Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

VOLLE MAAN EN LEGE HANDEN?

maart 4th, 2007

RODA GAAT VERLIEZEN!

*
Kan deze wedstrijd niet schriftelijk worden afgedaan? Roda JC is de laatste zeven wedstrijden ongeslagen. Feyenoord heeft een doelsaldo na 26 wedstrijden van 51-51 en Roda JC heeft slechts een schamele 31-31, zodat de Limburgers zich beter de lange busreis kunnen besparen.

*

VOLLE MAAN

*
Ik schrijf dit om vier uur in de ochtend, wellicht voor u midden in de nacht. Buiten schijnt de volle maan. Mensen schijnen (2x schijnen, als dat geen licht oplevert) dan onrustig te worden. Zo ook Erwin Koeman, die heeft Roda tegen RKC zien spelen en constateerde: “De laatste weken geven ze achterin behoorlijk wat ruimte weg!”

*

NVM

*
Hoe zou ‘onze’ Erwin dan de verdediging van Feyenoord typeren? Over ruimte gesproken, het lijkt wel of de opstelling door de NVM gemaakt is. NVM? Ja, de Nederlandse Vereniging van Makelaars, die houden ieder weekend ook ‘Open Huis!’ De vraag is dan ook: “Is dit het weekend van volle maan en lege handen of oh, wat zijn we heden blij?”

*

SURIPROFS

*
Bij mijn recente ontmoeting met Henk Fraser kwam het gesprek op het geringe aantal Suri’s in de huidige selectie. In het kampioensjaar onder Willem v. H. telde de selectie acht Surinamers, te weten: Henk zelf, Ulrich van Gobbel. Regi Blinker, Gaston Taument, Dean Gorre, Errol Refos, Harvey Esajas en O.J. Trustfull. Allemaal Van Hanegem fans, behalve de laatste! Trustfull had het gore lef om tegen de Kromme te zeggen: “Ik heb gehoord dat U vroeger ook aardig kon voetballen..” Deze Judas heeft Willem dan ook tesamen met Bosz en R. Koeman verraden. De avond na het ontslag van De Kromme kwamen alleen de Suri’s, plus Gio hem opzoeken in Haarlem. “Oelie” van Gobbel begint nog te snikken als hij er aan terugdenkt. Die tropische jongens zijn echt ‘warme’ gasten en eenmaal jouw vriend, dan ook voor altijd een vriend.

*

JORIEN EN ZIJN VRIENDEN DE BOUWERS

*
Kijk op de volgende website: http://80.95.161.43/smartsite.dws?id=22919
en ontdek het ‘Old Boys Network.’ Zoek de Hoge Heren van De Kuip, plus het Hoogverraad!

*

YOU’LL NEVER WALK ALONE

*
Mensen vroegen mij of ik een hekel aan Lee Towers had, omdat ik schreef dat ik zijn lijflied niet meer wilde horen in De Kuip. Integendeel ik ken Leen sinds 1974, toen zong hij dat grijsgedraaide lied al iedere nacht in Bar Dancing La Romantica, tegen een gage van honderd gulden per optreden. Ja, dat waren nog eens tijden.

*

LEEN, WIL JE ME MATSEN?

*
Jaren later, toen Lee Towers wereldberoemd in de polder was, heeft hij me gematst. Ik zat in de hal van het Hilton-hotel te wachten op een oogverblindende schoonheid. Mijn eerste afspraakje met haar. Ik zat daar veel te vroeg nerveus te wezen, toen onze vriend Towers de lobby binnenkwam. Even een praatje met hem gemaakt en gevraagd: “Leen, wil je mij matsen? Ik zit straks te dineren met een prachtige vrouw en kan jij dan niet even quasi toevallig langs lopen en vragen: “He Lex, ouwe reus, hoe is het? Dat maakt grote indruk op die vrouw!” Geen probleem voor Leen. Hij zou mij matsen.

*
Mijn date arriveert. Wij gaan aan tafel. Het gesprek wil nog niet vlotten. Ik zit als een schooljongen wat te stamelen. God, wat is ze mooi! Komt die zingende hijskraan ’toevallig’ langs gelopen en roept luid en duidelijk: “Ha, die Lex, ouwe reus, hoe gaat het?” Ik kijk verstoord op en zeg: ‘Donder op Leen, zie je niet dat ik in gesprek ben?’

*
Enfin, ik heb me daar een genoegelijke nacht gehad, ongelooflijk. Hoe kan ik dan een hekel aan Lee Towers hebben?

*

Rest mij nog, u een genoegelijke zondag te wensen. Pas op! Met volle maan willen mensen nog wel eens rare dingen doen. Lees het boek maar eens, getiteld: ‘Maanziek en maanzaadbroodjes,’ geschreven door Jan de Bakker, en zie wat er allemaal kan gebeuren in het leven van een mens bij volle maan.

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen