Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

IN JERUZALEM STAAT DE KLAAGMUUR

maart 1st, 2007
HET ZWARTSTE SEIZOEN
in de geschiedenis
van Feyenoord
*
CRISISMANAGER ERWIN
DOORGEZAAGD
*
In Voetbal International van deze week legt verslaggever Martijn Krabbendam middels rake vragen aan Erwin Koeman het hele falen van de stadionclub bloot. Mits Koeman mag fungeren als de representant van de gehele organisatie.
*
“WAT IK HIER HEB MEEGEMAAKT IN NEGENTIEN MAANDEN GAAT NAUWELIJKS OVER VOETBAL!”
*
L.K. > (Ik heb in die tijd ook nauwelijks goed voetbal gezien, Erwin. Wanneer je mij vraagt: ‘Hoe is het met je?’ Antwoord ik: ‘Ik heb niets te klagen, maar ik doe het wel! Namelijk over dat bedroevende voetbal van jouw team!’
*
AL 51 DOELPUNTEN TEGEN
slechts Excelsior en Willem II
doen het slechter
*
Erwin: “Omdat we simpelweg niet stabiel genoeg zijn. Wij hebben niet het vermogen wedstrijden met 1-0 te winnen. Dat is voer voor de trainers maar ook voor de spelers. Wij geven aan hoe hun spitsen spelen, wat hun goede been is, we zetten de spelhervattingen op het bord en daarna moeten de spelers het uitvoeren.”
*
WAARHEID ALS EEN KOE
*
Iemand zei ooit: “Als je niet scoort, ken je niet winnen!”
*
Martijn: ‘Een elftal in problemen zoekt houvast, dat is er niet met 31 verschillende opstellingen in 34 gespeelde wedstrijden.’
*
VASTIGHEDEN
*
Erwin: “De spelers bij Feyenoord hebben heel veel vastigheden, ze krijgen ze tenminste wel aangereikt. In de tactische organisatie, in de afspraken die we maken, zelfs per positie worden ze helemaal bijgepraat. En de wijze waarop ik me dit seizoen naar buiten toe heb opgesteld -ondanks alle problemen- is ook een manier van houvast geven. Ik had ook gek kunnen doen in de publiciteit, met mijn vuist op tafel slaan.”
*
MAFKEZEN
*
Supporters die ziek van ellende zijn door de teloorgang van hun club ‘een stelletje mafkezen’ noemen, brengt nu ook niet bepaald rust in de tent. Toch maar eens aan ‘Pa Lagendijk’ vragen hoe je dat beter had kunnen oplossen, Erwin. Of aan Van Hooydonk, die geeft fatsoenlijk uitleg aan de fans. Zelf ben je niet zo’n vlotte prater, heb je teveel standaard antwoorden ingestudeerd.
*
ONWETEND
*
Erwin: “Heel veel mensen weten niet wat zich dit seizoen heeft afgespeeld bij Feyenoord. We hebben nu een paar jonge spelers die over een aantal jaar ‘sterkhouders’ zijn van deze club. Dit seizoen, hoe slecht ook, is onbetaalbaar voor ze. Maar er zijn ook jongens die aan hun plafond zitten en niet verder kunnen groeien. Wij zijn daarom bezig met doorselecteren.”
*
AFHANKELIJK VAN LUCIUS
*
Martijn: ‘Tot die tijd bent u afhankelijk van Theo Lucius, uw aanvoerder, maar vorig seizoen nog twaalfde man van PSV, en Alfred Schreuder, die anderhalf jaar geblesseerd was.’
*
Erwin: “Het zegt veel over de situatie waarin Feyenoord zich bevindt. Lucius presteert maximaal op zijn niveau. Hij is voor ons heel belangrijk, net als Schreuder, die inderdaad nog niet eens fit is. Ik kijk daar reeel tegenaan: we hebben deze jongens hard nodig. Dat andere mensen dat onbegrijpelijk vinden, het zal allemaal wel.”
*
DE KRONIEK VAN LEX KROON
*
Erwin voelt zich crisismanager, daar hij meestentijds bezig is met het blussen van brandjes. Daar is overigens de brandweer voor, Erwin. Je hebt met Peter Bosz over al die zaken gesproken. Er gebeurt elke dag wel iets wat niets met voetbal te maken heeft. Nou, ik kan je verzekeren dat je van Peter Bosz (door de hoofredacteur van VI spottend ‘professor Bosz, de uitvinder van het voetbal genoemd) niets wijzer wordt. Die heb ik nog nooit op waarheden of een fatsoenlijke uitspraak kunnen betrappen. Hij vormt het eerste gezwel dat direct operatief verwijderd moet worden, voordat de hele club besmet wordt met zijn bakerpraatjes en platitudes. De uitvinder van het lekken wist in zijn tijd als speler onder Van Hanegem ook al alles beter. Bosz mag de Kromme zijn schoenen nog niet poetsen, laat staan zijn auto wassen. Willem moest door zijn toedoen en dat van jouw broer Ronald zonodig vertrekken. Daarna is de teloorgang ingezet onder de louche scharrelaar Arie Haan. Dat de vrije trappen van Pi-air Feyenoord in 2002 de UEFA CUP hebben bezorgd, leverde slechts een tijdelijke hoerastemming op en een vertekend beeld. Het bestuur van Feyenoord (lees Jorien) heeft de zorgelijke positie van de club jarenlang verdoezeld.
Daar kan jij niets aan doen Erwin, maar het gehele interview doorlezend kom ik tot de conclusie dat je een door en door fatsoenlijk mens bent (dat je sterk meeleeft met de zwaar getroffen familie Schreuder, siert jou!), maar volkomen ongeschikt voor een club als Feyenoord. Was ik maar zo fatsoenlijk! Maar ik klaag op mijn beurt weer niet, tenminste alleen over dat erbarmelijk slechte voetbal! Mijn moeder zaliger zei altijd: “Klagen? In Jeruzalem staat daar een speciale muur voor!”
*
COR VAN DER GIJP HEEFT GELIJK
*
Gisteren schreef ik: Cor van der Gijp vond dat het spel van Feyenoord is gezakt tot een bedenkelijk niveau, direct gevolgd door: ‘ook het niveau van mijn columns is gezakt naar een bedenkelijk peil.’ Mea culpa, mea maxima culpa. Ik beken schuld. Onze Mokumse vriend (volgens Gerard Cox) Joost van den Vondel schreef ooit: “Hij is genade waard, die schuld bekent!” Wie ben ik om dat tegen te spreken? Hoewel Vondel is in Keulen geboren, toch tegenspreken.
*
Luister komende zaterdagmorgen tussen 10 en 11 uur naar Radio Rijnmond. Dan kunt u horen hoe Hans van Vliet deze gedegenereerde derderangs columnist fileert tot op het bot.

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen