Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DIEP GEZONKEN

maart 19th, 2007
KERKUM IS DE BAAS
*
De president-commissaris Gerard Kerkum (76) gaf hoogst persoonlijk opdracht om de spandoeken ten faveure van Henk Fraser te verwijderen. “Feyenoord bepaalt wat er in het stadion hangt,” aldus de hoogbejaarde beleidsbepaler. De zeer kwetsende spandoeken ten opzichte van Jorien van den Herik hebben wekenlang de tweede ring van De Kuip gesierd, en dat terwijl Kerkum ‘zijn vriend’ Jorien al figuurlijk de doodsteek had gegeven.
*
DE TEKST OP DE SPANDOEKEN
*
1e: BESTUUR GESTOORD? FRASER HOORT OP VARKENOORD
*
Mijnheer de commissaris, dat moet u niet letterlijk opvatten. Wat rijmt er op Varkenoord? Juist!
O.K., dat dit doek werd verwijderd is nog te billijken, maar in een democratie de volgende teksten niet toelaten?
*
2e: FRASER MOET BLIJVEN
*
3e: KUNG FU FRASER
*
Wat is hier mis mee? Die supporters hebben hemel en aarde bewogen om dat prachtige Kung Fu-spandoek (dat ergens op zolder lag) terug te vinden.
*
De yell “Henkie Fraser” dat het legioen aanhief bij het begin van de wedstrijd kon Kerkum niet verhinderen. Of het Henk zal helpen? Ik betwijfel het. Gelukkig staat hij juridisch gezien, heel sterk. Op zijn werk en de door hem geleverde prestaties valt niets aan te merken. Nee, hij moet wijken voor vriendjes van de heren Bosz en Brard. De volgende vriend van Bosz, John Lammers, wordt de spitsentrainer. Volg de clubs waar Bosz gespeeld heeft en zie daar duikt ook zijn vriend John Lammers op. Toulon, RKC, AGOVV enz. Mij wordt verweten een hetze tegen Bosz te voeren, maar voor mij had hij ook Jansen mogen heten. Het is toch te gek voor woorden dat er alleen maar vrienden, familie en kennissen van Bosz (en Jansen) bij Feyenoord worden binnengehaald. Mensen die totaal geen binding met de club hebben, en daar moeten “Feyenoorders” zoals Fraser voor wijken? Peter Bosz, de zelfingenomen professor, gaat steeds meer op Janmaat lijken! “Eigen volk eerst!”
*
EERSTE HELFT SLECHT
*
Erwin Koeman: “De eerste helft speelde Feyenoord zeer slecht. De tweede helft een stuk beter.”
Nou Erwin, de 2e helft was minder slecht, maar nog steeds niet om aan te zien. Sinds de HCS-tijd heb ik niet meer zo’n belabberd Feyenoord gezien!
*
Pierre van Hooydonk zei het treffend voor de microfoon van Radio Rijnmond: “Er loopt hier een stelletje voetballers rond, het Feyenoord-shirt onwaardig!” Pierre, 37 jaar inmiddels, heeft zelf het goede voorbeeld gegeven, zijn wedstrijdinstelling is voorbeeldig te noemen. Veel van zijn medespelers horen niet in De Kuip thuis.
*
Erwin Koeman: “Ik heb mijn hoop gevestigd op een snelle terugkeer van Charisteas en Lucius.” Moeten die twee Feyenoord redden? Volgend seizoen wil Erwin (IK BLIJF!, meestal zijn ze dan snel weg) Schreuder behouden voor Feyenoord. Alfred heeft inmiddels een gesprek met NAC gehad, waar hij in de toekomst een baan in de technische staf kan krijgen. Schreuder, met alle respect, is toch niet de grote sterke man op het middenveld, waar Professor Bosz over spreekt in zijn topsport-beleidsplan? Krijgen we dan weer zo’n seizoen?
*
JAMMEREN
*
Na afloop van de bizar slechte wedstrijd tegen Willem II, hoorde ik alleen maar jammerklachten over een penalty die Feyenoord werd onthouden.
Danny Buys voor de Rijnmond-microfoon: “Kut, kut, kut en nog eens kut!” Ik heb nog nooit een betere kwalificatie van een wedstrijd gehoord. Volgens het beleidsplan had hij zich diplomatieker moeten uitdrukken. Onze TD zelf spreekt heel keurig, die zou deze wanvertoning ‘een iets mindere wedstrijd’ noemen.
*
DE AFGANG
*
Binnen 30 seconden na het laatste fluitsignaal van arbiter Blom, trokken twee figuren een sprint door het Maasgebouw. Een sprint die ik op het veld nauwelijks had gezien. Wie trokken deze sprint? Coca Cola Chris, met in zijn slibstream het wandelende rekenwonder Onno. Die twee vluchtten als bange hazen hun ‘leger’ in! Ja, hazen hebben een ‘leger,’ en deze twee schijtlijsters wisten niet hoe snel zij in de catacomben moesten verdwijnen.
*
HET OMEN
*
Hopelijk was de vlucht van deze bestuurders een voorteken. Dat zij zo snel mogelijk uit De Kuip mogen verdwijnen, anders komt het nooit meer goed met Feyenoord. Gerard Kerkum kan de spandoeken laten verwijderen, maar het ongenoegen bij het legioen niet wegnemen. Deze club was ooit de club van de ‘bootwerkers,’ nu verkwanseld aan een stel zakkenvullers, ‘vrindjes,’ en familie.
*
DE HOGE HEREN VAN DE KUIP
*
Ze zijn nu oud
Ze leven enkel en alleen in het verleden
Ze schudden af en toe het hoofd over het heden
OMDAT HET IN HUN TIJD TOCH ZO HEEL ANDERS WAS!

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen