Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

TOPSPORTKLIMAAT

maart 10th, 2007
DAG nr 5
*
Vandaag schrijven we dag nr 5 na de presentatie van het beleidsplan. Dinsdag was iedereen het eens over de te volgen strategie. Conformeren heet dat. Alle neuzen wezen dezelfde kant op. Op dag nr 5 moet ik constateren dat het plan gaat ruiken, niet naar Chanel nr 5, maar ruiken in de zin van stinken.
*
TOPSPORTKLIMAAT
*
Erwin Koeman conformeerde zich ook, maar krabbelt iedere dag een stukje terug. Met dat topsportklimaat valt het wel mee. Bovendien moet Erwin dit seizoen wel af maken met spelers, die met naam en toenaam door zijn “technisch directeur’ naar buiten zijn gebracht, als ongeschikt. Leuk werken voor Koeman. Tactisch ook heel sterk van die zogenaamde ’technisch directeur’ wiens naam ik vandaag niet uit de tekstverwerker kan krijgen. Die ‘TD’ moest ook nog even kwijt dat Engelaar niet goed genoeg is voor Feyenoord. Wat heeft dat met de huidige situatie bij de stadionclub te maken? Trouwens Engelaar is groot en sterk, daar kan Nicky Hofs twee keer uit.
*
IEDEREEN DEKT ZICH IN
*
Erwin Koeman: “Ik ben met nu bezig. Het hangt van versterkingen af of we volgens seizoen vooruit kunnen. Wat ik doe als we niet vooruit kunnen? Daar loop ik niet op vooruit!” Erwin trekt aan zijn stutten, en gelijk heeft hij. De nieuwe trainer? De huidige TD doet de job er nog even bij! Who the fuck is Van Hanegem?
*
Chris Woerts is naarstig op zoek naar geld en orakelt: “In de zomer kun je aan de selectie zien of het is gelukt geld op te halen.” Indekken heet dat. Geen geld, geen Zwitsers, hetgeen staat voor nog zo’n seizoen als het huidige.
*
De technisch directeur zonder naam: “Ik wil over 3 jaar op mijn plannen beoordeeld worden, maar beter is nog om over 5 jaar de balans op te maken! Dat Feyenoord structureel geen prijzen pakt is een geldkwestie. Om dat te veranderen zullen er geldbronnen aangeboord moeten worden!” De vertegenwoordigers van de geldbronnen lopen regelmatig door het Maasgebouw, TD zonder naam. Dat hele beleidsplan is een wassen neus. Dat schrijft een student journalistiek op een regenachtige namiddag. Succes is geen kwestie van geld alleen. Kijk maar naar AZ, daar deed het geld van Scheringa ook geen wonderen totdat Co Adriaanse structuur in de club aanbracht. Structuur ontbreekt bij Feyenoord en mensen met capaciteiten om het roer om te gooien, eveneens. Adriaanse is onbetaalbaar voor Feyenoord. Heeft een doorlopend contract in Rusland, en verdient daar meer per jaar dan Feyenoord in kas heeft. Is bovendien Amsterdammer en die pruimt men niet in Rotterdam. Wel proviciaaltjes die het op dinsdag nog met elkaar eens zijn en voor het weekend al weer terugkrabbelen. Mits, maar, misschien, wellicht, we zullen wel zien…
*
ANDERLECHT
*
Ik was donderdag in Brussel en sprak daar toevallig met een topman van Fortis, zowel sponsor van Feyenoord als van Anderlecht. Deze man vroeg mij waarom de twee clubs geen samenwerkingsverband hebben. Ik moest het antwoord schuldig blijven. Tevens stelde hij voor dit eens bij het Feyenoord-bestuur aan te kaarten. Ik ben helaas niet on speaking terms met de huidige TD, wiens naam mij even ontschoten is.
*
EINDE VERHAAL
*
Komen er geen mannen van het kaliber Adriaanse, Van Gaal of Van Hanegem richting De Kuip, dan betekent dat einde verhaal. Wiens schuld dat is? Alle mannen die de laatste twintig jaar aan het roer hebben gestaan. Eentje (Kerkum) loopt er nog steeds rond, terwijl hij in zes jaar voorzitterschap de club steeds verder liet afglijden. Ooit zat er nog een dame in het bestuur, een juriste zelfs, Nicole Edelenbos. Schutterde ook op beslissende momenten. Werd verliefd op een Ajacied, Maarten Oldenhof genaamd, en vertrok richting Mokum. In en rond De Kuip zijn heel wat amoureuze relaties ontstaan. Het wordt tijd dat de echte Kieboom-Feyenoord-cultuur terugkeert. Maar ik vrees dat dit met het huidige bestuur ijdele hoop zal blijken. De one manshow van de Td zonder naam moet spoedig ophouden. Tijd voor: optreden van nieuwe artiesten…
*
Enfin, morgen AZ uit, altijd makkelijk. Op tv was te zien hoe je binnen de kortste keren er 4 kan inschoppen bij het team van Louis, geliefd in heel Europa. Maar ik ben snel tevreden. Met 0-2 winnen is mijn dag ook goed. Ik ben niet zo moeilijk. We moeten achter Erwin staan. Dat doe ik ook morgen, achter het doel in het uitvak, zoals het hoort in een Topsportklimaat! Wel vermomd, als Andre Hazes, daar ik nu eenmaal de uitstraling van Robert Eenhoorn mis…
*
*
De CD met het interview van vorige zaterdag is mij door Hans van Vliet toegezonden. Iemand uit het bestuur van Feyenoord wist de herhaling woensdagavond te verhinderen, maar het is volgende week vanaf deze site te downloaden. Ik ben Hans zeer dankbaar, maar moet zijn aanbod om wekelijks weer een column voor de radio te doen, afslaan. Ik schijn onbegrijperlijker wijze onbetaalbaar voor Radio Rijnmond te zijn. Wat is nu duizend euro voor zes minuten column? De deur staat nog op een kier, we zijn naarstig op zoek naar sponsoren, of sponsors, in ieder geval mensen met wat geld teveel. Hun naam, of dat van hun bedrijf wordt wekelijks vermeld, zowel op deze site als voor de radio. Als dat geen omzetverhoging betekent, dan weet ik het niet meer!

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen