Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

HET EERSTE FLUITCONCERT

februari 26th, 2007
WITTE ZAKDOEKJES
*
Na het eerste fluitconcert komen de witte zakdoekjes tevoorschijn. De naar D’Haag meegereisde supporters floten niet alleen, nee Wilfred Genee, de o zo keurige presentator van TV 10, maakte ons ook opmerkzaam op de spreekkoren die klonken in het Zuiderpark. “Goed luisteren,” moesten we van deze goedgekapte, geil op zichzelf, ijdeltuit. Koeman moet oprotten van de fans. Een van de weinigen die niet gefloten en gegild heeft was Robert Eenhoorn. De man met de eretitel: ‘Feyenoord-ambassadeur,’ stond tussen de fans op de tribune. Na afloop stond er nog sneller dan Eenhoorn de Maasstad had bereikt, zijn foto op de website van Feyenoord. Afbeelding van deze imposante man met op zijn muts het clublogo! Kijk er maar eens goed naar, heren van de technische staf, zoals daar zijn Koeman, Jansen, Bosz met dubbel ZZ van zakkenwasser. Voel je maar te groot om advies te vragen aan deze gigant. Kom niet aan met het smoesje dat Eenhoorn een honkballer is, maar ga eens op zondagmorgen kijken naar het 5e elftal en zie hoe deze 40-jarige supersportman nog zijn partijtje meeblaast…
*
PINCHHITTER
*
Erwin, waarom vraag je Eenhoorn niet als pinchhitter? Die kent als geen ander de betekenis van deze term. Is geen mindere voetballer dan Martin Drent, die je ook gevraagd hebt. Drent scoort meer in het uitgaansleven van Groningen dan voor zijn club Veendam. Heeft dit seizoen meer gele kaarten dan doelpunten gescoord! Drie gele kaarten tegen twee doelpunten in 10 wedstrijden. Erik Meijer van Alemannia Aachen is ook benaderd. Die werd al in zijn jonge jaren door Feyenoord begeerd, maar mocht toen niet van zijn vader, die slager was of groentenboer, daar deze via het Limburgs Dagblad liet weten Feyenoord maar een “klote-zooi” te vinden. Waarom vraag je Johnny Bosman niet, daar heb je toch ook nog mee gespeeld bij KV Mechelen? Die Limburgse middenstander heeft achteraf gelijk gekregen…
*
NOG ERGER
*
Om het feest compleet te maken is nu uitgelekt, want de gepreekte transparantie is nog ver te zoeken, dat Graeme Rutjes is benaderd om een bestuursfunctie te gaan vervullen. Deze academicus, die Koeman ook nog kent uit zijn KV Mechelen-tijd, loopt al meer dan tien jaar manager te spelen op een golfclub in Zeeland. Deze grijze muis heeft totaal geen binding met voetbal meer, laat hij lekker bij dat arrogante, verschrikkelijke golfpubliek blijven. (Ik kan het weten, daar mijn eega een horecabedrijf op zo’n golfbaan heeft gerund.) Erwin heeft alleen Aad de Mos nog niet gevraagd om hem op te volgen, die kent hij ook nog uit zijn Mechelen-jaren.
*
VAARWEL ERWIN
*
Na de fluitconcerten zijn de witte zakdoekjes aan de beurt. Vraag maar aan broer Ronald, die heeft dat regelmatig gezien in Nou Camp. Het legioen is de baas bij Feyenoord. Het bestuur, wat heet, wikt en het legioen beschikt. Johan Cruyff zou zeggen: “Je ken ze wel negeren, maar je ken nooit van ze winnen!” De clubkas is leeg, Feyenoord kan jouw afkoopsom niet betalen. Het legioen gaat met de pet rond en met de opbrengst moet je genoegen nemen. Niet presteren betekent geen afkoopsom! Suikeroom Ger Lagendijk heeft zo weer een club voor je gevonden. Laat hij eens bij RBC, ook Brabant, aankloppen. Dat niveau ligt jou beter, want voor een club als Feyenoord ben je nog een paar maatjes te klein! “Dat is inhaerent aan het voetbal,” om eens een veelvuldig door jou gebezigde uitdrukking te gebruiken. Als het door het legioen gecomponeerde “Fluitconcerto voor Erwin” eenmaal heeft geklonken, dan is het einde verhaal. Schrale troost: Kijk niet gek op als op 7 maart in de krant staat: “Jansen en Bosz stappen op bij Feyenoord! Het boegeroep na de presentatie van het beleidsplan was niet van de lucht. ‘Volksverlakkers’ schreeuwden de aanwezigen. De toch al niet erg spraakzame Wim Jansen droop af, met in zijn kielzog Peter Bosz, die men tot op heden niet op een fatsoenlijke uitspraak heeft kunnen betrappen.”

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen