Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

GOED LEZEN IS OOK EEN KUNST

maart 6th, 2007

WE WAREN VRIENDEN

*
Gisteravond vertelde Willem van Hanegem in het programma Voetbal Insite dat hij ooit bevriend was met Wim Jansen. Die vriendschap is al heel lang over. Die twee kunnen niet door een deur. De Kromme had Jansen nog wel eens gesproken bij AZ, hoezo ruzie? Naar aanleiding van zijn column in het AD merkte Willem op: ‘Goed lezen is ook een kunst!’ Hij heeft geen terugkeer bij Feyenoord beloofd (heeft diverse goede aanbiedingen) en met hem liet Robert Eenhoorn deze week weten ook geen interesse te hebben in een functie bij Feyenoord. Zit nu 3 weken in de VS, doet iedere dag nog nieuwe ervaringen op, maar bij Feyenoord (lees Bosz en Jansen) hebben ze geen interesse in zijn visie, want verder dan: ‘We moeten binnenkort eens praten!’ zijn ze nooit gekomen.

*

GOED LUISTEREN IS OOK EEN KUNST

*
Iedereen die goed luisterde kon uit de opmerkingen van Willem van Hanegem opmaken, dat hij niet terugkeert bij Feyenoord met Wim Jansen aan het roer. De tijd dat er bijna dagelijks klaverjas gespeeld werd is lang voorbij. Over voetbalzaken zijn deze twee mannen het wel eens, zodat de breuk in de privesfeer zijn oorzaak moet hebben. Ik heb wel een idee, maar wil dat eens aan Willem zelf vragen en dan zal ik het antwoord wel niet mogen publiceren.

*

APARTE PRESENTATIE VOOR DE PERS

*

Vandaag wordt het veelbesproken beleidsplan gepresenteerd. Eerst voor de verzamelde media en daarna voor het legioen. Heel slim van die twee Kuifjes, Bosz en Jansen, daar anders heel tv-kijkend Nederland te horen en te zien zou krijgen hoe deze twee lichtgewichten door het ‘volk’ worden weggehoond. Ik verwacht een presentatie in de stijl van deze tijd: met honden, traangas en gummiknuppels. Het volk mort en als het volk mort gaat de koning zijn kop er af. Let op: “Beleidsplan gepresenteerd onder strenge politiebewaking!”

*

NIEUWS

*
Het nieuws is, dat er geen niews is. Er is geen geld en er moest geld geleend worden om aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen. H.H. Journalisten en supporters, vraag eens aan het duo Jansen en Tilanus hoeveel zij zelf jaarlijks op hun bankrekening bijgeschreven krijgen voor hun geklungel. Vraag ook eens aan Jansen waarom juist zijn zwager Brard op Varkenoord de scepter zwaait. Een lichtgewicht met weinig ervaring op een functie gezet waar de basis voor de toekomst gesmeed moet worden. Doet mij denken aan: “Mijn naam is De Jager, voor je het weet ben ik je zwager!” Ineens schiet het mij te binnen: Mocht Willem van Hanegem nog dagelijks over de vloer komen bij Jansen, met zijn vorige eega, waarvan de naam mij even niet te binnen wil schieten, dan zou hij nu een goedbetaalde functie bij Feyenoord bekleden. Maar ik denk, het blijft gissen, dat Willem deze week bekend maakt voor een avontuur in het Midden-Oosten te kiezen. Wie wil er nu in de slangenkuil, Feyenoord genaamd, terecht komen?

*

BIJ ALKMAAR BEGINT DE VICTORIE

*
Mocht de presentatie van het beleidsplan meevallen (hetgeen ik betwijfel) en wint Feyenoord komende zondag in Alkmaar (wat ijdele hoop is), kan men spreken van: de geschiedenis herhaalt zich. Op 8 octorber 1573 werd het Spaans beleg van Alkmaar afgeslagen, leerde ik op school. Ja, ik heb op school gegaan, volgens diverse hate-mails moet ik mijn schoolgeld terughalen. (Mijn nieuwe email-adres: lexkroon@hatemail.com) Op 8 october was mijn moeder zaliger jarig, zodoende kan ik dat Alkmaarse feitje onthouden. Valt het beleidplan tegen en verliest Feyenoord zondag van AZ, dan kunnen de heren Jansen, Bosz en zwager Brard beter een klaverjasclub oprichten. Een vierde man? Willem van H. komt zeker niet, wacht dacht je van Jorien? Die is niet gierig, betaalt de rondjes en de snacks, verzaakt nooit! Komt het allemaal toch nog goed. Met de grote familie Jansen dan. Met Feyenoord? Ik vrees van niet…

1 reactie »

 1. Danny van Strien says

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten
  Feyenoord

  Dichter Danny van Strien Gedichten.nl Gedichtenstad
  Ode aan Wim Jansen

  YouTube Danny van Strien Feyenoord Sportpark Varkenoord

  YouTube Danny van Strien Feyenoord in de Kuip

  Vriendelijke groeten Danny van Strien

  november 4th, 2022 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen