Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

KLISMA EN BRANDSPUIT

maart 5th, 2007

LEG DE LINK*

Gisteren gaf ik onderstaande link door, onder het kopje: “Jorien en zijn vrienden de bouwers,”

http://80.95.161.43/smartsite.dws?id=22919

maar doorklikken werkte niet. Probeer: http://www.edbr.nl/, kies achtereenvolgens voor de Nederlandse versie en klik daarna op ‘ Leden.’Zoek de Hoge Heren van De Kuip en ontdek het Hoogverraad. Wie hebben er belang bij Feyenoord en/of het bouwen van een nieuw stadion? Deze heren noemen zich: Economic Development Board Rotterdam. Dat staat voor: ‘Wie kan er aan wie verdienen?’*

VAN ZWAGERS, SCHOONZUSSEN EN

WIE MAG WIM JANSEN NOG MEER

*

Hij verschijnt nauwelijks of niet in de media, Wim Jansen. Hij gebruikt Peter Bosz als marionet, Wim Jansen. Als verlosser binnengehaald, Wim Jansen. Heeft zwagers, vrienden, aangetrouwde familie van die vrienden, baantjes binnen Feyenoord gegeven, Wim Jansen. Het “ik mag jou gehalte”

is zo groot dat het op incest, inteelt en vriendjespolitiek gaat lijken, het beleid van Wim Jansen. Voor en na de wedstrijd tegen Roda JC kreeg ik van verschillende kanten tijdens een gang door het Maasgebouw, allerlei klachten te horen. Schrijf er over, maar noem niet mijn naam!

Dan hoor je: ‘die is getrouwd met … van Wim Jansen, en daar weer een vriend van, heeft ook een baantje gekregen van Wim Jansen. Hij heeft Stanley Brard manager jeugdopleiding gemaakt. Dat is ook aangetrouwde familie. Enfin, ik kon het allemaal niet meer volgen. Wie met wie neukt en wie vriend is van Wim Jansen, dan duikt de naam van Peter Bosz natuurlijk ook op! Die is niet op zijn capaciteiten aangenomen, maar vraag het morgenavond aan… Wim Jansen.

*

Wim Jansen heeft net als Jorien van den Herik de club verkwanseld.

Stanley Brard aan het hoofd van de jeugdopleiding zetten, slaat natuurlijk nergens op. Ik zag dat menneke lopen, die ik voornamelijk herinner als de waterdrager van Johan Cruyff, in het jaar dat deze voor Feyenoord speelde. Brard inmiddels 48 jaar oud, is een nog net zo klein en onooglijk kereltje als 25 jaar geleden. Die is niet meer gegroeid. Ik zag hem in het Maasgebouw, dikke jas aan met een lullig bontkraagje erop en dacht: ‘ Als dat het hoofd jeugdopleiding is, kan ik wellicht perschef bij Feyenoord worden!’ Ik had net vernomen dat Fred Blankemeijer per ambulance De Kuip had verlaten. Onzin, natuurlijk. Fred moet weer gauw beter worden, want dat is een der laatsten der Mohikanen met een gouden Feyenoord-hart. En… ik ben geen vriend van Wim Jansen.

Zal ook nooit vriend worden. Ik hou van een grap, Wim Jansen moet eerst zijn mondhoeken invetten voordat hij lacht, anders scheuren ze in.

Ideetje: Stanley Brard heeft een nicht, die is op tv te bewonderen. Dat is de koningin van de klisma. Die kan met strontzooi omgaan. Ook zit er in de familie Brard een spuitgast, ook wel brandweerman genoemd. Met klisma en brandspuit moet dat hele zooitje ongeregeld toch dat Maasgebouw uit te krijgen zijn, in overleg met de genoemde relaties van… Wim Jansen?

*

ONDERZOEK

*

Er moet een onderzoek komen wie familie van Wim Jansen is en een baantje bij Feyenoord heeft. Ook moet er een onderzoek komen naar Wim Jansen zelf. Spreekt nauwelijks en schijnt ontzettend gierig te zijn. Twee slechte eigenschappen voor de functie die hij bekleedt. Een man vertelde mij, dat hij vroeger bij Jansen over de vloer kwam om te klaverjassen en als er iets lekkers aangerukt moest worden, hij naar de snackbar om de hoek ging en de traktatie altijd zelf heeft moeten betalen. Jansen zijn “kontzak zat dichtgenaaid,” hetgeen Rotterdams is voor: ‘betalen, nooit van gehoord!’

*

BELEIDSPLAN

*

Van insiders heb ik vernomen (niets blijft geheim bij Feyenoord) dat het hele beleidsplan geen donder voorstelt. Let op: het accent komt op ‘Jeugdopleidingen’ te liggen. Stanley Brard wordt heel belangrijk gemaakt. Familie? Verder worden er loze beloftes gedaan. Er verandert niets. Wat verwacht je dan van die twee, die Bosz en Jansen? Die hebben aardig kunnen voetballen, maar met een Mulo-opleiding ben je nog niet geschikt om een club als Feyenoord te leiden. Hun ‘leiden’ doet de fans lijden!. Nogmaals, vanaf Varkenoord tot aan de top in het Maasgebouw, het zijn allemaal vrienden, familie en goede kennissen van elkaar. Die vallen elkaar toch niet af? De bezem erdoor is de enige oplossing.

*

KLEILAAG

*

Iemand die hiervoor geleerd heeft, schreef mij: “In een organisatie (zoals hierboven geschetst) noemen we zoiets een kleilaag. Het vereist leiderschap a la Jorien van den Herik in zijn beginjaren bij Feyenoord..

Er moet eerst goed gekeken worden wat nodig is, alvorens een nieuwe leider aan te wijzen. Crisis vraagt crisismanagement. Er zijn niet veel goede crisismanagers. Bovendien zijn het veelal types die geen vrienden maken! Die rammen door de kleilaag heen, zonder aanziens des persoons, wel integer, maar spijkerhard. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Financiers zijn eerst even huiverig, maar als ze zien dat er zakelijk wordt gewerkt en de feiten vertrekpunt van actie vormen, zijn ze wel te overtuigen.

*

FEESTVIEREN

*

Het bestuur gaat liever feestvieren, in plaats van een crisismanager aan te stellen. Feestvieren mag, maar stel dan tevens een algemeen directeur aan die de Augias-stal reinigt., desnoods middels klisma en brandspuit.

*

WATERVERF

*

Over de wedstrijd van gisteren kan ik kort zijn. Zeg Wim Sonneveld na:

‘WATERVERF.’ De tijd dat het legioen met klisma, brandspuit, kokende olie, pek en veertjes, richting Maasgebouw oprukt, is nabij. Inmiddels smelten zij de kazen.

 

2 Comments »

  1. tramadol medication no prescription says

    http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

    september 24th, 2009 | #

  2. zithromax online says

    cheap zithromax online

    september 25th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen