Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

ROTTERDAM AHOY

maart 9th, 2007

“SCHIP AHOY!”

*
Feyenoord moet alle zeilen bijzetten en van koers veranderen, anders gaat het ten onder. Iedereen moet dan achter het beleidsplan van de Heer P.B. uit Uggelshoven gaan staan. Dat wil ik best, doch de inkt is nog nat in het schriftje van technisch manager P.B. uit Eikelshoven, of ik lees al tegenstrijdige berichten.

*

AFWIJKEN VAN BELEIDSPLAN

*
De Telegraaf laat Erwin Koeman aan het woord. Hoewel Erwin het niet eens was met enkele zaken die technisch manager P.B. in zijn presentatie van het beleidsplan vertelde (dat Schreuder en Vincken dezelfde trainingsbelasting krijgen en dat de aankopen van het laatste jaar eigenlijk niet voldoen aan de kwaliteitseisen) kan Koeman zich wel vinden in het beleidsplan zelf. Al vindt de coach dat daar niet krampachtig aan vastgehouden moet worden!

*

VERKEERDE AANKOPEN

*
Feyenoord trok onlangs de Excelsior-talenten Luigi Bruins en Andwele Slory aan. Zij voldoen niet aan Bosz’ profielschets van beoogde versterkingen: ervaren, groot en sterk!. Erwin Koeman in De Telegraaf: “Kun je grote talenten strikken, dan moet je dat doen. Het beleidsplan is een houvast, waar je soms van afwijkt. Met een bepaalde reserve moet je een beleidsplan beoordelen. Op papier wil je 100% scoren. Het is evenwel een illusie te veronderstellen dat je zo’n percentage haalt. Maar streef het na in de praktijk,”

*
Volgens de rassenleer van P.B. die waarschijnlijk tijdens zijn tijd bij Hansa Rostock de daar nog sluimerende Nazi-leer heeft leren kennen, moeten de nieuwkomers ervaren, groot en sterk zijn. Net als Herr Bosz selbe! Valt nog mee dat hij niet zegt dat ze blond haar en blauwe ogen moeten hebben. Nou, dan kunnen Nicky Hofs, De Guzman, Drenthe en Vincken met de vuilnisman mee. Hadden die twee Van Excelsior ook niet aangetrokken hoeven worden.

Frans Bouwmeester

*
De bouwmeester en ontwerper van het beleidsplan, de immer sympathieke Peter Bosz heeft waarschijnlijk nooit Frans Bouwmeester zien spelen. Toevallig sprak ik Frans zondag jl., die is echt niet groot, Napoleon tenslotte ook niet, maar wat zou ik graag een type Bouwmeester in De Kuip zien voetballen. Waren Blinker en Taument dan zo groot en sterk? Liepen ze er nog maar. Dan mochten ze van mij iedere avond naar de Baya Beach Club. Dan wordt er door P.B. uit Droomland nog een spitsentrainer aangetrokken. Hierop hoorde ik een bekende Feyenoorder zeggen: “Spitsentrainer? Je kunt van een ezel geen renpaard maken, en ook van een lullo van een technisch directeur geen grote leider!”

*

SPORTWERELD

*
Op het station van Brussel kocht ik gistermorgen Het Nieuwsblad. In het sportkatern verbazen de Belgen zich over het gevoerde beleid bij Feyenoord.

*

FEYENOORD-DIRECTEUR

HAALT UIT NAAR EIGEN AANKOOPBELEID!

*
Citaat P.B.: “We zullen de komende jaren flinke stappen moeten maken. Dat moet gebeuren met andere en betere spelers. Ook zou met dit plan geen plaats zijn voor de door ons gedane aankopen afgelopen zomer.” De uitspraak is opmerkelijk, want Bosz was zelf verantwoordelijk voor de aankopen van vorige zomer. Hij haalde toen onder meer onze landgenoten Huysegems en Leonard. Huysegems is na Nieuwjaar ‘weggedeemsterd’ en zit nu op de bank, de 33-jarige Leonard speelt tegenwoordig bij de beloften van Feyenoord.”

*
Dat is nou Belgische humor: 33 jaar en spelen bij de beloften!

*

ARIE HAAN IN AHOY’

*
Gisteravond laat kreeg ik een telefoontje van een boze raadsman c.q. zaakwaarnemer van Arie Haan. Of ik zo goed zou willen zijn vandaag mijn excuses aan te bieden over mijn Kroniek, getiteld: De vrouw van Arie Haan. Zo niet dan volgen er juridische stappen. Het enige wat ik gezegd heb tegen die mijnheer met een dubbele adellijke franse achternaam: “Moet U mij daarvoor om half twaalf in de avond bellen? Mijnheer, het is nog veel erger dan dat ik heb geschreven! Goedenavond.”

*
Jaarlijks wordt er in Ahoy’ een zangfestijn gehouden, onder de naam: De Nacht Van Oranje. Arie Haan dacht dat dit evenement voor oud-spelers van Oranje georganiseerd werd en trok in zijn eerste seizoen bij Feyenoord richting Ahoy’. Heeft vrolijk mee staan zingen en zuipen en stond op een gegeven moment te tongzoenen met een prachtige dame, terwijl hij tevens haar dochter aan haar tieten zat. Dit ten overstaan van een uitverkocht Sportpaleis. Tevens heeft hij die avond getracht Dennis de Nooyer om te kopen (hij beloofde Dennis een contract in De Kuip) door hem te vragen de komende bekerwedstrijd (halve finale KNVB-beker) tegen Feyenoord te verliezen. Dennis heeft zoals een echte Zeeuw betaamt, hieraan geen gehoor gegeven en scoorde in de verlenging het enige doelpunt. Met dank aan Arie Haan!

*

REPLAY INTERVIEW

*
Het interview met Hans Van Vliet dat woensdagvond herhaald zou worden is verijdeld door iemand uit het bestuur van Feyenoord. Maar daarom niet getreurd. Binnenkort integraal te beluisteren vanaf deze plaats. Ze kunnen de Ipod op! Schip Ahoy, wakker blijven…

1 reactie »

  1. Danny van Strien says

    Dichter Danny van Strien Sportgedichten Feyenoord

    YouTube Danny van Strien Feyenoord Sportpark Varkenoord

    YouTube Danny van Strien Feyenoord in de Kuip

    november 4th, 2022 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen