Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

ONGECENSUREERD, t.a.v. KERKUM, BOSZ en BRARD !!!

maart 23rd, 2007

EEN FEYENOORDER DIE NIET KAN SLAPEN

*
Midden in de nacht (ik wilde net zelf gaan schrijven) ontving ik onderstaande email van een Feyenoorder die de slaap niet kan vatten. Oorzaak: leest U zelf maar…

*
Beste Lex Kroon,

Het is al belachelijk laat maar ik wilde dit stuk toch naar u sturen, want ik ben een Feyenoorder die niet goed slaapt de laatste tijd.
Ik heb geen enkel vertrouwen in het huidige beleid, en wordt werkelijk misselijk van het gedrag van de misbaksels in hun ivoren toren.

Ik heb het volgende stuk geschreven en hoopte wat feedback van u te krijgen, van Journalist tot iemand die niet goed weet of hij journalist zou moet worden.
============================================
Waarom? Respect voor het verleden is totaal weg!

Ik heb gemerkt dat er heel wat mensen zijn die alles voor zoete koek slikken, die alle argumenten over waarom mensen als Bosz en Jansen van tafel vegen. En op het moment dat je die mensen aanvalt, of niet achter het beleid staat wat zij prediken wordt je voor “Jood” uitgemaakt. Ik vind dat een bewijs van de verloedering die niet alleen de club meemaakt, maar ook een teken van de verloedering die het legioen meemaakt.

Nu gaat het niet om het feit dat je voor onruststoker wordt uitgemaakt, als je je mening uit en hoopt dat er meer mensen achter mening staan. Want in mijn geval weet ik dat dit bestuur gaat vallen, en sterker nog daar gaan ze zelf voor zorgen door hun eigen incompetentie.

Ik hou van Feyenoord en draag Feyenoord in mijn hart en ziel, en ik sta achter de spelersgroep en Erwin Koeman. Maar als ik mensen in de regiestoel zie zitten die daar niets te zoeken hebben, dan heb ik het volste recht om daar aktie tegen te voeren. Als ik op het internet lees hoe sommige “supporters??” praten over mensen als:Willem van Hanegem, De Wolf, Fraser dan draait mijn maag om als supporter.

Is het respect voor dit soort iconen dan volledig verdwenen? Is de generatie Feyenoorders die ons kampioenschap onder van Hanegem hebben meegemaakt van de aardbodem vertrokken? Ik weet dat er veel mensen zijn die nog te jong zijn om te begrijpen wat deze mensen voor onze club hebben betekent. Maar hoe durven sommige onbenullen zich op zo’n manier te gedragen jegens echte Feyenoorders.

Ik vind Koeman een goede en sympathieke trainer, die wordt omringt door een onbenullige en nogal onprofessionele organisatie. Ik vind dat Bosz en Jansen niets te zoeken hebben op Zuid. Ik baseer die dingen allemaal op het heden en op het verleden van Feyenoord. Waarom zijn er nog steeds mensen die deze twee exponenten van Jorien van den Herik nog steunen?

Omdat die mensen de rust willen bewaren op Zuid of omdat ze 100% achter deze twee megalomanische machtswellustelingen staan. Waarom vallen alle tradities van het zogenaamde trouwe legioen die het verleden respecteert in duigen?

Ik stond niet achter het vervroegde vertrek van Jorien van den Herik, hij had van mij zijn tijd uit kunnen zitten tot 2008. En ik was ook niet voor een terugkeer van Willem de Zwijger naar Feyenoord, maar daar heb ik mijn redenen voor.

Als Feyenoorder steun je Feyenoorders, dat zijn mensen die zich altijd ten volste voor onze club hebben ingezet. Dat zijn mensen die nooit iets kwaadwillends hebben willen doen tegen het legioen, en de club nooit hebben benadeeld. Er zijn nu mensen die zeggen:”Joh leef niet in het verleden”maar dat is het probleem juist.

Er zijn teveel mensen die niet hebben geleerd van het verleden, en daardoor lopen ze regelrecht de malaise in. Het legioen lijkt wel blind geworden na het vertrek van de grote kale leider, resulterend in naïveteit. Als je bijv naar het gedrag van Peter Bosz en zijn cornuiten kijkt, dan is het heel simpel op te merken dat dit gedrag allang te voorspellen was. Peter was er in het verleden ook niet vies van om een beroep te doen op zijn vriend Jansen en van den Herik? Tegenwoordig zie je dat terug in het beleid van Bosz, in de vorm van vriendjespolitiek een tactiek die in het verleden tot het ontslag van Willem van Hanegem leidde.

En het allerergste is dat Willem van Hanegem in Bosz een steunpilaar zag, en dat terwijl Jansen (de zogenaamde vriend van Bosz) eigenlijk af wou van Bosz. Maar toch bleef Willem van Hanegem vertrouwen houden in onze Peter de verschrikkelijke. En dat had gevolgen voor deze goedgelovige Feyenoorder,
want Peter had hele andere plannetjes met Willem.

Dat verhaal is al heel vaak verteld en is bekend bij het legioen, maar toch even kort samengevat:

Peter wou zo en zo spelen maar Willem niet, en Peter werd boos en trommelde wat spelers op. Peter ging met die spelers stappen, zuipen en naar de hoeren voordat ze een belangrijke wedstrijd moesten spelen. Die belangrijke wedstrijd werd dan vervolgens verloren. Willem zei daar wat van en vond dat nogal oneerlijk tegen over het legioen. Wim Jansen had een persoonlijk conflict met Willem van Hanegem, en Peter stapte naar Jansen met de mededeling, dat de spelersgroep het niet meer zag zitten onder Willem. Niet de gehele spelersgroep was het daar mee eens, maar Jansen zag een buitenkansje om Willem de kuip uit te loodsen”OP GROND VAN NIETS!”

Wat verteld dit verhaaltje ons?

Niet dat Peter Bosz te weinig kwaliteiten, ervaring of de juiste connecties heeft om
Technisch Directeur te zijn bij Feyenoord. Want dat weet iedereen die nadenkt feitelijk al. Niet dat Wim Jansen een arrogante kwal is die het niet nodig vind om zijn handelingen te vermelden aan het hardwerkende betalende publiek.

Nee dit verhaal is een regelrechte afspiegeling van diezelfde vriendjespolitiek, die zich toen als een gezwel manifesteerde in de kuip. Brard is niet blij met die en die Brard stapt naar Bosz en Bosz stapt naar Jansen, Jansen is de zwager van en Jansen en Bosz gooien die en die eruit zonder sportieve reden. Bosz kent die en die voor die en die functie, Bosz verteld dat aan Jansen en ze ontslaan die en die om die en die aan te nemen terwijl de ontslagen personen het gewoon goed deden.

Dit is geen gestook en dit is niet leven in het verleden dames en heren, dit is de keiharde werkelijkheid dit is Feyenoord 2007.

Echte kenners als van Hanegem, Beenhakker, van Stee, Fraser en nog vele anderen staan aan wal terwijl het gewonde schip dat Feyenoord heet zinkt als een baksteen. En wat doet het legioen? Afwachten en kijken wat er met hun club gebeurd.

Ik voorspel een grimmige toekomst als dit zo doorgaat bij Feyenoord, maar dit hoeft allemaal niet zo droevig te lopen. We hoeven geen spelersgroep of trainers te intimideren, of lastig te vallen. We moeten ze steunen door dik en dun, maar wat die anderen daar in hun ivoren toren betreft, die zijn niet met Feyenoord maar met zichzelf bezig.

Ik ben niet aan het stoken, maar ik ben aan rouwen voor de club die ooit de beste en mooiste club van Nederland was. Voor de club die een legioen had die niet met zich liet sollen. Voor een club die voor hard werken en een onuitputbare vechtlust stond.

Voor Feyenoord R.I.P.

================================

Beste Lex,

Hoe moeten wij dit beleid aanpakken als supporters zich als blinde kippen, en makke schapen scharen achter onbenullen als Bosz en Jansen?

P.S.

Beste Lex niet opletten op de waarschijlijk talloze spelfouten, zou het journalistieke vak iets wezen voor mij?

Met vriendelijke groet,

Een bezorgde Feyenoorder.


*

FRASER DUBT OVER AANVECHTEN ONTSLAG

Bron: PZC

ROTTERDAM – Henk Fräser verkeert in dubio: vecht hij zijn ontslag bij Feyenoord aan of niet. De voormalige international (zes keer) kreeg recent te horen dat de club hem niet langer als jeugdtrainer wil hebben. Fräser weet zeker dat de persoonlijke antipathie van hoofd opleidingen Stanley Brard de reden is. “Maar bewijs dat maar eens als hij zegt dat dat niet zo is.

De oud-verdediger is er zeer door geraakt. “Ik ben van binnen bozer dan ik nu reageer.” Nadat bekend werd dat de trainer van de A1 moet vertrekken heeft het publiek en de Feyenoord-omgeving zich geroerd. Afgelopen zondag liet (tijdelijk) president-commissaris Gerard Kerkum minstens één spandoek uit de Kuip verwijderen waarop werd geprotesteerd tegen het vertrek van Fräser. “Dat vond ik een hele eer, die steun uit het publiek. Maar ik heb niet het recht de club te beschadigen, de club is altijd belangrijker dan individuele mensen. Daarom twijfel ik er aan of ik mijn ontslag ga aanvechten.” Een procedure tegen zijn ontslag gaat ten koste van hemzelf, beseft Fräser, maar kan ook de club schaden. “Dat maakt het zo moeilijk. Bij zo’n zaak komen gegevens over mij op tafel, want wie zoekt zal altijd íets tegen me vinden. En ik zal zelf dingen in de openbaarheid moeten brengen waarvan het de vraag is of dat in het belang is van Feyenoord. Dat maakt het heel moeilijk. Maar mijn rechtvaardigheidsgevoel zegt me dat ik iets moet doen, er zijn belangrijker zaken dan geld en werk, namelijk principes.”

*

ONRUSTSTOKER

*
Lex Kroon, de onruststoker, heeft hier niets aan toe te voegen. Ongecensureerd geplaatst! (Mijn antwoord aan onze briefschrijver: Ga door met schrijven, iedereen kan sportjournalist worden! Daar hoef je niks voor te kunnen. Sportjournalisten zijn gemankeerde schrijvers…

*
Bijna iets vergeten:

*

EN TOCH BLIJF IK VAN MENING DAT SCHOLTEN & FRASER MOETEN BLIJVEN

*
p.s.

*
WILLEM uit Overveen, ik weet dat je dit iedere morgen leest, wanneer gaat de discussie beginnen?

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen