Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

FC SODOM & GOMORRA

februari 20th, 2007
FEYENOORD IS DE OUDSTE CLUB TER WERELD
*
Feyenoord viert volgend jaar het 100-jarig bestaan, maar de club bestaat duizenden jaren langer. Bladerend in de Hebreeuwse Bijbel kwam ik de naam Feyenoord tegen en wel in het boek Genesis. De steden Sodom en Gomorra waren berucht vanwege de verdorvenheid der inwoners. Tot mijn verbazing las ik dat de grootste voetbalclub van Sodom de naam Feyenoord droeg. Iets anders geschreven, nog met punjes op de ij! Vandaag gaan we ook enkele puntjes op de ij van Feijenoord zetten! Vorige week kreeg ik een boos telefoontje van een vriend (’n journalist) van Peter Bosz. Waarom Peter zo hard aangepakt en de rest niet? Die Bosz had weer gelekt en zijn vriend verteld welke lijken er uit de kast waren komen rollen. (Mijn telefoon staat soms roodgloeiend, dat apparaat staat op de schouw boven de open haard, maar tijdens dat gesprek kreeg ik echt ‘rooie oortjes!’)
*
HET ONTSLAG VAN MARK WOTTE
*
In december 2005, vlak voor de Kerst, schreven de kranten dat Mark Wotte per 1 januari daaopvolgend ontslag had genomen. Heel vreemd, daar hij enige tijd terug zijn contract met twee jaar had verlengd. Mark kon zogenaamd een baan als trainer of manager bij een grote buitenlandse club krijgen. Hier werd het volk bij de neus genomen, want er was helemaal geen aanbieding voor Wotte, anders solliciteert hij twee maanden later niet bij Sint Truiden, waar de supporters hem niet moesten vanwege de slechte resultaten van Mark bij RKC. Nee, Wotte moest ‘oprotte!’ Die had de secretaresse van Sjaak Troost geneukt en daar was de pleuris op de burelen van de stadionclub over uitgebroken. Gedwongen ontslag en twee jaar salaris mee! Gek zeg, dat die clubkas maar leegt blijft met al die roofridders in het Maasgebouw!
*
MEER VROUWEN IN DE KUIP?
Coca Cola-Chris wilde meer vrouwen op de tribunes zien. Dan gaan de mannen zich beter gedragen, heette het. Woerts wil ook op sponsoring-gebied gaan samenwerken mat Ajax en PSV.
Het legioen moet hier zijn veto over uitspreken. Sterker nog: er moet een stadionverbod komen voor vrouwen. Dit alleen voor het Maasgebouw en de omgeving van de Eretribune. Wij supporters hebben volgens Woerts een plattelandsmentaliteit, maar hij is of niet op de hoogte, of net zo verdorven als de bewoners van Sodom. Nogmaals: geen vrouwen meer in het Maasgebouw! Ook niet beroepshalve! Macht en bekendheid schijnt een grote aantrekkingskracht op vrouwen te hebben en tevens potentie-verhogend te werken bij de mannen. Ruud Gullit bleef in zijn Milaan-tijd ook aan een verslaggeefster hangen en dat is de duurste affaire uit zijn loopbaan geworden. Marco van Basten moest van Ted Troost naar de hoeren en huurde regelmatig hele sexclubs af, daarna heeft hij nooit meer een goed selectiebeleid kunnen voeren. Je moet niet gek opkijken als hij vandaag of morgen de eerste vrouwelijke spits selecteert. Marco ziet nu eenmaal liever een slechte doch knappe spits, dan de bebaarde Ruud van ‘Nistelrode,’ of hoe die ‘gosert’ ook mag heten, zou de Kromme zeggen, die vandaag 63 jaar wordt. Van harte Willem!
*
VERROTTE VOETBALWERELD
*
Heel de voetbalwereld is verrot. Het legioen wordt in de maling genomen. Het is nog veel erger dan ik hierboven schetste. Maar dan zou ik divere levens verwoesten van hele bekende mensen. Niet dat ik het niet zou durven, maar de boodschapper van het slechte nieuws wordt meestal onthoofd, dat terwijl een hoofd toch een belangrijk onderdeel vormt van het menselijk lichaam. Kortom het draait om macht en geld. Zakken vullen staat bovenaan! Met geld komt de macht en komen de verderfelijke vrouwen de kerels bij de ballen en de knip pakken. Louis Davids zong het al: “Zo zijn de vrouwen!” Niet uw vrouw, of mijn vrouw, maar die loslopende ‘voetbalvrouwen’, de creditcard-sletjes met hun verschrikkelijke voetbalvrouwen-kledij. Wat zien ze eruit, dikwijls goed ogend, doch er komt geen gezond woord uit, ze kunnen tenslotte maar een ding goed en dan nog niet goed genoeg om in een B-porno-film te spelen.
*
OOM
Waarom denkt u dat de gebroeders Koeman, met hun uitgestreken ponum, OOM tegen voetbalmakelaar Ger Lagendijk zeggen? Omdat SUIKEROOM te lang is! Ieder keer wanneer Lagendijk voor contractverlenging zorgt voor de Koemannetjes, worden zij daar goed wijzer van. Niks op tegen, maar ik heb teveel transfers gezien die via de Lagendijk-Koeman-connectie liepen, waarvan ik dacht: “Waarom in hemelsnaam die middelmatige voetballer aangetrokken?,” terwijl de vraag overbodig is. Het trio verdient hier geld aan. Het volk krijgt brood en spelen en schreeuwt dat de Grote Kale Leider moet oprotten, maar dan vergeten ze er nog een paar. De situatie is om te huilen. “Wanneer je wilt lachen moet je naar de schouwburg en niet bij het voetbal zijn,” schrijft de jarige Willem vandaag in zijn column. Die is zo wijs…

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen