zelfs spelers, die miljoenen aan Feyenoord hebben verdiend, bereid gevonden om in dit fonds minimaal 1 miljoen euro te storten, tegen 3% rente! Dat is wat anders dan die 12 van Jorien… Pi-air heeft contact gelegd met rijke Turkse onroerend goed-magnaten, die volgens hem wel oren hebben naar een goed beleggingsplan. Voorwaarde: minimaal twee gerenommeerde Turkse spelers in De Kuip. Die kunnen nooit minder zijn dan het stel Turken dat er nu loopt! Goed plan van Pi-air…
Die onroerend goed magnaten hopen, via de Bob de Bouwers, Nederlandse kopers aan te trekken voor een tweede huis in Turkije.
*
3e: Ook Dirk Kuyt (die zegt dat hij Feyenoord dank verschuldigd is) werkt mee. Stort 1 miljoen euro in het spelersfonds, en tevens is Dirk in contact met Amerikaanse beleggers die Liverpool willen overnemen, hetgeen niet lukt, in Feyenoord te interesseren.
*
SCHULDEN
*
Het rekenwonder Onno is bezig de schuldeisers (groot 52 miljoen) mild te stemmen en hen te vragen hun vorderingen om te zetten in langlopende leningen. (25 jaar tegen een schappelijk rente-tarief) “Heus,” verzekerde de insider mij, “hou nu eens op met dat negatieve geschrijf, ze zitten niet stil daar in het Maasgebouw. Het komt allemaal goed!”
*
HAVENBARONNEN

*
De havenbaronnen komen eindelijk in actie. Zij willen veel geld storten in het spelersfonds, mits de clubnaam wordt veranderd in Rotterdam Mainport Feyenoord. De baronnen willen de club als uithangbord gebruiken in het Verre Oosten, te weten China, Korea en Japan. Daar ik de naam Rotterdam Mainport Feyenoord veel te lang vind, zou ikzelf geen bezwaar hebben tegen het simpele R.M. Feyenoord, maar daar moet dan wel heel veel geld tegenover staan, niet alleen een toernooitje organiseren, dat kan het Alegemeen Dagblad beter. Hugo Borst zou vanavond, mits hij van “Opa” Van Gelder de kans krijgt, in Studio Voetbal een en ander toelichten. Ook Johan Derksen, die momenteel met griep op bed ligt, bespreekt morgenavond uitgebreid in Voetbal Insite deze veelbelovende plannen. Beterschap Johan!
*
HOEWEL IK VAN MENING BLIJF DAT SCHOLTEN EN FRASER
MOETEN BLIJVEN
WIL IK NA HET
HOREN
VAN
ZOVEEL
GOED
NIEUWS
VANDAAG NIET
DE KREET SLAKEN:
*
SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN
*
W. V. H. UIT OVERVEEN
die dit goede nieuws
ook leest
wanneer komt de beloofde column
met uw OPENBARINGEN?

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen