Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

AYATOLLA IN BEELD

maart 26th, 2007
CAMPINGZENDER
*
Het voordeel wanneer een wedstrijd van Oranje in beeld wordt gebracht door de camping-zender SBS-6 is, dat de camera regelmatig tribuneklanten in beeld brengt. Het nadeel van deze zender is dat men door foute regie en driedubbele herhalingen, hele stukken van de wedstrijd mist. Nu viel er niet veel te missen bij deze wanvertoning van een ‘veredeld’ Ajax. Bondscoach Van Basten is voor mij ongeloofwaardig geworden. Die Klaas-Jan Stuntelaar raakte geen bal, maar San Marco, de Milanese afgod vond: “We hadden niet het gevoel dat een breekijzer vandaag het verschil zou maken. De twee centrale verdedigers van Roemenie waren groot en sterk!” Ja, Marco dan laat je dat kleine kereltje, die Huntelaar toch staan? Die heeft een tic, dat ventje loopt constant zijn haar goed te doen! Permanent in beeld gebracht door de C-zender. Heeft echt geen knikker geraakt! Koevermans en Kuyt, de breekijzers werden niet uit het vet gehaald. Nee, nog maar een Ajacied extra in het veld gebracht! Je hebt te lang lopen ‘golfen’ Marco, en die lachebekjes naast je, de assistent-bondcoaches, hebben nooit een teken van vakbekwaamheid afgegeven. Leuk vriendenclubje, maar helaas niet serieus te nemen. Slechts goed om mee te klaverjassen…
*
AYATOLLA
*
Opeens verscheen hij in beeld. Na maanden als spook van het Maasgebpouw te hebben gefungeerd, zat hij daar breeduit op het ere-terras: AYATOLLA JANSEN. De baas van De Kuip! Hij zat daar op zijn troon, met een big smile op zijn gezicht, waarbij ik meteen moest denken aan de B-film die ooit is gemaakt over Keizer Nero, de waanzinnige, die Rome vernietigde. Naast de Ayatolla zat Arsene Wenger (Arsene is frans voor arsenicum) die de keizer van De Kuip vroeg of er nog meer Van Persies in de jeugd rondliepen. Robin had tegen Wenger hoog opgegeven over de jeugdopleiding bij Feyenoord. De fransman is helemaal maf van Robin en voorspelt dat hij binnen enkele jaren de beste voetballer van Europa wordt. Wenger zei letterlijk: “Die Van Persie heb ik dingen zien doen, die ik nooit tevoren van een andere speler heb gezien!” Keizer Nero, alias Jansen, zat te lachen en te keuvelen met die Wenger en vertelde hem dat Feyenoord hofleverancier is voor de nationale jeugdelftallen. Zijn zwager Stanley B. zat in Antalya, waar Feyenoord ZES spelers leverde voor Oranje onder de 17 jaar. Te weten: Fer, Nelom, Pedro, Ramsteijn, Georginio en Wijnaldum. Oranje/Feyenoord won alle wedstrijden in Turkije, maar de jeugdopleiding deugt niet! Op de lijst onder de 18 jaar staan de Feyenoorders Nieveld, Kobussen, Hagary en Watamalea. Oranje onder 19 laat de namen zien van doelman Mulder en de veldspelers Buijs en Schet. Ergo: die jeugdopleiding van Feyenoord moet nodig op de schop! Daar deugd geen donder van. De enige die een schop moet hebben is die Brard, zo vals als een murw geslagen Doberman Pincher. Dat zijn honden, daar kan je jarenlang goed voor zijn, maar op een dag pakken ze je!
*
WIE IS NU EIGENLIJK DE BAAS BIJ FEYENOORD?
*
Goeie vraag. Is dat Cola Light Woerts met zijn wandelende rekenmachine? Vormen die twee het bestuur? Of is de Ayatolla toch de baas, en laat hij Peter B. naar zijn pijpen dansen? Of speelt de hoogbejaarde Kerkum, wiens houdbaarheidsdatum reeds lang verstreken is, nog een grote rol? De heren preken transparantie, doch hullen zich in stilzwijgen. Zij zullen het merken met Pasen bij de eerstvolgende thuiswedstrijd. Ik voorspel hen: Geen Vrolijk Pasen! Hun eigen Pravda, De Feyenoord-Krant kopt deze week: VIJFDE PLAATS IN GEVAAR. Dit is Feyenoord onwaardig. Het traditionele eieren zoeken met Pasen zou wel eens kunnen ontaarden in rotte eieren gooien en dan mogen de Hoge Heren van De Kuip nog blij zijn dat er niet met zwaarder materiaal gesmeten wordt.
*
NABESCHOUWING
*
Nog een nadeel van een avondje Oranje, verzorgd door de camping-zender is het feit dat de nabeschouwing anderhalf uur na de wedstrijd wordt gehouden. Ik hoor de analyse van Louis de Oppertrainer nu eenmaal graag. Die zoon van de dominee naast hem, Edward de ideale schoonzoon, heb ik weer niet op een fatsoenlijke vraag of opmerking kunnen betrappen. Is het meest duidelijke voorbeeld van iemand die door het netwerk van Dominee Johan Maasbach, alias Van Cuilenborg aan een baantje is geholpen. Nee, voordat de nabeschouwing begon moest de voetballiefhebber eerst naar Hilbrand Nawijn kijken, die popster wil worden. Deze man die ooit minister was, heeft de politiek in een klap ongeloofwaardig gemaakt. Die idioot ging een afgekloven Peter Koelewijn-lied staan verstirren. Nawijn schijnt zwaar aan de drank te zijn. Het amusement in ons land heeft een waar hoogtepunt bereikt. Eerst zo’n wanvertoning van Oranje, dan ’n Koelewijn, Nawijn en ongein-zaterdagavond. Ik kon nauwelijks de neiging onderdrukken om een asbak naar de tv te gooien…
*
KLAVERJASSEN OM PAASEIEREN BIJ “BOLLE JAN”
*
Niet alleen in Mokum heb je een kroeg van die naam, maar op een steenworp afstand van De Kuip, op de hoek van het Stieltjesplein, met uitzicht op de Maas, is de Rotterdamse uitvoering gevestigd. Geen imitatie, want de naam bestaat veel langer dan die uit 0-20! Daar wordt een klaverjastoernooi gehouden om de bekende Paaseieren. Mij lijkt het een goed idee om de twee voorheen zulke goede vrienden, Wim van H. en Ayatolla de Zwijger, tevens verwoed kaartspelers voor dat evenement uit te nodigen. Kwaad worden is menselijk heren, maar kwaad blijven niet! Ga kaarten samen en daarna praten over hoe dat machtige Feyenoord weer tot bloei gebracht kan worden. Praten kost geen geld. De als gierig bekend staande Jansen, hoeft niet bang te zijn dat hij de knip moet trekken, daar ik Bolle Jan goed genoeg ken om te weten dat hij zal zeggen: “Alles op rekening van ’t huis!” Kerels, doe er je voordeel mee! Niet verzaken! Klaverjassen in het belang van de mooiste club van Nederland. Een mooie gedachte toch zo tegen Goede Vrijdag? De gewonnen eieren gaan naar een goed doel: Technisch Directeur Peter Bosz! Eieren hebben de naam potentie-verhogend te werken. Kan hij gelijk dat beleidsplan herzien en schrijven:
*
EN TOCH BEN IK VAN MENING DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen