Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

BUITENGEWONE LEDENVERGADERING

maart 15th, 2007

KAAT MOSSEL

*
Gisteravond was er een buitengewone ledenvergadering in het beroemde etablissement Kaat Mossel van Joop Zijlaard. Recht van spreken hadden slechts die leden waarvan de beeltenis in een Feyenoord-gedenkboek voorkwam, te beginnen met het gedenkboek van 1958. Het boek kwam op tafel en de verhalen barstten los. Eerst werd opgezocht wie waar op de foto stond. Zelf sta ik op een foto met als achtergrond De Kuip. “Je lijkt wel een bruingebrande Portugees,” merkte mijn buurman op, die op zijn elftalfoto nog haar had en nu op Jorien van den Herik lijkt. Tientallen historische feiten kwamen voorbij. De een had Fred Blankemeijer nog zien voetballen, die slechts zes wedstrijden in het eerste heeft gespeeld, maar wel de grootste feitenkennis heeft van allemaal. De ander wist alle bewoners van de dienstwoning op Varkenoord nog op te noemen, plus de cantinebeheerders in chronologische volgorde. Prachtige anecdotes kwamen op tafel. Het eten was voortreffelijk, behalve voor de mosselliefhebbers. De kapitein van de Holland Amerika Lijn die naast mij zat, kreeg een tonijnmoot geserveerd, die hij aanprees als zijnde ‘biefstuk van de zee.’ Tegenover mij kreeg een Captain of Industry een zeetong zo groot, dat leek wel een vliegdekmoederschip. De tong kreeg een tien! De mosseleters kregen het bekende pannetje voor de neus, de serveerster haalt het deksel eraf en zie bovenop prijkt er een jumbo-mossel. Je weet niet hoe snel je dat zeebanket naar binnen moet werken, maar dan: de rest van de mosselen waren klein en verschrompeld, riepen op minstens nog twee maanden zandbank, waarvan ze wel voldoende hadden meegekregen. Nu ben ik al geen vrolijk type, maar op een gegeven moment zat ik echt te knarsetanden. Johannes van Dam, de culinair journalist had hier een heel pissig stukje over geschreven. Joop Zijlaard heeft geluk dat ik hem graag mag en dat wij een bijzonder genoegelijke avond beleefden, anders had ik er ook iets van gezegd.

*

HET CULTUURGOED VAN FEYENOORD

*
Het huidige Feyenoord-bestuur verzekert de supporters dat de Feyenoord-cultuur bewaard zal blijven. Op Gerard Kerkum na, weet geen van die rakkers wat de clubcultuur inhoudt, terwijl diezelfde Kerkum in zes jaar voorzitterschap slechts heeft lopen genieten van zijn hoge positie binnen de club, terwijl onder zijn bewind de neerwaartse spiraal is ingezet. Maar, er komt nu een vraagbaak. De fans kunnen mailen naar vraagenantwoord@feyenoord.nl., dit in het kader van de transparantie. Mijn eerste vraag: “Lopen er al niet genoeg vriendjes en familie op belangrijke posities binnen de club? Waarom gaat die louche makelaar Gerards (vriend van Peter Forest) de scouting doen?” En die TD zelf predikt dat de spelers dicht bij De Kuip moeten gaan wonen, terwijl hij zelf altijd twee uur autorijden van het stadion in Kuggelen heeft gewoond. Dichtbij De Kuip wonen? Pascal Bosschaart kijkt vanuit zijn huiskamer op de middenstip en heeft nog nooit een knikker geraakt in De Kuip, voor dat armetierige salaris van 675.000 Euro!

*

SPITSENTRAINER

*
Let op wie de spitsentrainer wordt. Ook die zal uit de vriendenkring komen van Pierre Bois uit Eigenheim. Clubcultuur? Vriendjeskliek zal je bedoelen. De chefkok van de gebakken lucht, De La Foret, gaat ook krachttrainingen geven aan de jeugd. Laat hij eerst Danny Buys mentaal weer in orde zien te krijgen, want die vraagt zich verbijsterd af waar hij aan toe is. In de komende weken zien we wellicht een ontketende Buys die zich alsnog wil bezijzen. De KNVB kan nu al enkele gele en rode kaarten richting Alblasserdam sturen. Onze TD heeft het gochme van een gekookt spruitje! Johan Derksen in zijn column: “Het wachten is nu op een coach die de coach van de coach kan coachen! P.B. heeft nu helemaal door hoe het moet!” Volgens de clubcultuur was hij allang het bos ingestuurd, maar gelukkig voor hem loopt er niet zo’n zelfde sujet rond, die bij het bestuur gaat lopen zeuren over het ontslag van iemand, wat hij toentertijd wel bij de Kromme flikte! Hij blijft de chef-kok van de gebakken lucht. Bij het begin van het nieuwe seizoen (de linkeballen houden slim een slag om de arm) zullen we zien wat de noeste arbeid van de Hoge Heren van De Kuip heeft opgeleverd! Verwacht er niet te veel van. Dat kan ook niet met afgeschreven spelers. Maar over 5 jaar worden we kampioen! Van de bier-divisie, met een brasserie-elftal…

*

TWEE VROUWEN

*
De vrouw van Arie Haan raakt in gesprek met de vrouw van Peter Forest.

De ene: “Rook jij altijd na het vrijen?”

De andere: “Nooit op gelet, eigenlijk.”

*

RADIO RIJNMOND-INTERVIEW MET HANS VAN VLIET

vanaf heden te beluisteren in MP3 en WMA-formaat

zie hiervoor de link in het rechterrijtje

Dit vraaggesprek mocht op uitdrukkelijk verzoek

ven een Feyenoord-bestuurder

niet herhaald worden.

1 reactie »

  1. 카지노사이트 도메인주소 says

    Stunning story there. What occurred after? Thanks!

    juli 11th, 2021 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen