Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

ONDERWEG NAAR MORGEN

maart 13th, 2007
NOG EEN LIJK UIT DE KAST
*
De boodschapper van het slechte nieuws roept de toorn op van de fans. Lazovic is verhuurd aan Vitesse en Feyenoord betaalt zijn salaris (8 ton) door. Volgend seizoen kopen de Arnhemmers de spits voor 1,5 miljoen euro, die voor 7 miljoen is aangekocht. Johan Derksen is de kwade genius, die wil Feyenoord kapot maken, heet het. Johan was de boodschapper en dan moet zijn kop er af.
*
TRANPARANTIE
*
Waarom heeft het bestuur van Feyenoord deze constructie niet naar buiten gebracht? Sprak het financieel genie Onno over een goede deal? Mij wordt verweten dat ik Feyenoord kapot wil maken, geloof me, als er eentje al zijn lange leven Feyenoord-maf is, dan ben ik het. Ik erger me aan die passanten, de meebikkers, die uit de Feyenoord-ruif eten. De journalisten die bij hun eigen club (Sparta) niet genoeg stof tot schrijven opdoen en dit in De Kuip komen halen. Ik erger me aan het Algemeen Dagblad, partner van Feyenoord, dat het ware Lazovic-verhaal had moeten brengen. Kritiek op Feyenoord betekent minder lezers. Ook de Krant van Feyenoord liet verstek gaan. Voetbal International brengt het verhaal en het volk wordt kwaad op de boodschapper. Zij die kritiek op het huidige Feyenoord-bestuur hebben worden negatievelingen genoemd, terwijl het gezwel in de Feyenoord-top zit.
*
PETER GERARDS
*
Een van de meest louche voetbalmakelaars die er rond loopt, vriend van Peter Bosz, gaat de scouting voor Feyenoord doen. Zeg me wie je vrienden zijn en ik zal zeggen wie jij bent. Gerards was ooit zaakwaarnemer van Bosz, raakte zijn licentie kwijt en blijft rommelen in de marge. Ooit raakte hij samen met Sigi Lens in opspraak als werknemers van de VVCS, toen bekend werd dat zij buiten hun salaris enorme bedragen in eigen zak staken. Louis Laros, speler van o.a. VVV en Vitesse, gaat braken wanneer hij de naam van zijn vroegere zaakwaarnemer Gerards hoort. Zo moet ik braken wanneer er weer lijken uit de kast van Peter Bosz rollen. Deze Bosz helpt Feyenoord langzaam naar de kloten. Persoonlijke vete? Ook, maar tevens een waarschuwing tegen deze sluwe slechte man, een Feyenoord-bestuurder onwaardig. Daarmee vergeleken is Van den Herik heilig.
*
TOEVALLIGHEDEN
*
Voetbal hangt veel meer van toevalligheden aan elkaar dan wij met zijn allen willen geloven. Dit las ik in de column van De Kromme vanmorgen in het AD. Hij spreekt over Perez die bij Ajax te weinig speelt en de sfeer verziekt. Karakters spelen een grote rol. Je kunt trainen wat je wilt, maar als er een verkeerde gast bijloopt, dan kan die verzieken wat jij als trainer probeert op te bouwen.
*
De Perez in de tijd van Willem als coach, heette Bosz. Die heeft toen veel verziekt en doet dit nog iedere dag. Toevallig Willem? Blijf je daarom weg bij Feyenoord?
*
iPod-generatie
*
Van Hanegem moppert verder over die gasten die heel de dag met van die doppen in de oren lopen, die niet over voetbal willen kletsen, en waarbij je een megafoon nodig hebt om tegen hen te praten.
*
Eigen tijd vergeten Willem?
*
Ik hoor je nog mopperen op die ‘gasten’ die heel de dag met hun mobieltje aan hun oor liepen. Die zelfs een half uur voor een belangrijke wedstrijd nog met hun bookmaker zaten te bellen om weddenschappen af te sluiten! Hoe kan ik anders weten dat Ruud Heus je smeekte om te mogen invallen teneinde de premie te innen, daar hij geldproblemen had? Dat jij vervolgens hoorde dat hij duizend gulden wedde op de uitslag Barcelona-Real Madrid? Dat was de 06-generatie! Patat-generatie! iPod-generatie! We worden oud Willem. Ga lekker golfen en bekijk de hele santemekraam vanuit de luwte. Aan deze Feyenoord-congsi is geen eer te behalen.
*
DE EERSTE PRIJS IS BINNEN
*
Hé Lex, Wie weet heeft het met jouw column te maken gemaakt… want hij is namelijk binnen: De Publieksprijs der Brabantse Letteren 2007 🙂 A.s. zondag 100 bier op DHZ, dus je ben altijd welkom. Gr. Eus
*
Mijn gelukwensen Eus, er schuilt een groot schrijver in je. Wellicht wil jij een dagelijkse column schrijven, daar mijn lust daartoe danig is afgenomen. Mijn arts zegt dat ik aan een Bosz-syndroom lijd. Ik kom geen biertje halen zondag, daar ik al 25 jaar geen druppel alcohol drink. Een of andere columnist in de tropen zette op zijn website dat ik bereopsalcoholist ben, dus ik moet enorm oppassen. Toch tropenkolder die Jan Willem Moorkop, nazaat van de oude zeerovers, die beweert ‘eerlijk’ rijk te zijn geworden. Man, het hele leven is oneerlijk. Hoeren en dieven trekken de kaart. Zie het huidige Feyenoord-bestuur! Nogmaals: De honden blaffen en de karavaan trekt voort! (Heeft niets met een caravan te maken, Hans)

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen