Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

EENSGEZIND WINT

februari 22nd, 2007
JE DEUGT NIET!
*
Nog nooit waren de meningen zo verdeeld binnen Feyenoord:
*
BEN JE VOOR JORIEN van den HERIK, DAN DEUG JE NIET.
*
BEN JE TEGEN JORIEN van den HERIK, DAN DEUG JE NIET.
*
HEET JE ZELF JORIEN van den HERIK, DAN DEUG JE HELEMAAL NIET…
*
IK GEEF HET OP
*
Iedere nacht om een uur of twee, wanneer het lekker rustig is, begin ik met het schrijven van een “stukkie.” Sigaartje tussen de lippen, kopje espresso gaat er ook wel in, plus de bus met jodenkoeken staat altijd binnen handbereik. Schrijf a.u.b. joden- met een N!, anders worden die koeken van joden gemaakt, dat zou in de tijd van Adolf gekund hebben, toen maakten ze van joden ook zeep en van hun huiden lampenkappen. Dus het is JODENKOEKEN! (al schrap je het door, het blijft leesbaar en een gore belediging, doch ik troost mij met de gedachte dat mensen die niet eens twee woorden fatsoenlijk op papier kunnen zetten, bij de “weggooiers” en kanslozen van deze maatschappij behoren en derhalve zielig zijn!) Wat kan mij het verrotten waar de trainer woont, voor mijn part is hij dakloos, of woont onder een brug, desnoods in een kartonnen doos. Wanneer ik niet eens een grapje kan maken zonder een mailbox vol verwensingen, ziektes en de meest laaghartige opmerkingen te krijgen, overweeg ik om de handdoek in de ring te gooien. (Wat ik denk dat schrijf ik niet en wat ik schrijf dat denk ik niet.) Vrijheid van meningsuiting, zeker van een columnist, betekent dat hij zijn mening ventileert, soms tot het randje gaat, ook wel eens over het randje, maar dat dit nooit tot verwensingen mag leiden van het soort die mij de afgelopen weken ten deel viel. En altijd anoniem. Erg sterk van zogenaamde sportliefhebbers. Gelukkig zijn er ook nog mensen die postieve geluiden laten horen, zelfs enkele zeer bekende Feyenoorders, anders had ik vandaag al de handdoek gegooid. Voor die mensen blijf ik mijn dagelijkse Kroniek schrijven, de anderen raad ik aan mijn gebroddel niet meer te lezen!
*
MOND VOL TANDEN
*
(Uit een brief die ik ontving wil ik een stukje citeren. Crooswijk op zijn best!)
Daniel Lobo schreef:
“Ik was 17 en slagersknecht in Crooswijk bij mijn ome Joop, een slagerij van Leo Voorthuyzen, en ik wilde bij Feyenoord voetballen, was een leuke straatvoetballer en later kroegspeler. Moest mij melden bij de ballotage-commissie, bestaande uit Blankemeijer en Spelbrink. Kraay sr was de trainer, en zijn bek was net leeggetrokken om dat het er zo’n zooitje in was. Het regende die dag en ik had een mooi waterdicht trainingsjack aan. Vraagt die lul mij:’Waar is je stropdas?’ Iedereen lachen, toen keek ik hem aan en vroeg: ‘Waar zijn jouw tanden?’ Stond die lul met een bek vol tanden!
*
Vraag aan Lobo: Zijn tanden waren getrokken en toch stond’ie? Oh ja, ik snap het. Je moet een mop niet uitleggen. Leuke anecdote uit Crooswijk, waar veel ‘echte’ Feyenoorders vandaan komen.
*
Ik stop ermee voor vandaag, want er volgt nog een lange brief van iemand die mij vroeg deze ongecensureerd te plaatsen. Dit in verband met mijn “Open brief aan Peter Bosz.” Let wel: het is een ingezonden brief! De verantwoording voor de inhoud ligt bij de briefschrijver.
*
Klik voor dit epistel op de titel in het rechterrijtje: “Willem, het is nu tijd voor jou!”
*
Naschrift: Freek de Jonge zei ooit: “Vergast familie en bezoek op een jodenkoek!,” mocht het stelletje zakkenvullers met stille trom de aftocht blazen uit het roversnest, ook wel Maasgebouw genoemd, dan trakteer ik bij een volle Kuip alle bezoekers op een jodenkoek en dan sla ik die SCB-gannef over, die Lex Kroon ‘Jodekoekenzoon’ schreef. Had je het maar niet fout moeten spellen! Een troost: “De armzaligen van geest zullen het hemelrijk Gods binnentrekken…” Maar ik vrees dat de hel het Laatste Oordeel zal zijn…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen