Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE VROUW VAN ARIE HAAN

maart 8th, 2007
BELEDIGD
*
Naar het schijnt heb ik ruim tien jaar geleden de vrouw van Arie Haan beledigd. In Voetbal International van deze week (kopen dat blad, ik krijg 1% van de losse verkoop!) blikt Arie terug op zijn Feyenoord-tijd.
*
Verslaggever Martijn Krabbendam: “Arie, waarom is Feyenoord zo’n moeilijke club voor een trainer?” Arie Haan: ‘Overal heb je supporters en mensen die zich ermee bemoeien. Het lijkt alleen dat het bij Feyenoord sterker is. En het probleem is dat de leiding er zich zo door laat beinvloeden. Ik weet nog goed dat ik in de auto zat met mijn vrouw en we naar Radio Rijnmond luisterden. Daar werden we zomaar ineens beledigd door verslaggever Hans van Vliet. Dat pikte ik niet. Ik wilde daarom dat Stadsradio Rotterdam de rol overnam van Rijnmond, maar dat gaf me toch een hoop problemen…
*
Hans van Vliet is een Feyenoorder
*
Haan vervolgt: “Binnen Feyenoord (GKL) zei men tegen me: ‘Dat kunnen we niet doen, Van Vliet is een Feyenoorder’ Ik antwoordde: Onzin, hij zit er voor zijn werkgever en voor niemand anders. Dat is ook logisch, dat kun je hem als journalist niet verwijten. Toen Van Vliet dreigde een boekje open te doen over de leiding van Feyenoord, bleef alles gewoon bij het oude. Toen zei ik tegen Jorien: ‘Bedankt, je hebt me in mijn hemd gezet.! Ik ga niet mee in dat soort spelletjes, en dan word je al snel gezien als een indringer.”
*
HAAN HAD HET NIET GOED VERSTAAN
*
In mijn column op zaterdagmiddag had ik het over een trainersvrouw die naar de dokter moest vanwege een penetrante geur die tussen haar benen vandaan kwam. Ik zei erbij: HET IS NIET DE VROUW VAN ARIE HAAN! Maar dat heeft hij niet goed verstaan, en gaf Hans van Vliet de schuld. Ik heb de geluidspassage nog even erbij gehaald en die luidt als volgt:
*
“Er komt een trainersvrouw bij de dokter,
(ik had nog nooit van Kluun gehoord)
en de dame zegt tegen die witte jas: ‘Dokter ik heb zo’n last van vervelende luchtjes die tussen mijn benen vandaan komen. Vraagt die arts op zijn beurt, want die weet hoe trainers zijn: ‘Heeft uw man soms buiten de pot gepiest?’ De vrouw haalt haar schouders op en kleedt zich langzaam uit achter een gordijn. Toen zij de behandelkamer weer binnenliep, zag zij de dokter met een lange stok aankomen, zo’n stok met een haak eraan. “Dokter, dokter,” gilt de trainersvrouw in paniek, “wat gaat u doen?,” waarop de arts zegt: ‘Even het bovenlicht opendoen dame, de lucht is niet te harden.”
*
ALLE JOURNALISTEN HEBBEN EEN HEKEL AAN HAAN,
die heeft zoveel goeds gedaan
*
Martijn: ‘Uw probleem was dat u bij Feyenoord een levende legende opvolgde’
Haan: “Willem van Hanegem was een held, maar alle chemie was na drie jaar uit de spelersgroep verdwenen. Ik moest impopulaire maatregelen nemen, omdat de discipline weg was.
Krabbendam: “U moest zelfs de stad in om spelers weg te trekken uit nachtclubs!’
Haan: “Het was een publiek geheim maar niemand deed er wat aan…”
*
Hier gaat Arie Bombarie in de fout. Tot grote ergenis van Hans van Vliet, had ik het wekelijks in mijn column op de radio, over het hoeren en snoeren van diverse Feyenoord-spelers. Vervolgens ging Haan, die in Hotel Atlanta logeerde, zelf naar de Baya Beach Club, (1 minuut lopen) waar hij de mooie meisjes overnam van de spelers, die in het vervolg in Mokum en in Arnhem gingen stappen. Die kippenneuker klaagt, maar heeft de tijd van zijn leven gehad in de Baya!
*
HAAN LAAT NIET MET ZICH SOLLEN
*
“Ik weet nog goed dat ik bij Feyenoord met Geert Meijer in de trainerskamer zat. Kees Jansma kwam binnen en ging zitten. (Nog een grote kale leider) Ik keek hem aan en zei: ‘Wat kom je doen?’ Jansma kwam even bijpraten. Haan haalt uit: “Dat lukte je misschien bij Willem van Hanegem, maar bij mij niet. Deze ruimte is van de trainers en niet voor journalisten. Als je wilt praten dan doen we dat in de brasserie en nergens anders.” ‘Toen Kees weg was, dacht ik: “Waarom doe je dit? Dadelijk staan ze weer klaar om je af te zagen.”
*
Enfin, Arie Haan beseft dat het inherent is aan zijn karakter en dat hij het onbewust doet om zichzelf op scherp te zetten, en daardoor beter te presteren. Maar nooit om te shockeren.
*
Mooie woorden van Arie. Ik herken me wel daarin. Ik wil ook nooit iemand beschadigen, maar alleen de boel wakker houden. (Zit straks weer mijn mailbox vol, want goed lezen kunnen er maar weinig. Truus heette ze.) Shockeren doe ik morgen, als Hans van Vliet straks niet voor de radio vertelt waarom de replay van het interview gisteravond niet is uitgezonden. Daar heb ik toch weer een hoop last mee gehad Hans, net alsof ik directeur ben bij Rijnmond. Trouwens, je had die mop over die stinkende vagina nooit in mijn schoenen moeten schuiven. Oene maine mats Tirol, je weet dat ik op jou niet kwaad kan worden. Zou die Haan Feyenoord niet weer op de rails kunnen zetten? Bel hem eens in het belang van Feyenoord en vraag beleefd hoe het met zijn vrouw gaat…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen