Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

HET VRIJE WOORD

maart 22nd, 2007

Hans Teeuwen bij de onthulling van het monument voor Theo van Gogh: http://www.dumpert.nl/mediabase/11777/33f7ebae/index.html

*

HET VRIJE WOORD

*
Herhaling is de moeder van de reclame. Coca Cola Chris, alias Chris Woerts, weet dat als geen ander. Op deze plaats heb ik tot vervelens toe mijn aversie tegen het wanbeleid, dat bij de stadionclub wordt gevoerd, geuit. “Goed lezen is ook een kunst,” schreef Van Hanegem in zijn column in het AD. Wanneer ik Adolf B. schrijf, chargeer ik natuurlijk. Daarmee probeer ik slechts aan te tonen dat 1 persoon niet een cultuuromslag bij een heel legioen teweeg kan brengen. De club heeft een traditie, is van het volk en voor het volk. Dat kunnen geen duizend Bosz-en of Kerkums veranderen. Laatstgenoemde liet zondag jl. een onschuldig spandoek verwijderen. “Fraser moet blijven!” De 88-jarige langzamerhand seniel wordende president-commissaris liet fier horen dat Feyenoord bepaalt wat voor spandoeken er worden opgehangen in De Kuip. Enkele dagen later wringt zijn vazal, Coca Cola Chris, zich in V.I. in duizend hoerige bochten om te verklaren dat Feyenoord een ‘schone omgeving’ wil. Alleen spandoeken als ondersteuning van de spelers of die betrekking hebben op de wedstrijd. “Wij hebben geen zin elke week spandoeken te moeten verwijderen. Dit is ons beleid en daaraan heeft iedereen zich te houden.” De spandoeken die wekenlang op de meest onfatsoenlijke wijze duidelijk moesten maken dat Jorien moest oprotten, bleven volgens Coca Chris daar hangen op advies van de politie, zogenaamd uit veiligheidsoverwegingen! “En gie geleuf da?” Beste Coca, het legioen laat zich niet in de maling nemen. Nog voordat Voetbal International op mijn deurmat viel, las ik op de website van Feyenoord: “Excuses voor verwijderen spandoeken! Volgens de club is het daarbij doorgeschoten.” Wat is dat voor een beleid? Na luidkeels protest van een legioen terugkeren op je schreden? Ergo: het legioen bepaalt wat er gebeurt met hun club, daar Feyenoord van honderdduizenden fans is, al denkt de Bob de Bouwers-kliek er anders over. De eerstvolgende thuiswedstrijd, beste Chris, zal je 40.000 stewards moeten inhuren om evenzovele spandoeken met de tekst: “Fraser moet blijven!” te laten verwijderen. Dan heb ik ik het nog niet over de vele rollen tape om de monden af te plakken van het legioen dat luidkeels gaat roepen: Dat ga ik nog niet verklappen! Ze roepen niet: “Dat ga ik nog niet verklappen!” Een klein tipje van de sluier, wie moeten er nu De Kuip zo spoedig mogelijk voorgoed verlaten.

*

Joseph Goebbels

*
Een puberaal manneke schreef dat ik a la Goebbels propaganda maakte, teneinde de club ten gronde te richten. Niets is minder waar. Had hij de moeite genomen eerdere columns te lezen (niet alleen de laatste) dan was hij wellicht tot de conclusie gekomen dat ik Feyenoorder in hart en nieren ben. Dat kereltje is te lui om verder te lezen, is waarschijnlijk nog te lui om te mastuberen, zal wel trekzalf op dat garnaaltje smeren, i.p.v. trekzelf!

*

HET VRIJE WOORD

*
Vrijheid is het hoogste goed. Het vrije woord dienen we te koesteren. “De wedstrijd is heilig,” volgens Coca Chris. Dat is zijn mening. Moet je respecteren. Het fluitconcert van het legioen is een antwoord (zonder woorden is het geen antwoord) op het futloze spel van falende miljonairs. De spreekkoren zullen de komende wedstrijden niet van de lucht zijn. De wedstrijd is pas heilig wanneer het vertoonde spel daar aanleiding toe geeft. “Dag Pa, dag Moe, zo gaat Feyenoord naar de kloten toe,” lijkt me een aardige om te zingen bij nog zo’n wanvertoning als tegen Willem II. De 5e plaats zal een utopie blijken. Zo ook, dat het met deze beleidsbepalers ooit nog de goede kant opgaat. Ergo: ik zeg het netjes vandaag, ondanks Het Vrije Woord: Chris, Onno, Peter, Zwijger, Kerkum cs., stel uw portefeuille ter beschikking en laat er een democratisch gekozen bestuur komen, gekozen door het volk, de morele eigenaar van de mooiste club van Nederland. Nogmaals: U heeft aangetoond slechts 1 belang te kennen: Eigen Belang!

*

HOOFDPIJN

*
Geplaagd door hevige hoofdpijn houd ik het kort vandaag. Mijn koppijn wordt niet alleen verzoorzaakt door Feyenoord, maar ook door mijn wederhelft. Die vond vorige week een briefje in mijn jaszak met daarop de naam Mabel. “Wie is dat?,” vroeg zij. Ik antwoordde dat ik bij de paardenrennen een tip had gekregen dat Mabel in de 3e koers zou winnen op Duindigt. So far so good. Kreeg ik gistermorgen toch een klap met de koekenpan op mijn grote bolo, het bloed spatte eruit. Ik vroeg haar wat er aan de hand was. “Mabel heeft gebeld…!”

*

NOG ALLES ZONDER BRIL

*
Rest mij nog bokspromotor Aad Veerman te feliciteren met zijn 68e verjaardag. Aad traint nog 2x in de week en doet nog alles zonder bril. Zaterdagavond te zien bij Jack Spijkerman, om acht uur, net voordat de interland van Oranje begint. Aad heeft een standbeeld voor Bep van Klaveren neer laten zetten, maar verdient er zelf ook een. Of op zijn minst een Ridderorde, daar hij in zijn eentje de Nederlandse bokssport overeind houdt. Fantaaaaastich toch? Mevrouw Terpstra?

*

TOCH BLIJF IK VAN MENING DAT SCHOLTEN EN FRASER MOETEN BLIJVEN

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen