Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE GROTE SCHOONMAAK

maart 16th, 2007
NIEUWE BEZEMS VEGEN SCHOON
*
Vandaag precies drie weken geleden had ik een ontmoeting met Henk Fraser. In mijn kroniek van de volgende dag schreef ik: wordt vervolgd. Henk heeft geen woord gerept over zijn naderend ontslag, daar is hij te beschaafd voor. Soms een beest in ’t veld, doch een gentleman daarbuiten. Desondanks kon ik proeven dat er iets loos was. Nogmaals, Henk praat niet achter de rug van andere mensen. Alleen vertelde hij: “De tijd is nog niet rijp om over de situatie op Varkenoord iets te zeggen!”
*
TE WEINIG PASSIE
*
ALS PETER BOSZ DE PASSIE PREEKT, BOER PAS OP JE KIPPEN
*
Volgens Stanley Brard vertoont Arnold Scholten te weinig passie! Zo is die man zijn karakter nu eenmaal. Waar komt zijn bijnaam ‘de witte Socrates’ dan vandaan? Zonder passie wordt iemand toch niet zo’n goede voetballer? Wanneer (Hoofd Opleiding) Stanley Brard met zijn uitstraling en ‘passie’ met pindakoeken langs de deur gaat, koopt niemand iets van hem, maar een enkeling zal meelij hebben met het schlemieltje en hem een kwartje in de hand drukken; “Koop maar wat lekkers…” Wim Jansen, zijn sprekende pop Peter Bosz, zijn schoonzoon Stanley Brard zijn stilaan Feyenoord naar de kloten aan het helpen. De stille nummer negens verschuilen zich achter nietszeggende woorden. Wim Jansen zegt helemaal niets, die speelt voor ‘spook in het Maasgebouw.’ De tuinkabouter Brard: “Ik wil eerst weten wat Feyenoord hierover naar buiten brengt!,” terwijl hij zelf voor ‘Feyenoord’ speelde toen hij Scholten en Fraser de wacht aan kwam zeggen. Het wandelende beleidsplan Bosz: “Ik reageer pas als het totale plaatje klaar is!” Gisteren hoorde ik dat Bosz zijn werkster heeft gevraagd om de catering op Varkenoord te gaan doen. Outsourcing heet dat. Uitbesteden waar je zelf niet goed in bent. Dat houdt ook in dat hij een specialist als technisch manager moet inhuren, daar hij zelf heel Feyenoord aan het verzieken is. Niemand, maar dan ook niemand, (en er zit voor een vermogen aan kapitaal op de eretribune) vertrouwt deze sjacheraar een Euro toe. Wie stuurt Bosz zo snel mogelijk het bos in? De baas van het poppen-theater, Don Jansen? Coca Cola Chris? De nieuwe voorzitter, waarbij de tranen over zijn wangen lopen wanneer het doelpunt van Kindvall tegen Celtic herhaald wordt? Gerard Kerkum, die Jorien de doodsteek gaf? Die moet toch zien dat die Bosz een charlatan is?
*
HET PAARD VAN TROJE
*
Het paard van Troje is binnengehaald en is met geen tien paarden meer naar Uggelshoven te krijgen. Bestudeer dat ponum van die Bosz eens goed, zijn vriend Ted van Leeuwen die er met zijn vrouw vandoor ging, noemde men “De zigeuner,” lijkt mij eveneens een voortreffelijke kwalificatie voor onze professor. De messen worden geslepen. Er gaan nog meer koppen rollen. Langzamerhand gaat het op een koningsdrama van Shakespeare lijken. Ridder Bosz komt op zijn ros aangestoven en moordt langzamerhand heel Feyenoord uit. King Jansen krijgt bij het zien van ‘het goede werk’ van zijn vazal, zijn laatste erectie, terwijl hij middels zijn sprekende pop Feyenoord impotent maakt. Er zijn karrevrachten Viagra nodig om Feyenoord weer omhoog te krijgen…
*
De grote schoonmaak is begonnen op Varkenoord, nu zijn de Hoge Heren van het Maasgebouw aan de beurt om weggepoetst te worden. Wat in honderd jaar is opgebouwd, wordt door een stelletje ‘vrindjes’ en familie met een zeer hoog “ik mag jou-gehalte’ binnen enkele maanden naar de donder geholpen. Na die sneeuwbal op zijn oog, is het met de toenmalige Ajacied Jansen nooit meer goed gekomen. Ik wist niet dat daarbij het spraakvermogen verloren ging!
*
EN TOCH BEN IK VAN MENING DAT FRASER EN SCHOLTEN MOETEN BLIJVEN! DAT ZIJN KERELS, WAT MEN VAN DAT ONDERDEURTJE BRARD NIET KAN ZEGGEN!!!!!
*
Het Radio Rijnmond-interview is te downloaden. Klik hiervoor op de link bovenaan in het rechterrijtje.

2 Comments »

 1. tramadol medication online 37.5 says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

 2. Danny van Strien says

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten

  Dichter Danny van Strien Gedichten.nl Gedichtenstad
  Ode aan Wim Jansen

  YouTube Danny van Strien Feyenoord Sportpark Varkenoord

  YouTube Danny van Strien Feyenoord in de Kuip

  Vriendelijke groeten Danny van Strien Dichter Voetballerij Voetbalclubs

  november 4th, 2022 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen