Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE HOGE HEREN VAN DE KUIP

maart 2nd, 2007

DE HOGE HEREN VAN DE KUIP

*

De hoge heren van De Kuip, ze zijn nu oud

Ze leven enkel en alleen in het verleden

Ze schudden af en toe het hoofd over het heden

Omdat het in hun tijd toch zo heel anders was

Dan trekken ze een sluier voor hun geest

Dan glijdt hun jeugd voorbij in roze avondkleuren

En daar, achter de gesloten glazen deuren

Hangen nog de foto's van spelers uit hun tijd.

*

DE KRONIEK VAN LEX KROON

* De Hoge Heren van De Kuip drinken na afloop een stevig glas. De deftigen drinken wijn, de bouwers zitten aan het bier, bolknak tussen de lippen, mijn God wat hebben ze een pleizier. Over hen heen hangt reeds de grauwsluier van de dood, ze zwelgen in macht, slaan elkaar op de schouder, vergeet: iedere seconde maakt hen ouder. Na enkele glazen naar binnen te hebben gegoten, zingen deze malloten het Bob de Bouwerlied: "Jongens zoals wij zijn er niet veel, krijgt de een 'n pak slaag, krijgt d'ander zijn deel!" 3x

* Met een bolknak tussen de lippen kan je niet zingen, die houden ze even in de Hand in Hand, de Hoge Heren van De Kuip. Half beschonken verlaten zij na afloop van de match De Kuip. Op het parkeerterrein zoeken zij hun auto met chauffeur. "Zeg Dick, zie jij die twee hoge torens daar aan de skyline langs de Maas. Die heten De Hoge Heren, heb ik nog gebouwd! Sterke constructie, daartegen vliegt een Boeing 747 zich te pletter, die blijven gewoon staan!," zegt een Bob de Bouwer terwijl omvalt door teveel drank.

* (De Kuip heeft sinds kort een digitaal boarding systeem. Ik zag een foto van die Woerts met zijn rekenwonder, de twee Kuifjes poseerden voor de nieuwe aanwinst. De foto is genomen in een lege Kuip. Dat was het hoogtepunt van het seizoen.)

*

 

NATTE OGEN

* Dick staat voor Dick van Well, voorzitter van de bouwgroep Dura Vermeer, bekend van de bouwfraude. Deze man wordt de nieuwe voorzitter van Feyenoord. Heeft niet zelf gesolliciteerd, maar wel al jaren een business-seat op rekening van de zaak. Deze raskomediant beweert: "Als ik nu nog beelden zie waarop Ove Kindvall het winnende doelpunt tegen Celtic scoort (1970), worden mijn ogen nat!" Heel aandoenlijk, maar volkomen onbetrouwbaar die vogel. Die wil alleen maar bouwen, hij gaat wel op zoek naar financiers, maar stopt zelf geen euro in Feyenoord. Een schrale troost, Gerard Kerkum (76) zei hem: "Toen ik in 1982 begon, was Feyenoord er nog slechter aan toe!"

* Na zes jaar voorzitterschap van Kerkum stond de club er nog even slecht voor. Deze Hoge Heer van De Kuip is nu president-commissaris. Dat biedt hoop voor de toekomst. Droom maar lekker mijnheer de president. Ik hoop dat Fortis, de koning van de kleine lettertjes, U genadig is, want ik vrees dat binnenkort alle ruiten van het Maasgebouw aan diggelen gaan. Het legioen pikt dit zwalkende bestuur niet echt lang meer. Slaap zacht mijnheer de president, slaap zacht.

*

PERSFOTO VAN HET JAAR

*

De twee Kuifjes, Woerts en zijn wandelend rekenwonder, poserend voor het nieuwe digitale boarding-systeem. Jammer genoeg met als achtergrond een lege Kuip. Die foto had zondag as. voor de wedstrijd tegen Roda genomen moeten worden. Hadden de Hoge Heren van De Kuip een regen van wegwerpaanstekers naar hun 'bolo' gekregen. Die Woerts, reclameman in hart en nieren, denkt toch niet dat er maar een weldenkend iemand geld steekt in dit zooitje ongeregeld?

*

HOSANNAH

* Met Pasen in zicht klinkt het hosannah-geroep steeds luider. Charisteas is de verlosser. Er worden yells gecomponeerd voor de Griek. Zo noemt men hem nu. Eerst was het: De Neus, Kankerjood of Harry. Ik moet toegeven, hij is een van de hardste werkers in dit team, maar volkomen ongeschikt als spits voor het eens zo trotse Feyenoord. Goeie gosert, maar laat hij lekker muziek gaan maken met Nana Mouskouri. Ik ben namelijk opgegroeid met Moulijn en Cor van der Gijp, ik laat me geen fopspeen in de mond stoppen. Ja, ik weet dat velen mij de mond willen snoeren, maar let op: er komen nog een paar lijken uit de kast! Gezien de leeftijd van De Hoge Heren in De Kuip gaan er binnen afzienbare tijd ook een paar lijken in de kast…

*

Luister morgenochtend tussen 10 en 11 uur naar Radio Rijnmond, via de ether of internet. Dan kunt u horen hoe Hans van Vliet deze derderangs-columnist fileert tot op het bot.

*

p.s.

De Hoge Heren van De Kuip,

vrije bewerking van het lied "De Hoge Heren" van Peter Schaap.

Waarvoor dank, Wollemijn!

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen