Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DIRK IN NOU CAMP

februari 23rd, 2007
DIRK WINT VAN BARCELONA
*
‘Onze’ Dirk had een groot aandeel in de overwinning van Liverpool op Barcelona. Het blijft ‘onze’ Dirk, de visserszoon uit Katwijk., die juist de keepers laat vissen. Dirk is diep gelovig, maar bidt niet voor de wedstrijd, zoals heel de selectie van Barcelona doet, in een speciaal daarvoor ingerichte kapel. Johan Cruyff stelde ooit de vraag: “Wie moet God laten winnen wanneer beide teams vooraf ter kerke zijn geweest?” Daar heeft God zijn rechterhand Salomon voor Johan. (Nee, niet Kalou! Ik kan merken dat je binnenkort 60 jaar wordt.) De overwinning van Liverpool deed mij goed. Is tenslotte ook een club uit een havenstad, net als Feyenoord, weliswaar iets beter georganiseerd, maar een kniesoor die daarop let! En wie wil er nou een kniesoor zijn?
*
ZONDAG, DAG VAN DE WAARHEID
*
Iedere zondag is tegenwoordig de dag van de waarheid. Vroeger kon je uitslapen op zondag, tegenwoordig moet je vroeg je bed uit, want de meeste Feyenoord-wedstrijden beginnen op de dag des Heren op het onchristelijke tijdstip van half een. Ben benieuwd of de herstelde Romeo Castelen zijn oude ploegmakker Pascal Bosschaart alle hoeken van ’t veld laat zien. Romeo moet wel oppassen want Pascal compenseert tegenwoordig zijn gebrek aan verdedigende kwaliteiten door regelmatig met gestrekt been in te komen. Bosschaart hoort op het middenveld te spelen, daar is hij zijn 675.000 Euro salaris dik waard! (Balkenende die 128.000 per jaar toch zeker niet. Die kan niet eens op een plank met rolletjes blijven staan.) Gelukkig heeft Pascal zijn Mellow house-cd in de ghettoblaster laten zitten, die in de Feyenoord-kleedkamer staat. FC D’Haag heeft de punten hard nodig. Luinge is de arbiter in het Zuiderpark en deze sympathieke rijksambtenaar die ook regelrecht uit de kerk zijn korte broek aantrekt, zal gelukkig voor ons weer genoeg stof opleveren om over te schrijven of ’s avonds bij De Wedstrijden op tv na te bespreken.
*
MILD
Ik blijf lekker mild vandaag. Sigaartje erbij, schrijft lekker weg. Kopje espresso erbij, met twee zoetjes, dat helpt om iets ‘zoeter’ te schrijven. Wie houdt er nu van ‘azijnpissers?’ Iedereen wil toch geliefd bij zijn lezers zijn? Toch? Dat is besneden koek!
*
DUBBEL MILD, MET FILTER
Onlangs had ik de beste columnist (nog steeds op mij na) Johan Derksen aan de telefoon en het viel mij op dat hij zo mild is tegenwoordig. Hij had het over bedreigingen, soms met twee bodyguards, maar ook wel eens met zes van die kleerkasten naar het voetbal, dan wil deze dappere zoon van een veldwachter wel mild worden. Wie wil er nu de Geert Wilders onder de columnisten worden? Die wil de helft van de teksten uit de Koran laten verwijderen. Waar is de vrijheid van godsdienst en meningsuiting? Ik lees regelmatig in de Koran, daar ik ook wel eens wil weten wat je mensen allemaal wijs kan maken. Maar terug naar Johan Derksen, de Mohammed van de VI, die deze week een lans breekt voor de in Zaandam geboren, in Groningen opgegroeide Erwin Koeman, die tegenwoordig in het Brabantse O. schijnt te wonen. Johan schrijft: “Erwin Koeman moet zich behelpen moet de erfenis van Gullit, al is de Feynoord-coach nauwelijks iets opgeschoten met de komst van adviseur Wim Jansen en diens sprekende pop Peter Bosz. (Lees jij soms mijn columns Johan?) Met een gemankeerd elftal moet Koeman de topclubs PSV, Ajax en AZ zien bij te houden. Met zijn kwalitatief middelmatige selectie is dat onmogelijk, desondanks schraapte Feyenoord dit seizoen opvallend veel punten bij elkaar. Als nuchtere realist doet Koeman het uitstekend, al is dat niet uit te leggen aan de fans. Zodra hij met betere spelers mag werken, kan hij pas beoordeeld worden. Tot dat moment verdient hij het voordeel van de twijfel.”
*
LEERSCHOOL?
*
Johan, Feyenoord is toch geen opleidingsinstituut voor trainers en technische directeuren? Laten die Koeman en Bosz lekker elders stage gaan lopen!
*
MILD
*
Verval ik toch weer in de oude fout, dat terwijl ik mij nog zo had voorgenomen of om te stoppen, of om mild te worden. Helaas, geen van beiden. Noch mild, noch stoppen. Ja, nu stop ik, want ik heb een afspraak met Henk Fraser, ( met Laseroms, Israel en John de Wolf) een van de hardste bikkels die ooit bij Feyenoord in de verdediging stond, doch ook een van de sympathiekste voetballers die ik ken.
*
SMS:
Doet dat ff pijn Dirk in NOU CAMP!!!
Hoort toch in Kuip?
*
SOS:
Jorien nog gezien?

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen