Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

GEDOEMD TOT KWETSBAARHEID

maart 27th, 2007
HET ZIJN STERKE BENEN DIE DE WEELDE KUNNEN DRAGEN
*
Als er een voetballer is met sterke benen, dan is het Ulrich van Gobbel wel. Gisteren eiste de politierechter vier maanden cel tegen de snelste verdediger ooit. “Oeli” jarenlang publiekslieveling in De Kuip, maar ook in Istanbul waar hij in ’95 voor Galatasaray speelde was hij ongekend populair. “Oeli” is een hele lieve jongen, maar liep tegen verkeerde vrienden aan. Mensen uit Breda vertelden mij jaren geleden al dat Ulrich met hele foute Marokkanen omging. Wat de brave borst met zijn geld gedaan heeft, mag Joost weten. Maar zo snel als hij kon sprinten, zo snel is ook zijn banksaldo gedaald. Eerder kwam Van Gobbel negatief in het nieuws met berichten over vuurwapens en ook beweerde de voorman van de voetballers-vakbond, Theo van Seggelen, dat hij door “Oeli” zou zijn bedreigd. Van Gobbel wilde al zijn geld uit het pensioenfonds opnemen, maar dat kon alleen in termijnen. “Mo money,” dacht “Oeli!,” en die klootzak wil mij niet betalen… Hierop verduisterde hij drie dure auto’s! Geef die man zijn pensioengeld, dan kan hij die lease-maatschappij betalen en loopt alles met een sisser af. Who is to blame?
*
GEEN BEGELEIDING
*
Wint iemand een flinke prijs in de Postcodeloterij dan krijgt die persoon adviezen en begeleiding hoe met dat geld om te gaan. Maar in Van Gobbels geval heeft het pensioenfonds hem genekt! Daar stonden ettelijke miljoenen van hem geparkeerd en Heer Van Seggelen weigerde om “Oeli” uit de ‘shit’ te halen. Zijn zaakwaarnemer Sahin Gerdan in het AD: “Niemand vertelt die jongens tijdens hun loopbaan hoe het financieel verder moet als ze zijn gestopt.” Omdat Van Gobbel niet in een keer over zijn geld kon beschikken, moest hij een stuk minder luxe gaan leven en daar zit ‘m nu juist de crux: hij had het geld al uitgegeven voordat hij er over beschikte. Het pensioenfonds CFK had een uitzondering moeten maken, tenslotte was het geld niet door Van Gobbel gestolen, maar had hij daar jarenlang hard voor gewerkt. Zijn zaakwaarnemer: “Hij is flink genaaid door het CFK.” Gedoemd tot kwetsbaarheid! Derhalve: Vrijspraak mijnheer de rechter…
*
GELD IS DE WORTEL VAN ALLE KWAAD
*
Theo Lucius vertelt in het voetbal-maandblad Nummer 14, dat hij ooit gokverslaafd was. Zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk (ook wel eens Leugendijk genoemd) heeft Theo uit de ellende gehaald, waarvoor hulde. Maar volg je het geldspoor van Lagendijk dan kom je ook in De Kuip terecht! Volg de zaken maar van de makelaar in spelers en verzekeringen. (Heeft ook nog een bestuursfunctie bekleed bij Feyenoord) Ik verzeker je dat de man gigantisch zijn zakken heeft lopen vullen. Zaakwaarnemer van de gebroeders Koeman, die hem liefkozend “Pa” noemen, maar dus ook van Lucius! Erwin van PSV naar Feyenoord? Dan ook Theo van PSV naar Feyenoord! Dat heeft Erwin even fijn met “Pa” geregeld. Theo zou in geen duizend jaar voor Ajax willen spelen. Al zou hij willen, in Mokum moeten ze niets van Leugendijk hebben, die hoewel hij een schoonzoon heeft die geweldig kan zingen, (Lou Prince) zelf ook denkt de artiest te moeten uithangen. Op tv zag ik een optreden van hem (gefilmd in een lege Kuip, nadat hij in het Maasgebouw weer eens gigantisch zijn zakken had gevuld) als carnavals-artiest, zo bedroevend slecht, zo gemaakt vrolijk, zielig gewoon. Daar word ik echt despressief van.
*
BEP VAN KLAVEREN
*
Door de affaire Van Gobbel moest ik aan de verloren miljoenen van de beroemde bokser denken, die hierover op zijn Crooswijks vertelde: “Ik denk nog vaak aan vroegur. Ik zal maar zegge, ik had een farm, een ranch zoals dat noemde, met tien akers of sinasappele, weet je wel. Allemaal weg. Pleite. Ja, door me eige stomme kloteschuld joh. Dat ik zo stom ken weze. Godver, Ik had me toch een hoop poen. Duizende dollars. Alles kwijt. Ik had twee lades vol met geldpapiere. En dat wist die Margarita ook (Beps toenmalige vrouw). In een tijd van een paar weke was er geen ene pleuris meer. Ik keek in die dingus en denk: Krijg nou de schijt. Het is op. Ik kijk in die andere la. Ook op. Krijg nou het leplazarus. Nou, verschrikkeluk. Dat wijf kon geld opmake, sjesus christus. Ik denk: “ach, laat maar gaan. Krijg de tyfus, ik ga naar huis toe.” Daar verkocht ik toen die auto. Met de Statendam ging ik trug naar huis. En uh, ik was thuis. Ik was blij da’k weer thuis was. Toen ben ik weer gaan bokse. Van pure arremoe. Want ik had geen pose…”
*
SLECHTE JEUGDOPLEIDING
*
Chelsea heeft Jeffey Bruma, de 15-jarige middenvelder van Feyenoord B 1 een vierjarig contract aangeboden. De jeugdinternational kan niet worden tegengehouden, daar clubs jongens van 15 geen contract mogen aanbieden. Men moet 16 jaar zijn. Derhalve vangt de stadionclub GEEN GELD! Kijk vanavond naar Jong Oranje en let op Evander Sno (Celtic), ook uit die slechte jeugdopleiding!
*
EN TOCH BLIJF IK VAN MENING DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN
*
en dat de Heer W. van H. die vandaag in het AD
over Oranje schrijft
de discussie over zijn geliefde Feyenoord
eens moet aangaan…
Ook de beloofde column over zijn toekomst
heb ik nog nergens kunnen ontdekken
*
Maar, misschien is Willem zijn computer gecrasht,
leest hij ’s morgens mijn gebroddel niet meer
heeft hij ook mijn emails niet ontvangen…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen