Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

HET SCHRIFTJE VAN PETER BOSZ

maart 31st, 2007
BELEIDSPLAN GEJAT
*
Acht maanden had hij ermee onder de arm gelopen: het schriftje! Acht maanden had hij goed rondgekeken en genoteerd in dat schrift wat er allemaal mis was bij Feyenoord, de schriftgeleerde Peter Bosz. Kort na de presentatie van 'zijn' veelbesproken beleidsplan, kreeg ik de eerste email met de mededeling: Bosz heeft dat plan niet zelf geschreven! Die mail was van een van de zogenaamde Wijze Mannen bij De Kuip. Ik dacht die man is niet goed wijs. Professor Bosz gaat toch geen beleidsplan jatten? Ordinair overschrijven? Dat is toch geen dief?
*
APOCALYPSE NOW
*
Van de week sprak ik een Feyenoord-speler die volgens het beleidsplan van Bosz niet zou zijn aangetrokken en die vertelde mij dat Bosz ook niet zou zijn aangetrokken als men wist wat voor sjacheraar die man is. (Dat wist ik al sinds de tijd dat deze Judas Willem van Hanegem De Kuip heeft uitgewerkt.) Daar ik de boodschapper van het slechte nieuws niet wilde zijn, ben ik even gaan rondbellen. Sprak met diverse goed ingevoerde journalisten en kreeg steeds te horen: "Dat wist ik al!" Bleef bij mij de vraag hangen: Waarom schrijft niemand over dat plagiaat? Gistermorgen stuurde ik Hugo Borst een mailtje en kreeg eveneens het antwoord terug: "Hoorde het deze week van …! Bosz zal gedacht hebben: beter goed gejat dan slecht verzonnen…"
*
COLUMN VAN HUGO IN HET AD
*
Kort na middernacht keek ik op internet en zag de kersverse column van Hugo. Als enige van al de Feyenoord-watchers rept hij over het jatwerk van de technisch directeur, Peter Bosz. Hugo schrijft:
*
BOSZ
"Weet je", zegt een insider, "dat Peter Bosz dat onlangs gepresenteerde beleidsplan deels heeft overgenomen van het plan dat Mark Wotte twee jaar geleden voor Feyenoord schreef?"
O, zeg ik.
"Weet je", zegt een andere insider, "dat Peter Bosz dat onlangs gepresenteerde beleidsplan deels heeft overgenomen van het plan dat FC Twente en Heracles aan elkaar bond?"
O, zeg ik. (Hugo dan)
Na een overpeinzing zou ik willen stellen: wat maakt het uit, als het al zo is? Beter goed gejat dan slecht verzonnen…
*
MIJN BELEIDSPLAN
(niet gejat!)
DIE CHARLATAN VAN EEN BOSZ MET ZIJN BIDPLAATJESTRONIE
MOET ZO SNEL MOGELIJK ENKELE REIS NAAR
UGGELESTEIN GEZONDEN WORDEN!!!
*
*
COOLING DOWN
*
Anky van Grunsven heeft de technische staf van Feyenoord geadviseerd niet meer uit te lopen na een wedstrijd of zware training, maar de spelers in een bad met koud water te laten springen! Dat schijnt nu bij Feyenoord te gebeuren. (HET IS EEN RIGOREUZE MANIER OM DE HARTSLAG EN HET MELKZUURGEHALTE IN HET BLOED SNEL NAAR NORMAAL TE KRIJGEN) Met onderbroek aan is het iets aangenamer dan zonder, heb ik gehoord. Anky heeft goede ervaringen met Bonfire, maar daar ik sinds Coen Moulijn bij Feyenoord geen raspaardje meer heb kunnen ontdekken, lijkt het mij wenselijker die Bosz eens goed en lang in dat koude bad te donderen!
*
HENK FRASER MOET BLIJVEN
*
Schreef ik eerder dat Stanley Brard met de nieuwe keeperstrainer op cursus heeft gezeten, blijkt nu dat Van Driel zijn buurman is in Hendrik Ido Ambacht. Daar moeten Pim Doesburg sr en junior, plus Carlo l'Ami voor wijken. Beter een goede buur dan een verre vriend. Wat Brard niet wist is het feit dat l'Ami nog een doorlopend contract had. Wat maakt het uit, geld genoeg in kas! De door Brard op ordinaire wijze weggewerkte Henk Fraser wordt bij de afwikkeling van zijn zaak bijgestaan door Jan Reker, de nieuwe technisch directeur van PSV. Wellicht is er een kans dat Reker "onze Henk" aantrekt als jeugdtrainer in Eindhoven. Er loopt daar al een Feyenoorder rond, namelijk Joop Hiele. Die is daar keeperstrainer. Joop Hiele is de man die ooit tegen Wim Jansen zei: "Ik kom ook in Hendrik Ido Ambacht wonen!" Waarop Jansen (hij sprak nog in die tijd) riposteerde: "Fijn, hebben we eindelijk een dorpsgek!" Joop Hiele heeft niet alleen een grote bek, maar ook een groot rijbewijs. Ik zag namelijk dat hij op Woudestein de spelersbus bestuurde. Normaliter doet Patrick Kluivert dat, maar die schijnt niet welkom te zijn in Rotterdam. Wel heeft hij de Rotterdamse Rosanna Lima bezwangerd. Zij was voorheen getrouwd met een zoon van Faas Wilkes, en heeft daar twee kinderen bij. De knie van Kluivert is niet helemaal in orde, maar zijn voortplantingsorganen werken nog pico bello. Hij is gek op "blow jobs" en wel onder de afzuigkap in de keuken. Voor Mevrouw Lima is het te hopen dat Patrick, die niet zonder sex kan, tijdens haar kraambed niet weer een 'groupie' mee naar huis neemt om zich te laten verwennen. (Bram Moscovitz kan hem ditmaal niet redden, die gelooft niemand meer) Schijnt toch slecht voor zijn knie te zijn. Clubarts Van den Hoogenband zegt dat Patricks buitenband niet in orde is. Toevallig liep Kluivert bij fietsenmaker Reker aan de Hoogstraat in Eindhoven binnen, (ik verzin het niet) en die zei hem dat zijn binnenband verrot is. Ik denk eerder dat zijn mentaliteit verrot is. Jammer, hij was eens van de beste spitsen van de wereld.
*
RISICOWEDSTRIJD
*
U denkt bij dat woord gelijk aan Ajax, Feyenoord of ADO D'Haag, maar het kan nog erger. In het plaatje Gasselternijveen werd op neutraal terrein elf minuten gespeeld door… F-pupillen, dat zijn jongetjes tot acht jaar! Tijdens een wedstrijd van Muntendam en WKE liep het finaal uit de klauwen toen de leider van Muntendam binnen de lijnen stond te coachen. Dat vonden de ouders van de tegenstander niet goed. Een van hen greep de coach bij de keel, waarna alle ouders zich ermee gingen bemoeien. Vervolgens werd het duel gestaakt. De voetballertjes zochten geschrokken en huilend de kleedkamer op. De resterende elf minuten werden woensdagmiddag gespeeld, met een neutrale scheidsrechter en met een KNVB-waarnemer… In Drenthe ligt een hele klus op Peter Bosz te wachten, laat hij vooral zijn schrifje niet vergeten. Hopelijk kunnen wij hem wel snel vergeten, want met figuren zoals Brard en Bosz (ik kan het niet genoeg herhalen) gaat Feyenoord naar de verdoemenis.
*
Naschrift:
Er komt waarschijnlijk een spelersfonds. Ook melden er zich buitenlandse investeerders. Hierover morgen meer.
*
EN TOCH BLIJF IK VAN MENING DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN
en dat het tijd wordt voor de Heer W. van H. die dit vlugschrift
iedere morgen leest
dat hij
de knuppel eens
in het
hoenderhok
gooit

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen