Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

KADAFFI OF FEYENOORD?

februari 27th, 2007
WILLEM
*
In het AD van hedenmorgen bedankt Willem van Hanegem de fans voor de vele emails die hij ter gelegenheid van zijn 63e verjaardag mocht ontvangen. Op de vraag of hij terug wil komen bij Feyenoord, schrijft hij: “Ik vind het moeilijk om daar nu al op te reageren. Ik kom daar binnenkort op terug, Voor nu vraag ik de aanhang van Feyenoord keihard en massal achter Erwin Koeman te blijven staan.”
*
FC KADAFFI
*
Daar Willem voor mij ‘voor nu’ onbereikbaar is, kan ik niet checken of dit waar is: “Van Hanegem heeft een aanbod uit het land van Kadaffi, waar hij moeilijk nee tegen kan zeggen. Daar borrelen per seconde zoveel oliedollars uit de grond dat de hoogte van het salaris van De Kromme geen enkel probleem is. Hij kan vragen wat hij wil. Totdat hij binnenkort via zijn column in het AD ons laat weten wat hij gaat doen, moeten we keihard achter Erwin blijven staan.
*
LOCKERBIE
*
Kadaffi is het hoofd van de schurkenstaat. Die bekende grif schuld door $ 10 miljoen per slachtoffer van de neergehaalde Boeing 747 te betalen. Het aantal dode passagiers 256, plus nog eens 11 slachtoffers op de grond.
*
PRINCIPES
*
Daar wil je toch geen trainer worden Willem? Wacht niet tot jouw volgende column in het AD, maar bel de sportredactie van de krant en laat jouw Feyenoord-fans morgenochtend weten dat je beschikbaar bent voor een functie bij de stadionclub.
*
ALTERNATIEF BELEIDSPLAN
oftewel: KORTE METTEN
*
Het hele inconpetente zooitje wat nu aan de macht is vertrekt z.s.m. uit De Kuip! We blijven niet achter Erwin staan, ook niet achter het bestuur, nee alles wat daar in het Maasgebouw rondspookt: inpakken en wegwezen. Kan Willem ook gemakkelijker een beslissing nemen. Die gaat namelijk voor Verlosser spelen. Tenminste als Mario dat wil, wat ik wel denk.
*
MARIO BEEN
wordt de nieuwe trainer
*
WILLEM VAN HANEGEM
consulting manager
die titel levert meer geld op Willem!
assistent van Mario betaalt veel minder
*
ROBERT EENHOORN
zet een nieuwe organisatie op poten,
let op alle details,
is de beste ambassadeur die de club zich kan wensen,
haalt tientallen miljoenen aan sponsorgeld binnen
*
CONTROLE
uit het legioen wordt een commissie van toezicht aangesteld,
dat heet transparantie,
deze club is geestelijk eigendom van het volk,
de club van het volk voor het volk
*
ZUINIG OMSPRINGEN MET GELD
*
Hoe jammer ook voor zijn fans: geen optreden van Lee Towers meer voor de wedstrijd. Die tienduizend euro die het kost om “You’ll never walk alone” voor de 30.000x te horen vertolken is weggegooid geld. Dat lied is trouwens van Liverpool en van Gerry and the Pacemakers. Een pacemaker heb je nodig wanneer je hart vreemde trillingen gaat maken en laat ik dat nou krijgen wanneer die zingende hijskraan wild zwaaiend met zijn ellebogen dat lied ten gehore brengt. In Liverpool gaan ze toch ook niet de Engelse versie van ‘Hand in hand kameraden’ zingen? Toen ik Lee Towers in 1974 in de bar-dancing La Romantica leerde kennen, hield hij helemaal niet van voetbal. Nu schrijft hij columns over voetbal.! Het kan verkeren, zei Sijtje Boes ooit.
*
AMUSEMENT
+
Peter Houtman verzorgt het amusement. Die blijft speaker en speelt hammondorgel, zoals gebruikelijk in Canada bij de ijshockey-wedstrijden. Wel een beetje salaris inleveren Peter, want dat wat je nu vangt voor al je activiteiten bij Feyenoord, daar kunnen we iedere thuiswedstrijd Andre Rieu en zijn orkest een show voor laten opvoeren.
*
PECUNIA
*
Geld is het kwaad van alles. Het slijk der aarde en het stinkt niet. Iedere Feyenoord-fan draagt 1% van zijn inkomen af. Steuntrekkers of miljonair? Gewoon dokken, om eens een havenuitdrukking te gebruiken. We houden toch allemaal zo veel van die club? Nou dan.
*
DE EERSTE DONATIE
*
Help een Feyenoorder een prijs te pakken!Klik op http://www.libralink.nl/index.php?id=113 voor het stemformulier.
Gegegens invullen en dan bij: Het beste Brabantse boek van 2005/2006 is:
0 Anders, namelijk
—overige keuzemogelijkheden—
En dan scrollen naar…
Eus Roovers – Reus en Dwerg (Holland) Dan is er wellicht toch nog een Feyenoorder die dit seizoen een prijs pakt! Dit bericht ontving ik van Eus Roovers, schrijver uit Brabant, die genomineerd staat voor een grote boekenprijs. Wint hij, dan stort hij het hele bedrag, zijnde 100.000 euro, in de Feyenoordkas. Mits er een nieuw bestuur komt. Eus je hebt een vreemde naam, maar ik vind het een voorbeeldig initiatief, daarmee tevens aantonend dat Feyenoord ondanks een schuld van 53 miljoen euro nooit en te nimmer verloren zal gaan.*

MORGEN IN HET ALGEMEEN DAGBLAD

“Van Hanegem terug bij Feyenoord!”

*

Zo niet, a.u.b. geen emails meer naar mij sturen. Ik heb mijn best gedaan. Blijf Willem mailen, zodat Kadaffi er niet doorkomt. Wat moet je in hemelsnaam in Tripoli, Willem? Kan je ook op maandagmorgen met Gullit en Van Basten op de golfbaan de gang van zaken in de Eredivisie niet meer doornemen en we zullen jouw one-liners missen op maandagavond. Als ik wil lachen ga ik niet naar de schouwburg, maar kijk naar Voetbal Insite! Zonder jou zijn “die snor” en die verschrikkelijke Barbara niet te pruimen.

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen