Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

RAMPENPLAN

maart 7th, 2007

PROFESSOR BOSZ GEEFT COLLEGE

*
Ondanks de gepreekte transparantie mochten de tv-camera’s het college van Professor Bosz (de uitvinder van het voetbal, sterker nog, de redder van het zwalkende Feyenoord) niet registreren. Wellicht was Pierrot Bosz bang het volk net zo’n zwak optreden te bieden als onlangs bij Studio Voetbal. Nee, Paljas Bosz, de man met de zoetgevooisde stem, ging op de Balkenende-toer. Hij sprak van normen en waarden en na acht maanden te hebben rondgekeken, kwam Marionet Bosz tot de conclusie dat er geen topsportklimaat heerst bij Feyenoord.

*

KANTINEJUFFROUW

*
Harlekijn Bosz heeft in de keuken bij Chelsea en Arsenal mogen kijken en beweert met droge ogen dat ook de kantine-juffrouw op Varkenoord zich aan de nieuwe code moet conformeren. Professor Bosz vindt het wiel opnieuw uit. De sprekende pop van Wim Jansen moet zelf naar de psychiater, daar hij vergeet dat een club als Feyenoord geleid moet worden door daadkrachtige mensen. In de huidige samenstelling is er geen enkele leider te ontdekken, groot of klein, kaal of met een ‘bosz’ haar, ziet men een stel nietszeggende figuren. De opleiding van de jeugd is in handen gegeven van Stanley ‘de zwager van’ Brard. Laat die maar de kantine op Varkenoord gaan beheren, dat is ook een Feyenoord-traditie. Na de oorlog beheerde Adriaan ‘King’ Koonings de pleisterplaats en daar klopte het Feyenoord-hart. Dat zijn aantrekkelijke dochter Tiny door vele puberale jeugdspelers werd begeerd, zal mede een oorzaak zijn geweest van de goedlopende kantine. Paljas Bosz besloot zijn betoog met: “Zo lang het budget voor aankopen onbekend is kunnen we geen betere spelers halen dan die een jaar geleden zijn gekomen, dan doen we deze zomer niets!”

*

GEBAKKEN LUCHT

*
Het roer gaat om in De Kuip. Marionet Bosz die acht maanden lang heeft rondgelopen, waarschijnlijk met oogkleppen voor, liet afgelopen zondag Charisteas en Pardo de Legioenzaal bezoeken. De Griek is daar verrot gescholden en liep toch al niet bijster goed te voetballen, die moet door Sportpsycholoog Bosz de komende dagen uit een diep dal getrokken worden. Welke gek verzint zoiets? Spelers voor de ‘leeuwen’gooien? Professor Bosz lijdt aan hoogmoedwaanzin. Deze man, met het uitdrukkingsloze gezicht, moet zelf hoognodig op de divan bij een zielenknijper.

*

COMMEDIA DELL’ARTE

*
HARLEKINO BOSZ HEEFT GEEN BELEIDSPLAN GEPRESENTEERD, MAAR EEN VERLANGLIJSTJE! Want wie steekt er geld in dit zooitje ongeregeld? Zelfs niet een van de Bouwers! Bouwers willen verdienen en hoewel de kost voor de baat gaat, heeft er niet een de portefeuille getrokken, ook de bankier van de Boerenleenbank niet. Die bank sponsort wielerploegen, maar is straks wel bereid om de bouw van de Nieuwe Kuip te financieren. Ergo; er verandert niets. Alles blijft zoals het was. Feyenoord een tobclub. Alles wat spreekstalmeester Bosz heeft geopperd, wisten we al. Het enige ‘goede nieuws’ is dat egotripper Bosz nu toegeeft dat het een rommeltje is bij Feyenoord. Daar heeft deze hoogvlieger acht maanden over gedaan om daar achter te komen. Krijgt de man daar een riant salaris voor betaald om dat te constateren?

*

PROFESSOR BOSZ, WAT DOET U ERAAN?

*
Gaat U verder met de neven en nichten en de aangetrouwde voetbalnitwitten? Mijn suggestie: Stel allereerst uw eigen portefeuille ter beschikking, daar U een brevet van onvermogen heeft behaald, in plaats van een bul voor Uw promotie-activiteiten. Met brussels lof gezakt, zal ik maar zeggen. U heeft geprobeerd met dit plan Uw eigen hachje te redden en dat van diegenen waarbij U als een marionet aan de touwtjes bungelt. Touwtjes slijten snel en breken, waarna zij vervangen moeten worden. Bob de Bouwer Bosz gaat bouwen aan een nieuw Feyenoord, maar hij weet niet hoe? Al kijk je in de keuken bij een driesterrenkok, wil dat nog niet zeggen dat je zelf fatsoenlijk een ei kan bakken. Mijn conclusie: Koekenbakker Bosz moet terug naar AGOVV, Heracles of een vereniging van dat niveau, waar men met open mond naar zijn oratie zal luisteren. Wat Feyenoord betreft hoop ik dat deze inaugurele rede oratie pro domo betekent. Op zijn Rotterdams gezegd: Dat Professor Bosz voor het laatst college heeft gegeven en snel uit De Kuip verdwijnt. Zo lang hij aan het bewind is zullen grootheden als Van Hanegem en Eenhoorn (als adviseurs) de voetbaltempel mijden. Mijn voorstel: ga zelf eens over veertien dagen in de Legioenzaal met de ‘fans’ praten. Waarschijnlijk druipt U met schaamrood op de kaken af. Feyenoord-fans en Rotterdammers in het bijzonder laten zich niet bedonderen, ook niet door Professor Bosz!

*

Replay: Vanavond tussen 22 en 23.00 uur herhaling van het interview op Radio Rijnmond (93.4 fm en via internet) waarbij Hans van Vliet deze gedegeneerde columnist tot op het bot fileert.

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen