Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

PRINSJESDAG

februari 25th, 2007
DE AANVAL IS DE BESTE VERDEDIGING
*
Wim Jansen weet als geen ander dat een hechte verdediging de basis is van een goed elftal. Kijk maar naar de succesjaren van Feyenoord, daar stond altijd een hechte defensie. Namen en rugnummers? Israel, Laseroms, Romeijn, Kreijermaat en later John de Wolf en Henk Fraser. De huidige verdediging van Feyenoord bestaat uit louter “Lieve Jongens,” weggelopen uit de gelijknamige roman van Gerard Reve. Royston Drenthe is dan de bekende uitzondering op de regel, maar die is nog iets te ‘onrustig en druisig’ om met de Oppergod der trainers te spreken. Ik stel voor dat John de Wolf en Henk Fraser die slappe hap in de verdediging eens goed onder handen nemen. Ze eens uitleggen dat je met shirtje trekken geen doelpunten voorkomt. Dat ze totaal geen ontzag inboezemen bij de tegenstander. Met de stoere verdedigers voornoemd viel niet te sollen. Nu speelt men tegen Feyenoord met het idee; ‘hier is wat te halen.’
*
MOLSHOOP?
Erwin Koeman wilde Mols van FC D’Haag halen, las ik. Mols wordt over enkele maanden grootvader. Doorgezakt met carnaval in dat altijd gezellige Brabant, Erwin? Je gaat op een drenkeling lijken die zich aan een scheermes vastklampt. Sorry hoor, maar het technisch beleid onder aanvoering van de ‘local hero’ P.B. uit Ugchelen is te lachwekkend voor woorden. Feyenoord onwaardig. Deze ‘voetbaldwergen’ verdienen het om door Danny Buys (kampioen dwergwerpen) zo ver mogelijk buiten De Kuip gesmeten te worden.
*
“FAINOORD FAILLIET? KEN NIET!”
*
Er zijn maar een paar ‘vervelende’ schuldeisers nodig om het faillisement aan te vragen. Op 6 maart as. zal dat blijken. Bosz en Jansen zullen op Prinsjesdag zeer nare vragen te beantwoorden krijgen. De kas is leeg en de schulden zijn groter dan eerder naar buiten werd gebracht. Men heeft zogenaamd nog 23 miljoen euro van derden tegoed, maar van wie weet niemand, ook deze twee degelijke Feyenoord-slopers niet. Jansen zegt: “Geld daar bemoei ik me niet mee!” Deze gierige ouderwetse knakenpoetser is altijd met geld bezig. Ik stel voor: Loon naar werken! Betalen naar prestatie! Dan zitten er daarboven in het Maasgebouw een heel stel gratis te werken, hoewel zitten is zeker, maar werken?
*
FEYENOORD NAAR DE BEURS
*
Beurgenoteerde ondernemingen moeten transparant zijn. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Gedwongen naar de beurs. De Bob de Bouwers in hun glazen huisje weten donders goed hoe je aan geld moet komen, dat hebben de Bouwfraude-publicaties ons wel geleerd. Tientallen miljoenen zijn er te lenen voor de bouw van een nieuw stadion op basis van hypothecaire zekerheid, maar dat weten deze ouderwetse zakkenvullers beter dan ik.
*
BEDONDERD
*
Wat ik wel weet dat het uit honderduizenden fans bestaande en befaamde legioen nog iedere dag bedonderd wordt door deze geheimschrijvers. Zijn allemaal ‘vrindjes’ van elkaar, maar niet van het volk. Prinsjesdag kan wel eens Bijltjesdag worden…
*
BITTERE RIJST
Krijgen we het zoet of het zuur vandaag na een bezoek aan D’Haag? Moet ik vanavond bij de afhaal-chinees nummertje 9 bestellen? Zijnde bittere rijst, symbool voor de 9e nederlaag? Luinge mag het weten. Sambal bij?
*
P.S.
*
Tropenkolder?
Jan Willem in de tropen,
ik heb nog nooit een woord over de Heer Van Dorp geschreven. De uitspraak: “Carla en haar sprekende poppen” gebruikte ik enige tijd geleden in een column. Hoe kan ik die gejat hebben van iemand die vandaag zijn vierde column in een jaar schrijft?

1 reactie »

  1. name says

    Good day!,

    september 1st, 2008 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen