Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

GEHEIMHOUDING VERZEKERD

maart 30th, 2007

SCHANDE

*
Over onderstaande passage is de pleuris uitgebroken. Driewerf schande. Hoe durf je de woorden Adolf, Soekarno en Eichmann te gebruiken? Ik heb die vergelijking gemaakt, weliswaar zwaar overdreven, daar de beleidsbepalers in De Kuip slechts vriendjes en familie aanstellen en systematisch “echte” Feyenoorders op een zijspoor zetten. Lees het nog eens goed. Of lees deze Kroniek nooit meer. (Trouwens: Ik schreef ruim tien jaar geleden in VI: “Jorien van den Herik bestuurt Feyenoord zoals dictator Maarschalk Tito in zijn beste dagen!” Toen hoorde ik niemand klagen!) Mijn vader zaliger betichtte mij reeds op jeugdige leeftijd van een ongezonde kijk op het leven. Hij zei letterlijk: “Jij, met je begrafenis-humor. Je moet lachen als er een wiel van je lijkwagen loopt!” Een echte Rotterdamse kreet.

*
Op zo’n zelfde forum waar schande wordt gesproken over mijn taalgebruik, wenst men mij kanker, typhus en nog een paar ziektes die beslist niet met twee Paracetamolletjes te verhelpen zijn. Er was er zelfs een die schreef: “Ze moeten die Kroon in de ArenA bij die joden opsluiten, en dan het dak hermetisch dicht doen zodat er geen zuurstof meer bij komt!” Hoe zou ik dan op het idee komen om het woord Eichmann te gebruiken?

GANGSTERPRAKTIJKEN

*
Veel huisvrouwen krijgen de kriebels, gooien de ramen wijd open, en beginnen met de grote schoonmaak. Bij Feyenoord is de grote schoonmaak al enkele weken bezig. Het wegpoetsen van alle personen die geen vriend, of aangetrouwde familie zijn, gaat in volle vaart door. Het gaat op het systematisch uitroeien van de moffen lijken! Alleen mogen ditmaal de ‘ongewenste personen’ blijven leven. Wie hier voor Eichmann speelt is niet bekend. Adolf Bosz, Willem de Zwijger of Soekarno Brard? Na Arnold Scholten en Henk Fraser moet nu ook Carlo L’Ami verdwijnen.

*
Door wie wordt hij vervangen? Ene Wout van Driel? Van wie is dat een vriend? Stanley Brard!!! Die speelt echt voor Soekarno. Die gaat alleen vriendjes een job geven. Die Van Driel heeft met Brard op de trainers-cursus gezeten. Deze onbekende grootheid wordt keepers-trainer bij de oudere jeugd. De ervaren L’Ami wordt op een zijspoor gerangeerd, om nog eens verwijzing te maken naar Eichmann, de treinleider van de dood.
*

Lopen er nog ergens mensen rond in dienst bij Feyenoord die niet bevriend zijn met dit gangster-trio? Let op: Na jarenlang trouw de club te hebben gediend, gaat ook u eraan!

*

DE INGEZONDEN BRIEF VAN DE DAG

*
Ik hoop dat Lazovic er zondag 3 in schiet, en verder hoop ik ook dat Feyenoord op de zevende of achtste plaats eindigt. Dat klink vreemd uit de mond van een echte Feyenoorder, maar ik hoop dat dan de pleuris uit breekt, en dat Erwin Knoeiman op de keien word gezet, hij is nu al 2 jaar bezig, en Feyenoord is geen centimeter opgeschoten, als hij er volgend seizoen nog zit, dan koop ik geen seizoenkaart meer, dan zet ik geen stap meer in De Kuip. Het zal me heel veel pijn doen, maar ik ben die Koeman spuug en spuugzat groeten van een zeer teleurgestelde supporter.

*

GEHEIMHOUDING VERZEKERD

PAUL BOSVELT VERTELT:

Bron: Sportweek nr 12

*
Kun je voor eens en altijd uitleggen waarom je rentree op het oude nest niet doorging?

Paul: “Als beide partijen willen dat er iets gebeurt, dan gebeurt dat. De club wist dat ik openstond voor een terugkeer. Voor Feyenoord was het geen optie omdat ik te oud was. Dat hebben Gullit en Wotte in de media toen ook uitgesproken. Toen het later sportief slecht ging, zijn ze teruggekomen op dat besluit, om het publiek rustig te houden. Op het moment dat Feyenoord mij weer belde, was ik al rond met Heerenveen. Als een club laat weten geen interesse in je te hebben, houd je er geen rekening meer mee.”

*
Je hart ligt bij Feyenoord. Veel spelers hadden je er graag bij gehad. Laat staan de supporters.

Paul: “Ik had het gevoel dat ik nog iets kon betekenen daar, anders denk ik niet aan een rentree.”

Het was de tweede keer dat je het gevoel had door Feyenoord gepiepeld te worden. Zit er nog wrok?

Paul: “Nee, helemaal niet.Als iemand probeert me een oor aan te naaien, dan kom ik voor mijzelf op. Ze wisten dat ik er oren naar had, maar Gullit ging roepen dat ik niet naar Feyenoord wilde. Dat was een leugen om zijn eigen hachie te redden.”

Jij wilde nooit weg bij Feyenoord.

Paul: “Dat was niet mijn plan. Maar meedenkende en -pratende spelers werden toen niet zo gewaardeerd en dat leidde uiteindelijk tot een transfer naar Manchester City. Het spelen in Engeland was een schitterende ervaring, maar de hele manier waarop ik wegging bij Feyenoord, was vervelend.”

Bert Konterman vertelde ooit dat hij iets moest tekenen toen hij Feyenoord verliet waarin stond dat hij beloofde nooit iets negatiefs over de club te zeggen. Hoe zat dat bij jou toen je naar City ging?

Paul: “Heb ik ook gehad. Tenminste, ik moest een verhaaltje op internet zetten dat we in goede harmonie uit elkaar waren gegaan. Wat natuurlijk onzin was. Ze waren bang, blijkbaar. Voor de druk van het legioen. Die voelde je altijd. Die angst. Terwijl als je het gewoon telkens bij de waarheid houdt, je nooit hoeft te gaan draaien en doen.”

*
DE HUMOR VAN PAUL BOSVELT
*
Paul heeft een apparaat, dat vijf verschillende soorten scheten kan laten. Er zit nog een afstandsbediening bij ook! “Op trainingskamp hadden we hem een keer onder de tafel gezet bij een ouder stel. Iedere keer als de ober langs kwam, liet ik dat ding afgaan. Dat ging van verbazing, naar irritatie tot bijna ruzie. Op zich wel komisch.”
*
Dit is de oplossing voor die Feyenoord-fans die niet tegen begrafenis-humor kunnen: De schetenmachine! Te bestellen bij Paul Bosvelt p/a SC Heerenveen. Het apparaat is niet duur: Een scheet en drie knikkers…
*
EN TOCH BLIJF IK VAN MENING DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN
*
Deze week start de verkoop van de GOUDEN SEIZOENKAART
Doe nou gewoon Rood Wit!

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen