Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE STAAT VAN VERWARRING

februari 19th, 2007
AMUSANT WEEKEND
*
De overwinning tegen de FC Buikloop, een elftal met een ‘uitsyndroom’ volgens Foeke Booy, heeft vele fans in een euforistische stemming doen belanden. Ik deel die vreugde niet, want ik vind de 5e plaats een club als Feyenoord onwaardig. Een supporter die het hele internet afstruint en alles leest waar het woord Feyenoord in voorkomt, vroeg mij: “Hoe kan jij van een geslaagd seizoen spreken, mits Feyenoord in de play offs van Ajax wint?” Dat heb ik nooit beweerd. Wat bleek, een kroegbaas uit Apeldoorn, een vriend van Peter B. (B. staat voor beleidsplan) schreef op zijn website berichten onder mijn naam. Deze Ruud, van de Ian’s Pub, liet mij die onzin over de 5e plaats zeggen, sterker nog, hij nam hele columns over en zette er boven: “Ruud schreef… Ik ben bang dat Ruud ook teveel schrijft op de bonnetjes van zijn klanten! Hou ‘m in de gaten…
*
LICHTPUNTJE
Het spel van Romeo Castelen was een verademing om naar te kijken. De verdedigers Erik Pieters en Alje Schut werden inderdaad voor schut gezet. Om met Sjaak Polak (de dorpsgek van TV Tien) te spreken: “Hij startte de motor en ging er als een raket langs!” Romeo Castelen zelf had een andere verklaring. Hij vertelde voor de microfoon van Radio Rijnmond: “Die buikgriep was blijkbaar nog niet uitgewerkt. Het liep die gasten dun door de broek! De stank was niet te harden, ik moest wel rennen…”
*
ALI B.
Ali B., Mohammet B, Hugo B, Danny B., Jan Peter B, zonder Jan B, wie is wie? Allemaal heel verwarrend. Ali Boussaboun kreeg een warm onthaal van de fans bij zijn rentree in De Kuip. Hij bedierf bijna de huldiging van Coen Moulijn. Daarna liet Ali zien dat hij terecht gewogen en te licht bevonden is om deel uit de maken van Feyenoords hoofdmacht. De twee bossen bloemen die hem na afloop werden overhandigd, deden hem als een gelukkig man huiswaarts keren. Nee, Ali is geen ‘keilebijter’ om maar eens een toepasselijke carnavalsterm te gebruiken. Verder ben ik van mening dat Joonas terug naar de walvis moet. Heel verwarrend allemaal.
*
BLOED, ZWEET EN TRANEN
*
Tijdens de warming up werd de Feyenoord-spelers duidelijk gemaakt dat het legioen resultaten wil zien. De sfeer in en rond De Kuip was gespannen. Er was wel erg veel politie op de been. Sinds Andre Hazes heb ik dat ‘Bloed, zweet en tranen” niet zo hartstochtelijk horen zingen. Geef het volk brood en …spelen maar! De eerste twintig minuten werd er redelijk gevoetbald, maar over de gehele wedstrijd genomen is het vertoonde spel toch te zwak. Daar hoef je geen beleidsplan voor te schrijven. Er zal veel geld op tafel moeten komen om in dit zwalkende elftal te investeren. Er zijn zat clubs waar investeerders rond lopen die grote bedragen in hun club steken voor aankoop van spelers en die bij eventuele doorverkoop van een speler meedelen in de winst. Nergens zit er zoveel poen op de tribune als bij Feyenoord. Ik weet wel waarom ‘die gasten’ (ik ken er veel bij naam en toenaam) hun zuur verdiende geld niet “inversteren.” Wie stelt er nu geld (als gewiekst zakenman) ter beschikking aan een stelletjes opvreters, die iedere thuiswestrijd met een ponum van ‘kijk mij nou’ op dat ereterras zitten. Bekwame bestuurders trekken geld aan. Succes kan je niet kopen. Succes levert geld op! Feyenoord speelt voorlopig een verloren wedstrijd op weg naar succes. Ja, het is allemaal heel verwarrend.
*
LEONARDO EINDELIJK THUIS
De grillige Braziliaan hoort in de Arena thuis. Ik lees in het blad ‘Elf” dat Ajax een eerste optie op hem zou hebben gehad. Filmer Jos de Putter, een Feyenoord-fan, had Van den Herik om shirtjes gevraagd, die hij in de sloppenwijken van Rio wilde uitdelen aan de straatkinderen. Hij kreeg nul op het request. Vervolgens bij Ajax aangeklopt en de genereuze Amsterdammers hebben hem gepakt en gezakt naar Rio laten afreizen. Ze hebben alleen de film terug mogen zien, maar het ruwe diamantje Leonardo werd door Feyenoord ingepikt. Dat excepioneel talent, zoals de scout Ton Pronk ‘Leo’ noemt, is nu eindelijk waar hij hoort. Amsterdam is nu eenmaal de stad waar ruwe diamanten geslepen worden. Vraag maar aan de Heer Leeser, hoofd van de business-club bij Feyenoord. Die is directeur van Gassan Diamants te Mokum. U weet wel dat bedrijf waar die ‘gosert’ met een magnetron vol diamanten naar buiten liep! De Heer Leeser heeft wel de diamanten opgekocht van Barney Sanders, die dood in een Duitse cel bleef. De weduwe heeft er nooit iets van gekregen, maar dat verhaal komt binnenkort in de zaterdagbijlage. Allemaal heel verwarrend.
*
DAMESVOETBAL
Ik zag dat Ajax tegen Excelsior ene Anita had opgesteld. ‘Sjonnie’ Heitinga was zodanig van de kook dat hij Sloery een bal toespeelde, waarna deze gemakkelijk kon scoren. Wat Feyenoord niet lukte, flikte Excelsior na tien nederlagen. Een gelijkspel in Mokum. Tien bonuspunten waard!
*
GEEN DIEF VAN MIJN EIGEN PORTEMONNEE
Voor de Duitse tv werden Van der Vaart en Nigel de Jong geinterviewd. Dat worden al echte moffen. Ook al degradeert HSV, dan nog blijft Van der Vaart de club trouw. Clubtrouw bestaat dat dan nog? Nigel de Jong is loyaal aan Ajax, die wil als hij 33 jaar is, best terug naar Amsterdam. “Ik verdien hier vele malen meer,” aldus De Jong; “Ik ben toch geen dief van mijn eigen portemonnee?” Dat had hij nou niet moeten zeggen. Ik dacht ineens aan zijn vader, die de knip van zijn medespelers leegroofde bij MVV. Heel verwarrend allemaal.
*
KAPELAAN ODERKERKE
Bij Studio Voetbal gisteravond werd de nieuwe TD van Sparta, Danny B., ondervraagd door o.a. Opper-Spartaan Hugo B. Bloedproef doorgezaagd door Borst. “Hoe kan jij als Technisch Directeur nu een speler aanspreken op zijn gedrag, als je zelf lazarus achter het stuur een ernstig ongeluk veroorzaakt hebt?” De ene Spartaan vermoordt de andere. Hoog amusementsgehalte. Blind trok een smoel van dat hij liever in de cel, in de hel of welk ander verschrikkelijk oord dan ook had willen zitten, behalve bij Studio Hugo! Toen Danny-boy zijn hoofd afwendde, werd zijn kale kruin zichtbaar, wat mij ogenblikkelijk aan Kapelaan Odekerke deed denken, u weet wel die met die herdershond. Heel verwarrend allemaal.
*
SOAP
Heel vermakelijk was ook de persconferentie na afloop van FC Groningen-AZ. De twee coaches vielen elkaar verbaal aan. Twee ex-onderwijzers die de jeugd moeten onderrichten. Heel vermakelijk, maar pedagogisch onverantwoord. Mede door die mentaliteit krijgt een foto van een 5-jarig jongetje, die een ‘fuck you-gebaar’ maakt een prominente plaats in het AD. Ooit de trots van Rotterdam, nu een Maasboulevard-krant! De nieuwe generaties hoolygans is al geboren. Niet mekkeren als de UEFA straks weer Feyenoord uitsluit. Thuis maakt het kereltje geen ‘fuck you-gebaar’ volgens zijn vader. Heel verwarrend allemaal.
*
RECTIFICATIE
Schreef ik gisteren dat men op Lunatic.nl in zijn geheel mijn columns overnam en men beweerde dat ik hun site plagieerde, moet ik vandaag tot mijn spijt melden, dat ik fout was. Die site heet namelijk: www.lunaticnews.net. “Kroon spoort niet helemaal!,” schreef een gosert. Een ander noemde zijn eigen website: luntaic!, die kan zelf niet eens de naam juist spellen. Wie ben ik dan om lunatic te schrijven? Wat betekent lunatic eigenlijk? Heel verwarrend allemaal. Schrijf maar wat je wilt, gek of klootzak, maakt me niet uit, als je maar nooit schrijft dat ik op je lijk! Ik beloof dat ik nooit, maar dan ook nooit meer naar die site kijk. Daar valt echt niets van over te schrijven. De mededelingen die ik deed werden mij namelijk toegestuurd door enkele aardige gasten die lid zijn van die Lunatic-club. Heel verwarrend allemaal.
Enfin, ik moet stoppen, daar ik een vroege afspraak heb met mijn huisarts. Zoveel verwarring kan een gezond mens in een weekend niet verdragen, laat staan ’n lunatic. Ik ben hard aan valium toe…

2 Comments »

  1. pain medication tramadol 37.5 says

    http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

    september 24th, 2009 | #

  2. zithromax online without a prescription says

    cheap zithromax online

    september 25th, 2009 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen