Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE TUINMAN OF DE DOOD?

maart 29th, 2007

“WIE BEN IK DAT IK DIT MAG DOEN?”

*
De volgende email kreeg ik gisteren binnen:

*
“Wij zijn een groep van 45 Feyenoordsupporters en tot enkele jaren geleden waren wij allen lid van de officieuze Julio Ricardo Cruz fanclub. Nu wij ons dit seizoen zo ergeren aan de voorhoede, en Cruz weg mag van Inter, lijkt het ons een zeer geslaagd idee om de verloren zoon terug naar de Kuip te halen. Zelf wil hij dit ook wel, aangezien wij om de zoveel tijd email contact met Julio hebben. Misschien kunt u Coca Chris en Peter B. in een van uw columns overhalen om El Jardinero te polsen voor een terugkeer naar Rotterdam. Wij denken dat de terugkeer van de tuinman een droom is van veel Feyenoordsupporters, de seizoenskaartverkoop zou ook een enorme boost krijgen. Tevens gaan wij proberen een www.julioterug.nl site o.i.d. proberen te starten, om de directie wakker te schudden. Ik hoop dat u ons op de een of andere manier kunt helpen. Met vriendelijke groet, Een groep fans van Kroniek en Feyenoord.”

*
Mijn antwoord aan de fans van Julio Cruz: “Wie ben ik dat ik dit mag doen? Uw wens doorgeven aan de Hoge Heren van De Kuip? Die luisteren toch naar niemand? Bovendien is de man grootverdiener en verlaagt zijn salariseisen niet omdat hij Feyenoorder is. Zijn bijnaam “De Tuinman” deed mij in combinatie met het huidige Feyenoord denken aan het gedicht van P.N. van Eyck:

*

DE TUINMAN EN DE DOOD

*
Een Perzisch Edelman:

Van morgen ijlt mijn tuinman, wit van schrik,
Mijn woning in: “Heer, Heer, één ogenblik!

Ginds, in de rooshof, snoeide ik loot na loot,
Toen keek ik achter mij. Daar stond de Dood.

Ik schrok, en haastte mij langs de andere kant,
Maar zag nog juist de dreiging van zijn hand.

Meester, uw paard, en laat mij spoorslags gaan,
Voor de avond nog bereik ik Ispahaan!” –

Van middag (lang reeds was hij heengespoed)
Heb ik in ’t cederpark de Dood ontmoet.

“Waarom,” zo vraag ik, want hij wacht en zwijgt,
“Hebt gij van morgen vroeg mijn knecht gedreigd?”

Glimlachend antwoordt hij: “Geen dreiging was ’t,
Waarvoor uw tuinman vlood. Ik was verrast,

Toen ‘k ’s morgens hier nog stil aan ’t werk zag staan,
Die ‘k ’s avonds halen moest in Ispahaan.”

*

CABARETIER FREEK DE KROMME

*
De Feyenoord-website meldt:

*
Willem van Hanegem heeft dinsdag de leden van de Feyenoord Businessclub een vermakelijke avond bezorgd. Het clubicoon kreeg in zijn rol als gastspreker de lachers op zijn hand. De oud-speler en trainer zorgde ook nog eens voor een recordopkomst. Liefst honderdtachtig businessclubleden waren op het Maasgebouw afgekomen om het onderhoudende interview tussen presentator Emiel Schelvis en Van Hanegem te aanschouwen.

De businessclub-avonden die op regelmatige basis worden georganiseerd, staan altijd garant voor een goede opkomst. De avond dat toenmalig trainer Ruud Gullit de zakenleden toesprak, was tot dinsdagavond het drukst bezocht. Van Hanegem trok nog meer zakelijke supporters naar De Kuip. Zij werden niet teleurgesteld, want de voetbalanalist was op dreef. ‘Een golfvriend van me is voor Ajax. Hij heeft nu medelijden met Feyenoord. Dat vind ik eigenlijk nog het ergste.’ In zijn tijd als Feyenoord-trainer raakte Van Hanegem niet onder de indruk van de scouting, zo lichtte hij toe. ‘Het enige waar ze na een bezoek aan het buitenland mee terugkwamen, waren onkostenformulieren.’

De spreker vermaakte zijn gezelschap, maar was ook serieus. Op de vraag waarom hij altijd zo kritisch is op Feyenoord, kon hij kort zijn. ‘Omdat Feyenoord zo’n geweldige club is waar ik zo van hou. Als ik dat niet had, zou het me een rotzorg zijn. Maar nu moet ik wel kritisch zijn.’ Het huidige Feyenoord moet beter kunnen presteren dan momenteel het geval is, zei hij. ‘Er zitten genoeg aardige spelers bij. Het moet beter kunnen. Het ligt niet aan Koeman, ik vind hem een goede trainer.’

Tal van onderwerpen passeerden de revue. Het trainerschap blijft het mooiste, zei Van Hanegem, die op de hem zo karakteristieke wijze nog toelichtte waarom hij had overwogen om in China te gaan trainen. ‘Daar is de afhaalchinees goedkoper dan op de hoek’. De geslaagde avond eindigde met een uitgebreid diner.

*

WILLEM VAN HANEGEM VOOR BRUILOFTEN EN PARTIJEN

*
Mijn advies aan Cola Chris en consorten: Lees onderstaan bericht (Parma) en geef Willem met zijn 63 jaar, en zijn eeuwige jeugd, een contract. Hij geeft niet om geld, dus een jeugdcontract mag ook! Geen koelkast-contract, want zegt Willem, zijn repertoire grappen is schier onuitputtelijk: “Dan kan je de koelkast wel wegdoen, die is onbruikbaar geworden!”

*
Parma stunt met aantrekken 52-jarige

23/3/2007 19:18 (Bron Voetbal International)

Parma heeft voor een publiciteitstunt gezorgd door de 52-jarige Gene Gnocchi tot het einde van het seizoen te contracteren. De Italiaanse cabaretier hoopt zijn droom te verwezenlijken om in de Serie A te spelen.Gnocchi was sinds november op zoek naar een club die hem een kans wilde geven. Hij was op bezoek bij Atalanta Bergamo, Bologna, Siena en Torino, maar bereikte uiteindelijk een overeenkomst met Parma, de club waar hij ook supporter van is. De veteraan gaat ongeveer 1400 euro per maand verdienen.

*

CTRL-C – CTRL-V

*

Wie ben ik dat ik dit mag doen?
*
Zie www.lunaticnews.nl 8 April: Steun Feyenoord! Dat er voor 8 april, het thuisduel tegen FC Groningen, is opgeroepen middels protestdoeken stelling te nemen tegen het ontslag van mede-Feyenoorder Henk Fraser en het nieuwe supportersbeleid van Feyenoord (‘wij willen een schone omgeving, kritische doeken dulden we niet meer’) moge bekend zijn. Dat de club er financieel en sportief uitermate beroerd voorstaat ook.

En dus willen wij langs deze weg het hele Legioen toch vooral ook aansporen om op 8 april naar het Stadion te komen (er zijn nog kaarten in de verkoop), om daar van meet af aan massaal achter de ploeg te gaan staan. Feyenoord moet de vijfde plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs en dus Europees voetbal, kost wat kost zien te behouden, daarbij kan het elftal onze steun goed gebruiken.

Daarom: Op 8 april moet De Kuip volzitten en massaal achter de ploeg van rood en wit gaan staan… Feyenoorders laat je horen! Dat er voor 8 april, het thuisduel tegen FC Groningen, is opgeroepen middels protestdoeken stelling te nemen tegen het ontslag van mede-Feyenoorder Henk Fraser en het nieuwe supportersbeleid van Feyenoord (‘wij willen een schone omgeving, kritische doeken dulden we niet meer’) moge bekend zijn. Dat de club er financieel en sportief uitermate beroerd voorstaat ook.

En dus willen wij langs deze weg het hele Legioen toch vooral ook aansporen om op 8 april naar het Stadion te komen (er zijn nog kaarten in de verkoop), om daar van meet af aan massaal achter de ploeg te gaan staan. Feyenoord moet de vijfde plek, die recht geeft op deelname aan de play-offs en dus Europees voetbal, kost wat kost zien te behouden, daarbij kan het elftal onze steun goed gebruiken.

Daarom: Op 8 april moet De Kuip volzitten en massaal achter de ploeg van rood en wit gaan staan… Feyenoorders laat je horen!

*

Ziezo, een beetje knippen en plakken en ik kan terug naar bed. Een makkie vandaag! Ben benieuwd welke alinea heden de sterkste is!

*

DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN IS GENOEGZAAM BEKEND

*

DE KANS DAT WILLEM VAN HANEGEM

EEN FUNCTIE KRIJGT

BIJ FEYENOORD

WORDT

steeds

kleiner

EN DAT IS NIET GRAPPIG, WILLEM !!!!!

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen