Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

BREVET VAN ONVERMOGEN

maart 11th, 2007

OP HET MATJE

*
De man die als speler onder Van Hanegem de training liet stil leggen. Die ellenlange discussies voerde met De Kromme, en tegen een paal ging staan mokken wanneer hij geen gelijk van Willem kreeg. De man die altijd gedroomd heeft van een leidinggevende positie bij Feyenoord, lijdend aan hoogmoedswaanzin, gekoppeld aan een achterbaks karakter, heeft eindelijk zijn ware aard getoond.

*
Professor dr. ing. mr. Bosz, hoogleraar in de Soccerologie, heeft zichzelf een brevet van onvermogen opgespeld. Met zijn beleidsplan in de hand verkondigde hij doodleuk dat zijn aankopen ongeschikt zijn voor Feyenoord. Hij is dan ook op het matje geroepen. Bij wie staat er niet bij. Wellicht bij Coca Cola-Chris. Suikervrij en toch slecht voor je gezondheid. Aspartaam, is nep suiker, zoals Woerts staat voor een nepbestuurder. Allemaal slecht voor je gezondheid, lees: voor je hart en voor je bloeddruk. Arme Erwin Koeman, die met dit stelletje onbenullen moet werken, mocht hij al de geschikte trainer voor Feyenoord zijn.

*

JOKKEBROK

*
Toen Theo Lucius verhaal ging halen bij Professor Bosz, ontkende deze in alle toonaarden! Hij was verkeerd geciteerd. Die is aan het eerste leugentje niet gebarsten. Hij liegt, dat hij zwart ziet. Die moet nu zelf zo spoedig mogelijk stil gelegd worden. Is echt zelf de eerste klant voor de nog aan te trekken psychologen. Buiten het feit dat de door hem genoemde spelers als zijnde ongeschikt voor Feyenoord, vergeet de verwaande kwast dat hun marktwaarde danig is gedaald. Zijn eigen marktwaarde was al nul komma nul. Wie schopt nu eindelijk deze onbenul op de keien, die zich niet aan de door hem zelf gepredikte code heeft gehouden? Of is de macht van de Jansen-Corleone-familie zo groot, dat men lacht om de aversie tegen hen van het legioen?

*

BINNEN TWEE JAAR KAMPIOEN

*
Serginho Greene in VI van deze week: “Dit Feyenoord afschrijven zou heel dom zijn. De play-offs komen ons nu goed uit, al blijf ik ze oneerlijk vinden!” Greene gelooft dat Feyenoord binnen twee jaar kampioen kan worden. Ik geloof dat zelfs de play-offs dit jaar nog gevaar lopen. Heerenveen komt steeds dichterbij. Verlies tegen AZ vandaag zal de Friezen moed geven alsnog de 5e plaats ten koste van Feyenoord te halen.

*

EXCELSIOR

*
Vandaag ga ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar Excelsior. Wil de nieuwe Feyenoorders wel eens aan het werk zien. (Te licht volgens het beleidsplan) Helaas is Luigi Bruins grieperig en speelt niet. Daar ook Gomes geblesseerd is, hij verrekte zijn lies tijdens een vreugdesprong, staat Oscar Moens in de goal bij PSV. Er was ooit een tijd dat hij voor Excelsior keepte en hield hij dan de ‘nul,’ dan mocht ik hem namens een gefortuneerde rotterdamse zakenman 500 gulden premie betalen. Oscar hoeft geen naheffing van de Fiod te vrezen, het feit is inmiddels verjaard. Vandaag bieden wij hem 5000 Euro als Excelsior wint. Dan kan Jaap de Groot en zijn Telegraaf eindelijk een poging tot omkoping melden. Nog een tip voor Jaap! Eind jaren tachtig speelde Sparta tegen Ajax, FC Groningen en Utrecht stonden er slecht voor. Er is toen veel geld geboden aan de Spartaspelers door een varkenshoeder uit ‘Grungingen’, ene R. de V. Rara hoe zit dat?

*
Over Sparta gesproken. Ik kreeg een email van een Spartaan, die boos was dat Sparta zijn helden niet eert. Bij de begrafenis van Daaf Drok (is al weer enige tijd geleden) was er niemand van het zo keurige Sparta-bestuur aanwezig. Ook Opper-Spartaan Hugo Borst niet? Alleen Jan Dirk Stouten van Radio Rijnmond heeft Daaf de laatste eer bewezen. Gisteravond zwierf de geest van Daaf Drok rond Het Kasteel. Het vertoonde spel leek wel de begrafenis van William Vloet. De nieuwe trainer van Feyenoord, Mario Been, daarentegen laat NEC volgend seizoen Europa in trekken. Super Mario is helemaal klaar voor Feyenoord. Eerst moet die Professor terug naar af…

*

WIJLEN BEP VAN KLAVEREN

OVER SPARTA EN EXCELSIOR

*
“Vroeger ging ik ook wellus naar Sparta toe. Die ploeg knok altijd hard. Daar zit hart in. Een knokploeg. As ze verlore met 4-0 dan knokte ze d’r eige nog te pletter om er eentje te maken. Ja, ik vin Sparta een goeie ploeg. Knokploeg. Geef nooit op, altijd doorgaan!”

*

Deze passage staat letterlijk in het boek: Hollands Greatest. Lezen doen ze op Het Kasteel blijkbaar niet. Misschien alleen de Voetbal International van Commissaris Cees ‘Maasbach’ van Cuilenborg, bijgenaamd De Dominee, omdat hij o zo keurig is… De trainer doodzwijgen vind ik niet zo keurig, maar William zegt: “na mij de zondVloet!” Sparta naar vooooren! Ook het bestuur…

*
Van Klaveren: “Excelsior. Ik loop een kwartiertje en dan ben ik bij ‘ut Excelsior-terrein. Maar ja, ze hebbe nie veel mazzul die ploeg. Ik heb ze eiglijk nog nooit mazzul zien hebbe dat Excelsior. Altijd een tegenvallur. Altijd hebbe ze iets tege. Staan ze voor en dan verlieze ze nog. Met een ongelukkie!”

*

De bokser Van Klaveren is gestorven, maar de legende leeft voort.

2 Comments »

 1. Danny van Strien says

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten
  Sparta

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten
  Bep van Klaveren

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten
  Bokshart Luc van Dam

  Vriendelijke groeten Danny van Strien Dichter

  november 4th, 2022 | #

 2. Danny van Strien says

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten Feyenoord

  YouTube Danny van Strien Feyenoord Sportpark Varkenoord

  YouTube Danny van Strien Feyenoord in de Kuip

  YouTube Danny van Strien Ode aan Bok de Korver

  YouTube Danny van Strien Sparta meer dan 120 Jaar

  YouTube Danny van Strien Het Kasteel meer dan 90 Jaar

  Vriendelijke groeten Danny van Strien Dichter

  november 4th, 2022 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen