Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

WILLEM, HET IS NU TIJD VOOR JOU

februari 22nd, 2007

22/02/’07 (eerder gepost op 14 feb)
Beste Willem,

ik ga sinds 1968 naar Feyenoord. Nog steeds heb ik een seizoenkaart en wel voor Vak-S. Ik heb dus alle hoogtepunten en dieptepunten sinds pakweg 40 jaar meegemaakt. Nog steeds ben jij voor mij de grootste Feyenoorder aller tijden, gevolgd door Coen, en misschien op de derde plaats Ove of Dirkie. Ik neem nog steeds de club jouw ontslag kwalijk.
*

Ik ben lid van de werkgroep Technische zaken van het Supportersparlement. Ik begrijp best dat ik daarmee onderdeel ben van een instrument dat gebruikt wordt om supporters aan het lijntje te houden, maar ik vind het leuk (al is het alleen maar leuk om eens wat te pochen te hebben) om eens te mogen praten met mensen als voorheen Wotte en Troost, en nu mensen als Jansen en Bosz. Ik heb Bosz de laatste keer even aangesproken op de geruchten, aan de hand van de column van Lex Kroon, over zijn aandeel in jouw ontslag toentertijd. Er kwam alleen wat verongelijkt gebrabbel uit zijn mond, dat dit onzin was, en dat Kroon een oude vriend van je is, daardoor maar wat geruchten verspreidt en dat Kroon eigenlijk maar een beetje vreemde man is. En dat het zo wie zo allemaal verleden tijd is. Nu kan ik natuurlijk niet over deze zaak oordelen maar als er ook maar enige waarheid in zit, dan mag Peter van mij door het plafond zakken, op het hoofd van die GKL, die ik nog steeds het ontslag van jou kwalijk neem.

*

Ik ben toentertijd als stil eigen protest gestopt met het bezoeken van de wedstrijden van Feyenoord en heb jaren geen seizoenkaart meer gehad. Bijkomstig voordeel daarvan was dat ik de periode Koeman bijna helemaal “gemist” heb, ik hoefde dus ook niet te huichelen door hem toe te juichen, terwijl ik de jaren daarvoor -en vele andere supporters met mij- elke keer als ik hem op het veld zag lopen de ons bekende yell “Koeman, Klootzak” had geroepen. Een yell die ik nu het liefst weer uit de kast zou halen, maar nu niet voor Ronald maar voor zijn broer, die met zijn geniale tactische brein het presteert om een elftal op het veld neer te zetten waarvan ik telkesn de indruk heb dat alle spelers “gisteren” voor het eerst aan elkaar zijn voorgesteld.

*

Hoe dan ook, ik heb nu al weer jaren een seizoenkaart. Vreemd genoeg weer aangeschaft na het seizoen dat Ronald afscheid nam van onze mooie club. Dit berust echter louter op toeval want mijn woede en teleurstelling waren toen voorbij, maar het voordeel is dat ik nog steeds trots kan zeggen dat ik mijzelf nooit heb verloochend.

*

Nu wij weer, voor de zoveelste keer in een diep dal zijn geraakt, een dal misschien wel vergelijkbaar met de HCS tijd, is het broodnodig dat de technische staf door de broodmolen gaat. En niet alleen Erwin, maar ook die nietszeggende figuren als Duut en Metgod. Vooral de laatste zit er al veel te lang, want sinds hij bij ons is, en bij Excelsior, lijkt het alsof het tegengestelde met ons is gebeurd dan waaraan zijn naam ons doet geloven. Wij hebbenhet nu lang genoeg moeten doen met kleurloze en fantasieloze mensen (en ja, onder die categorie valt ook Van Marwijk) die door laf voetbal en aanpassen aan de tegenstander de club steeds kleurlozer maken. Het is tijd dat dit soort mensen de “man van 12%” achterna gaan, opgeruimd staat netjes. Het is nu tijd voor de komst van de “Co Adriaansen” (een trainer die ondanks zijn verleden nu hartelijk welkom zou zijn) en de “Willem van Hanegems.” Dus ik zou graag willen dat jij, net als ik na jouw ontslag, weer terug kwam bij onze club. En geloof mij Willem, met mij velen. Alleen …….. velen geloven dat jij dit niet wilt. Dit komt omdat jij daar altijd om heen draait.

*

Velen zouden je graag als hoofdtrainer terug zien komen, anderen als hoofd-assistent om het spinrag van het tactische brein van de huidige technische staf weg te borstelen. Om het onvermogen van deze technische staf om tenminste een groep te maken van deze 11 spelers te compenseren. Om een eventuele nieuwe trainer -of desnoods de huidige trainer- bij te staan als jij zelf geen animo hebt voor de functie hoofdtrainer. Velen zouden dat laatste je niet eens kwalijk nemen, als je maar komt. Daarom zeg ik, Willem, neem je verantwoording als Feyenoorder en maak een statement. Zeg duidelijk dat je open staat voor een terugkeer naar Feyenoord.. Je hoeft daarbij geen open sollicitatie te doen, maar bijvoorbeeld een “Als ze mij zouden vragen voor een functie dan ben ik bereid om daar over te praten.” Het liefst gevolgd met een “ik zou het graag willen en het een eer vinden om voor deze club weer aan de slag te gaan.”

*

Zodat elke tegenstander zijn mond wordt gesnoerd. En als Wim Jansen of Peter Bosz het niet eens zijn met jouw aanstelling dan zullen ZIJ plaats moeten maken. Als zij een terugkomst zouden blokkeren laat dit dan even weten. Geloof mij: het onvermogen van Jansen, Bosz en Koeman om goede aankopen te doen, en daar tegenover juist “gozerts” van de hand te doen die het bij andere clubs nu “aardig” doen, heeft bij de meerderheid van ons legioen er voor gezorgd dat weinig supporters een traan zullen laten om hun vertrek. Ook niet om dat van Wim.

*

Dus Willem, het wachten is op jou! Nogmaals velen denken dat jij het eigenlijk wel lekker en goed vindt om als Cruyff vanachter de camera commentaar te geven en hebben de hoop op jouw terugkeer opgegeven. Hierdoor blijft een roep om jou uit. Als je wilt komen spreek je duidelijk uit. Ik wil dan wel met de overige leden van mijn werkgroep overleggen wat wij verder kunnen doen.

*

Ik hoop van je te horen, maar nog liever hoop ik in de pers te horen dat je open staat voor een aanstelling binnen Feyenoord.

Met vriendelijke groeten,
Jan,
JC Van der Brugge
Docent Zadkine ICT College
Rotterdam

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen