Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

GANGSTERPRAKTIJKEN

maart 21st, 2007
VANDAAG BEGINT DE LENTE
*
Veel huisvrouwen krijgen de kriebels, gooien de ramen wijd open, en beginnen met de grote schoonmaak. Bij Feyenoord is de grote schoonmaak al enkele weken bezig. Het wegpoetsen van alle personen die geen vriend, of aangetrouwde familie zijn, gaat in volle vaart door. Het gaat op het systematisch uitroeien van de moffen lijken! Alleen mogen ditmaal de ‘ongewenste personen’ blijven leven. Wie hier voor Eichmann speelt is niet bekend. Adolf Bosz, Willem de Zwijger of Soekarno Brard? Na Arnold Scholten en Henk Fraser moet nu ook Carlo L’Ami verdwijnen.
*
Door wie wordt hij vervangen? Ene Wout van Driel? Van wie is dat een vriend? Stanley Brard!!! Die speelt echt voor Soekarno. Die gaat alleen vriendjes een job geven. Die Van Driel heeft met Brard op de trainers-cursus gezeten. Deze onbekende grootheid wordt keepers-trainer bij de oudere jeugd. De ervaren L’Ami wordt op een zijspoor gerangeerd, om nog eens verwijzing te maken naar Eichmann, de treinleider van de dood.
*
Lopen er nog ergens mensen rond in dienst bij Feyenoord die niet bevriend zijn met dit gangster-trio? Let op: Na jarenlang trouw de club te hebben gediend, gaat ook u eraan!
*
HUICHELAARS
*
In tegenstelling tot de beide trainers (Scholten & Fraser) heeft de clubleiding geen behoefte om het naderende afscheid toe te lichten. Peter Bosz voelt er namelijk niets voor om het tweetal te beschadigen. “Dat vind ik niet netjes,” liet de huichelaar weten. “We beschouwen dit als een interne aangelegenheid.”
*
Dat is het natuurlijk niet. Feyenoord is van de supporters en Henk Fraser is een van hen. Kom je aan een Feyenoorder, dan kom je aan het legioen. Bosz is geen Feyenoorder! Bosz is een machtswellusteling met hoogmoedswaanzin, en bijzonder geil op zichzelf. Professor Bosz heeft niet lang meer te gaan bij Feyenoord. Hoe denkt hij weg te komen door echte Feyenoorders op te ruimen en daar provinciale vriendjes voor neer te zetten? Die denkt echt dat hij het heeft uitgevonden, dat hij onaantatsbaar is. De stumperd weet niet wat hij heeft ontketend. Heeft geen benul wat er onderhuids kriebelt bij een groot deel van het legioen. Vraag aan deze huichelaar: Heb je Van den Herik ooit nog in De Kuip gezien?
*
De Judas vertelt verder (over het ontslag van Scholten & Fraser): “De reacties hebben mij niet verbaasd. Henk is een clubicoon en heeft heel veel voor Feyenoord betekend.”
*
Dat was Van Hanegem ook, die is zonder pardon door de Bosz-congsi toentertijd uit De Kuip verdreven!
*
Des te pijnlijker is het voor Bosz dat hij uitgerekend van Fraser afscheid moet nemen. Maar bij het bewerkstelligen van een cultuuromslag horen ook onsympathieke maatregelen, weet de manager die -al zou hij willen- momenteel ook niet veel meer kan zeggen.
*
Soekarno Brard wil wel benadrukken dat Feyenoord (is hij gvd Feyenoord?) de beslissing op louter zakelijke gronden heeft genomen. Hij betreurt het dat vooral Fraser daar anders over denkt. “Ik heb helemaal geen problemen met Henk,” zegt het hoofd opleidingen. “Ik vind het jammer dat hij dat zo ziet., maar het is zijn mening en die kan ik niet veranderen. Ik heb geen slecht gevoel bij Henk. (Zij kunnen elkaars bloed wel drinken) Dit is een moeilijke, maar zakelijke beslissing. Voor Henk niet leuk, voor ons ook niet.”
*
GASSTEL
*
Die moeilijke en zakelijke beslissing is genomen om Jean-Paul van Gastel de job van Henk Fraser te bezorgen! Deze man heeft totaal geen ervaring, heeft C 1 getraind en verbaasde zich dat hij het zo leuk vond om trainer te zijn van een groep kinderen. Scholten werd verweten geen uitstraling en passie te tonen, Van Gastel heeft de uitstraling van een opgewarmd lijk. Hoe is het te verkopen dat deze man de plaats van een icoon als Henk Fraser inneemt? Wat is de cultuuromslag? Wat zijn die zakelijke redenen? Waar is de transparantie?
*
De clubleiding behoort een en ander toe te lichten. Men doet dit niet om Fraser en Scholten niet verder te beschadigen. Lulkoek, die zijn door deze gang van zaken ernstig beschadigd. Dit heeft niets met clubbelang te maken. Dit heeft niets met clubcultuur te maken. Dit heeft alles met vriendjespolitiek te maken. Gangsterpraktijken zijn het! Ik zal het iedere dag herhalen, totdat dit boeventuig zich niet meer in De Kuip durft te vertonen. Op het gevaar af, dat ik een hooligan word genoemd, en wel een “pennenlikkershoolie.”
*
Liever een hooligan, dan een namaak clubbestuurder, zonder benul van de Feyenoord-cultuur…
*
ZO BLIJF IK VAN MENING DAT ADOLF BOSZ, WILLEM DE ZWIJGER EN SOEKARNO BRARD
ZO SPOEDIG MOGELIJK DOOR ECHTE FEYENOORDERS MOETEN WORDEN VERVANGEN

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen