Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE BEERPUT GAAT OPEN

maart 17th, 2007

GEHEUGENSTEUNTJE

*
In het kader van de sanering van het Maasgebouw nog even een stukje uit Hard Gras, waarin het karakter van de technisch directeur overduidelijk wordt neergezet. Dan hoort u het eens van een ander. (Overgenomen van Jim, Lunatic News Forum!!!)
*
Hard Gras, nummer 7, mei 1996, afscheid Van Hanegem. Fräser en Van Gobbel zitten in het kamertje van Willem: Op de gang klinkt even provocerend gefluit en gelach.’Het is maar goed dat ik geblesseerd ben,’ zegt Fräser emotioneel. ‘Ik zou die gasten afschoppen in een partijtje.’
Het is het mooiste eerbetoon dat Van Hanegem zich kan indenken.

*

BOSZ, BOSZ, BOSZ, WHO THE FUCK IS BOSZ????
*
Bosz beschouwt hij (Willem) met Trustfull als de spelers die hoofdverantwoordelijk zijn voor zijn vertrek. ‘Ik had wel wat terugverwacht van Bosz. Hij weet donders goed dat Wim Jansen hem drie jaar geleden een schop onder zijn kont wilde geven. Maas was door Jansen als zijn opvolger gekocht. Die had volgens hem wel kwaliteit. Jansen was ook boos dat Bosz een vijfjarig contract wilde, dat hij overvroeg. Hij wilde van hem af. Ik heb dat toen tegengehouden, ik zag wel wat in Bosz, maar ik heb er nooit wat voor teruggekregen.’
*
Van Hanegem: ‘Het is een huichelaar. Ik zal je een voorbeeld geven. Toen Gorré, Refos en Trustfull van Dordrecht ’90 kwamen, is Bosz naar me toe gekomen. Nou, het was een schande dat hij met dat soort voetballers moest samenspelen. Nu loopt-ie te slijmen met Trustfull. Schijnheilig gewoon. Jullie twijfelen, hè? Nou, Geert (Meijer) heeft alles maar dan ook alles in zijn dagbloek staan. Dat Wim Jansen van Bosz afwilde, wat Bosz over die gasten zei, alles.’
*
HENK FRASER
*
Een jurist schreef mij: “Het schijnt dat Henk Fraser een fatsoenlijk contract heeft, namelijk voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat er vergunning aangevraagd moet worden om het contract te beeindigen. Daar moet een onderbouwing voor zijn. Bijvoorbeeld ondermaats presteren of een verstoorde arbeidsrelatie. Gegeven dat de elftallen van Scholten en Fraser hofleverancier zijn voor de Nationale jeugdelftallen, zou je je kunnen afvragen of een en ander met de prestaties van de trainers te maken heeft. Op dat punt heeft Feyenoord derhalve een zwakke case, tenzij er zaken spelen waar wij geen weet van hebben. Als er geen grond is voor ontslag, dan is een dergelijk ontslag schadeplichtig en moet er een bom duiten betaald worden. Het is pas een besparing als de beide trainers niet vervangen worden. Een verstoorde arbeidsrelatie lijkt dan eerder voor de hand te liggen. Een en ander pleit voor Fraser. Scholten had een eenjarig contract.”
*
FATSOENLIJK CONTRACT
*
Antwoord aan de jurist:
Henk Fraser heeft weliswaar een fatsoenlijk contract, maar de hoogte van salaris stamt nog uit de tijd dat Cor Kieboom voorzitter was. In die tijd kregen de spelers hun karige loon uitbetaald in loonzakjes gemaakt van uienpapier. Zij begonnen bij het openen van die zakjes spontaan te huilen. Henk Fraser is een liefhebber. Het salaris zal ik binnenkort hier bekend maken en dan daag ik Stanley Brard, Wim Jansen en jodocus Bosz uit om ook hun salaris eens openbaar te maken! Bij Sparta loopt een geweldige jurist rond en ik raad Henk aan contact met deze man op te nemen. Ik voorzie een torenhoge schadevergoeding, die het Zwitser Leven-gevoel doet verbleken.
*
GOLDDIGGERS
*
COCA COLA CHRIS en zijn tot leven gewekte rekenmachine Onno stropen de halve aardkloot af om aan poen te komen. Ze onderzoeken zelfs de Amerikaanse markt. Derhalve lijkt het mij aardig een email af te drukken welke ik uit Chicago ontving van een Feyenoord-fan.
*
Dat is me wat, men denkt dat een US investor de redding van Feijenoord zal zijn?…………….. We hebben hier geen verstand van “soccer” maar wel van geld maken. Als “vandaag” iemand Feijenoord koopt kijkt hij naar de breakup waarde tav de gehele boedel, is de breakup waarde groter, koopt ‘ie het en dumpt alles. Of koopt het voor een symolische Euro, rost iedereen eruit en gaat bouwen……. maar dat zal niet gebeuren. NL markt is te klein. Tijd voor Europese leagues en Feijenoord moet daar kost wat kost bij, (+ nwe Kuip met 70.000 plaatsen en niet minder), anders voor de volgende honderd jaar een ‘regional marge’ club. En dat zou jammer zijn. Met dit stadion, legioen……….moet je elk jaar kampioen worden. Met de flapdrollen die nu aan het roer staan mogen we voor jaren naar de intertoto wedstrijden uit gaan zien. Triest. Zomaar een gedachte vanuit Chicago.
*
DE BEERPUT GAAT OPEN
*
Iedere dag zijn er ontwikkelingen rond De Kuip waarbij men de wenkbrauwen fronst. Peter Gerards gaat een beetje scoutingswerk doen. Hoezo een beetje? Een beetje zwanger bestaat ook niet. Die Gerards heeft bij Anderlecht twee spelers afgeleverd, de een was ‘suikerpatient’ en de ander had last van chronische aambeien. Ga eens op de Belgische Google toer en lees wat deze louche makelaar gepresteerd heeft. Lunatic Bosz heeft al zijn vrienden en kennissen een baantje bij Feyenoord beloofd. “Wacht maar, als ik TD ben dan zitten jullie goed!” Hij vergeet dat de poppenspeler Jansen, waarbij hij aan de touwtjes bungelt ook zijn familie en vrienden hetzelfde beloofd heeft. Feyenoord is Feyenoord straks niet meer, nee dat wordt: FC Jansen! Hoofd Opleidingen Brard gaf als drogreden bij het ontslag van Fraser en Scholten op: “Jullie maken spelers niet beter!” Dan moet Erwin Koeman er ook direct uit, trouwens als we toch gaan Googlen, tik dan eens Stanley Brard in en lees hoe hij heeft lopen klootzakken bij ADO. Hij heeft ook nog in Japan hoofd lopen spelen. Tussen die Japanners leek hij heel groot, terwijl hij slecht 1.60 mtr meet. Schoonzoontje van de onzichtbare baas, 1.65 mtr groot, Brard kijkt tegen hem op! “Vuilnisman mogen deze zakken ook mee?”
*
AVONDWEDSTRIJDEN
*
‘ONZE’ technisch directeur, het masterbrein uit Uggelskeien, is op het lumineuze idee gekomen, dat er meer avondwedstrijden gespeeld moeten worden. Ziet zelf ook in dat het huidige vertoonde spel het daglicht niet kan verdragen. Benieuwd waar hij volgende week weer mee komt. Misschien ontslaat hij in een vlaag van verstandsverbijstering Peter Bosz uit Ugchelen wel…
*
TOT SLOT: EEN VROLIJK BERICHT
*
De 22-jarige Dustley Mulder speelde gisteravond niet voor zijn club RKC. Mark Wotte had onlangs gezegd dat er meer spelers uit de eigen kweek moeten doorstromen. Dat was niet tegen een blinde gezegd. Dustley stond gisteren aan het kraambed bij zijn vriendin mee te puffen en werd vader van zijn derde kind! Daar het verwekt is in de fietsenstalling, noemen de blije ouders hem Batavus!
*
*
Het Radio Rijnmond-interview met Hans Van Vliet is te beluisteren. Klik desgewenst hiervoor op de link rechts bovenaan in het rechterrijtje.
*
Morgen: Willem II thuis, altijd lastig…
*
Naschrift:
Arnold Scholten toont te weinig passie. Moet je morgen eens op Duut en Metgod letten, die lopen rond met een smoel alsof ze begraafplaats Crooswijk bezoeken. De doodgraverssmoelwerken misstaan op dit moment niet in De Kuip, maar ga met God (geforceerd woordgrapje) en neem Duut en Koeman mee…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen