Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

VISSERSLATIJN

maart 3rd, 2007
Des winters als het regent dan zijn de paadjes diep, ja diep
Dan komt dat loze vissertje, vissen al inne dat riet
Met sinne rijf stok
Met sinne strijk stok
Met sinne lap zak
Met sinne knap zak
Met sinne lere van dirre dom dere
Met sinne lere leersjes aan
*
GELIJKSPEL TEGEN ADO
niet eens een slecht resultaat,
aldus Theo Lucius.
*
HET LOZE VISSERTJE
*
Sinds Jezus van Nazareth loopt er op deze aardkloot geen wonderbaarlijker visser rond dan Theo Lucius. Zijn medevissers spreken over ‘niet te bevatten’ visvangsten! Verkoopt Theo geen illegaal vuurwerk, waardoor een vriend van hem, door zo’n onbetrouwbaar chinees klappertje, een oog verloor, dan kan men hem vinden langs de waterkant. Vissen, de sport? dan, heet rustgevend te zijn. Men heeft tevens volop tijd om na te denken. Dat vermogen mist ‘ons Theo-tje’ blijkbaar, anders zet je niet in de krant: “Het gelijkspel bij ADO is niet eens een slecht resultaat voor dit Feyenoord!” Als ik Theo moet geloven moet het legioen blij zijn met het behouden van de 5e plaats, want NAC en RODA komen er aan. Morgen thuis tegen Roda! Altijd makkelijk… Theo.
*
“HANDEN AF VAN KOEMAN!”
roept Theo de visser, alias Professor Higgins
“als er iemand het fantastisch doet, is het de trainer wel!”
*
SPROOKJES
Het voltallige Feyenoord-bestuur, door sommige idioten ook wel de BOB de BOUWERS genoemd, was deze week aanwezig bij de opvoering van de afgestofte musical My Fair Lady. De heren zijn blijkbaar gek op sprookjes. De musical speelt zich af in de chique Londense wijk Mayfair, welke sexclub na afloop dan ook werd bezocht. Mayfair klinkt in plat-Londens als ‘My Fair’ en the lady is a tramp. Feyenoord mag trots zijn op een bestuur met interesse in cultuur. Kunst met een kleine ‘k.’ De voetbalcultuur en de Feyenoordcultuur in het bijzonder, is deze kunstminnende lieden volkomen vreemd. Een mens moet masochistisch ingesteld zijn om zoveel ellende, welke als Feyenoord-fan op je afkomt, te kunnen verdragen.
*
KERKUM (76) KAN ZO INVALLEN
*
Op Woudestein werd de president-commissaris van Feyenoord, Gerard Kerkum gesignaleerd, gekleed in de outfit zoals de spelers die ook dragen. Zelfs de schoenen waren identiek. Kerkum had ook zijn voetbalschoenen bij zich en liet Koeman weten bereid te zijn om wederom de rechtsback-postie in te nemen. Op die plek heeft Feyenoord voor 2 miljoen euro een speler aangetrokken die niet in De Kuip durft te spelen. Niet alleen de kas is leeg, wel eens over het IQ van Peter Bosz nagedacht? Ja, we gaan net zo lang door totdat Professor Higgins nr 2, de uitvinder van het totaalvoetbal, pleite gaat. Er rollen binnenkort nog een paar lijken uit de kast! Laat De Kromme in zijn plaats Professor Bosz maar warm aanbevelen bij Kadaffi. Faalt hij daar, gaat echt zijn kop eraf!
*
FEYENOORD KAMPIOEN
oftewel: Wie gelooft er nog in sprookjes?
*
Een depressieve Feyenoordsupporter staat, midden in de nacht, op het punt van zich van de Willemsbrug in het water te storten. Op het moment dat hij wil springen klopt er een oude oerlelijke dame op zijn schouder. “Niet springen!” zegt de feeks, “ik kan je helpen!” De supporter kijkt haar ongelovig aan. “Wanneer je met mij meegaat en vannacht heel lief voor mij bent, mag je morgenvroeg 3 wensen doen!” Gelopen koers, dacht de Feyenoorder en hij deed slechts een enkele wens: “Feyenoord kampioen!” De hele nacht beminde hij de ouwe teef hartstochtelijk, zoals alleen een echte Feyenoord-fan dat kan. Toen de morgen kwam voelde hij zich zowel uitgeput als nog depressiever! “Wanneer worden we nou kampioen?,” vraagt hij de oude toverkol. ‘Hoeveel jaar ben je?’ vraagt het oude lijk.”Ik ben 35 jaar oud,” antwoordde onze vriend. “Wat? 35 jaar en jij gelooft nog in sprookjes?”
*
*
De weekend bijlage valt tussen 10 en 11 uur hedenmorgen te beluisteren bij Radio Rijnmond op 93.4 fm en via de internetverbinding. Hoor hoe Hans van Vliet deze omstreden columnist fileert tot op het bot. Wordt woensdagavond 7 mrt herhaald om 22.00 uur!
*
De titel van zondag 4 mrt luidt: VOLLE MAAN EN LEGE HANDEN?
Klik hiervoor svp op de titel in het rechterrijtje.

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen