Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

VRIENDENSCHAAR

maart 20th, 2007
EEN BELANG
*
Het huidige Feyenoord-bestuur kent slechts 1 belang: het eigen belang. Voeg daarbij het aantrekken van ‘vrindjes’ en familie, het slordig omgaan met het legioen, plus het belabberde spel, Feyenoord onwaardig, hetgeen in zijn totaal tot de conclusie leidt: Feyenoord is Feyenoord niet meer. Het gaat langzamerhand op de korfbalvereniging uit Bodegraven lijken, VRIENDENSCHAAR genaamd. Of zo u wilt: op de Antwerpse toneelvereniging: VRIENDENSCHAAR! Kiest u zelf maar welke vergelijking het treffendst is.
*
SPELERSFONDS
*
Theo Lucius maakt zich sterk voor de oprichting van een spelersfonds. De aanvoerder, voorheen de 12e man in Eindhoven, nu het boegbeeld van Feyenoord?, denkt dat daarin de mogelijkheid ligt om de selectie een kwaliteitsinjectie te geven. “De club moet net zo creatief zijn als PSV en een spelersfonds oprichten. Moet je eens kijken hoe veel Feyenoord heeft uitgegeven aan spelers die zijn mislukt, dat verdient PSV alleen al in de Champions League.”
*
VISSEN
*
Theo bedenkt zulke dingen langs de waterkant tijdens het vissen. Hij zit daar uren te peinzen, en vergeet ondertussen dat heel lang stil zitten slecht is voor de spieren. Vocht en kou zijn nu eenmaal funest voor een topsporter. Theo de Denktank is dan ook constant geblesseerd aan de hamstring, een oude visserskwaal. Hoe dan ook, Theo komt met een idee, uit het Maasgebouw heb ik nog niets fatsoenlijks vernomen. Of dacht u dat die dia-presentatie met een hoog ‘gebakken lucht-gehalte’ van de man wiens naam met een B begint, enig effect zal sorteren? Welnee, hij is Feyenoord aan het transformeren tot FC VRIENDENSCHAAR. Tegen wie speel FC P.B. op 2 mei de zogenaamde Kameraadjes-wedstrijd? Drie maal raden. Er zijn 36 BVO’s in ons land, en uitgerekend wordt AGOVV uitgenodigd. De club waar die vriend van hem (die met zijn vrouw er vandoor is), Ted van Leeuwen technisch directeur is. Die avond zal er wel een spandoek uitgerold worden met de tekst: PETER WAAR IS JE VROUW? Kerkum is gewaarschuwd.
*
de Volkskrant
*
Het dagblad heeft nog nooit positief over Feyenoord geschreven. Noemt het dikwijls: een arbeidersclub. (Gisteren schreef ik zelf: voorheen een club van bootwerkers, hetgeen niet helemaal klopt, maar dat was een geliefde uitdrukking van de toenmalige voorzitter Cor Kieboom. Die wilde graag spelers uit het “bootwerkersmilieu.” De ledenlijst vertoonde echter een mix van havenarbeiders, kantoorbediendes en middenstanders. Ik spreek over eind jaren dertig. De spelers hadden of een cafe of een sigarenzaak.)
*
“Twee van de door de technisch manager P.B. openlijk afgeschreven aankopen van Feyenoord mogen het zondag tegen Willem II allebei een helft proberen. De Fin Joonas Kolkka ploetert op de linkerflank en het Rotterdamse legioen juicht als hij na rust niet terugkeert. Maar zijn vervanger Stein Huysegems kan het verschil evenmin maken. Ook de nummer 14 van de eredivisie blijft fier overeind in De Kuip, waar de fans hun ergenis over de zoveelste wanprestatie niet verbergen. Hoe kan het ook anders als jaarlijks een helicopter vol valse hoop op de middenstip landt?”
*
SPELERS BEVANGEN DOOR ‘KUIPVREES’
*
Kolkka en Huysegems vinden dat het publiek te hoge verwachtingen van hen heeft. De Fin maakte voor het eerst mee dat hij werd uitgefloten als hij werd gewisseld. “Men heeft in De Kuip nog nooit de echte Kolkka gezien,” zegt hij er achter. De visser Lucius doet ook nog een duit in het zakje: “Ik heb bij PSV nooit meegemaakt dat eigen spelers werden uitgefloten.” Alle drie blameren zij de goeroe uit Uggelenstein, die hen openlijk afserveerde en dit later in alle toonaarden ontkende. Het is wachten op de dag dat deze onbenul ‘Kuipvrees’ krijgt en de rest van zijn dagen in zijn geliefde regio, gelegen in het oosten van het land, slijt.
*
WILLEM ZWIJGT NIET MEER
*
De geliefde columnist uit Overveen, beter bekend als De Kromme, (heeft volgens O.J. Trustfull vroeger ‘aardig’ kunnen voetballen) schrijft vandaag in het AD: “Ik heb begrepen dat ze Arnold Scholten en Henk Fraser willen ontslaan. Ik vraag me af wie zoiets doms bedenkt. Of zij nu Feyenoorders zijn of niet, daar gaat het mij niet om. Ik weet alleen wel dat het goede trainers zijn en dat zij hun werk ook nog eens goed doen. Scholten heeft het moeilijk met het beloftenteam, maar dat komt vooral omdat het eerste elftal onder druk staat. Zoiets heeft altijd invloed op de beloften.
*
OP DE RESULTATEN EN HET WERK VAN HENK FRASER IS AL HELEMAAL WEINIG TOT NIETS AAN TE MERKEN!
*
Ik hoop dat binnen de top van Feyenoord goed nagedacht is over deze zaak, want eerlijk gezegd hoor ik alleen maar negatieve reacties op dit voornemen. Jammer, deze ingreep slaat echt nergens op. En dat allemaal omdat deze jongens niet in de visie van Stanley Brard passen. Sorry hoor, maar daar zou ik wel eens een discussie over willen openen.” Willem@ad.nl
*
GELUIDEN UIT DE CATACOMBEN
*
Na afloop van de wedstrijd tegen Willem II stond er een camera van TV Rijnmond boven aan de trap van de spelerstunnel.
Erwin Koeman: “Flikker toch op met die camera!”
*
Buys en Van Hooydonk tegen het meegelopen arbitrale trio: “Stelletje lafbekken! Het was een zuiveren pingel! Sodemieter toch op, je moest zonodig bewijzen dat je geen thuisfluiter bent!” Hierop volgden een mix van scheldwoorden, maar arbiter Blom liep onverstoorbaar door, terwijl hij hier nog wel een paar gekleurde kaarten had kunnen uitdelen. Na uitvoerig de tv-beelden te hebben bestudeerd kwamen alle analytici, ook W. van H, tot de conclusie dat Feyenoord een strafschop in de laatste minuut is onthouden. Twee punten minder kunnen wel eens hele dure punten blijken te zijn. Neemt niet weg dat Feyenoord zondagmiddag een wanprestatie leverde.
*
De sprekende pop Lucius: “Hunnie waren de eerste helft een klasse beter.”
*
Koeman: “Op de training zie ik het mooiste voetbal!”
*
Jammer Erwin, maar het is tijd om op te stappen. “Ik blijf,” dat bepaal je niet zelf. Dat bepaalt het betalende legioen. De ‘bootwerkers’ die moeten ploeteren voor hun poen en grof geld betalen om een stelletje miljonairs te zien schutteren. Was het elftal maar FC VRIENDENSCHAAR, maar helaas de vrienden heulen tesamen in het Maasgebouw. Nog wel…
*
*
JORIEN
*
Jorien dobbert op zijn rug in het zwembad. De zon schijnt heerlijk in Frankrijk. Boven water is alleen zijn neus te zien en een grote bobbel in zijn zwembroek. Hij denkt aan Feyenoord…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen