Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

OPEN BRIEF AAN PETER BOSZ

februari 15th, 2007
MIJNHEER BOSZ
Niks te ‘Beste Peter’ of ‘Geachte Heer Bosz,’ daar in uw geval zo’n aanhef niet van toepassing is. Vooropgesteld, ik heb een hekel aan mensen die open brieven schrijven en zeker aan mensen die voor tv een brief uit de binnenzak toveren (Anton Geesink) en beginnen met: “Ik heb een brief ontvangen…” Maar helaas voor jou, ik ga nu over tot tutoyeren, kreeg ik gisteren een brief. Een brief van een lid Technische Zaken van het Supportersparlement. Hij heet anders, maar laten we hem Jan van Maasbrug noemen. Jan schreef een lange brief, maar ik zal alleen de passage die over jou gaat citeren. Een brief met dezelfde inhoud werd ook naar Willem van Hanegem gestuurd, waar hij in principe aan gericht is.
*
JAN SCHRIJFT o.a.
“Ik heb Bosz laatst even aangesproken op de geruchten, aan de hand van de column van Lex Kroon, over zijn aandeel in jouw ontslag toentertijd. Er kwam alleen wat verongelijkt gebrabbel uit zijn mond. Dat dit onzin was en dat Kroon en oude vriend van je is, daardoor maar wat geruchten verspreidt en dat Kroon eigenlijk maar een beetje vreemde man is. En dat het sowieso allemaal verleden tijd is.”
*
Tot zover Jan, beslist geen hooligan, maar leraar aan een bekend college in Rotterdam.
*
VREEMD
Peter Bosz, ik ben een beetje vreemde man volgens jou. Je had me ‘gek’ mogen noemen, desnoods ‘een grote klootzak,’ maar net niet ‘vreemd!’ Dat vreemd gaat je namelijk de das omdoen! Maar om de spanning op te bouwen bewaar ik dat voor het laatst.
*
HET ONTSLAG VAN DE KROMME
Het is alweer enige tijd geleden dat ik Willem en Geert Meijer over dit onderwerp sprak. Zij zijn er van overtuigd dat jij Peter Bosz, Ronald Koeman en Orlando Trusfull de aanstichters zijn van de onrust die destijds ontstond rond de persoon van de trainer. Regelmatig is er bij Van den Herik om het ontslag van de trainer gevraagd. Meijer en Van Hanegem zijn er van overtuigd dat jullie bewust de wedstrijd tegen PSV uit, hebben laten lopen. Volgens hen was jij, heer Bosz, het grote lek bij Feyenoord. Jij briefde alle ins en outs aan je vriend V.I.-verslaggever Van Leeuwen door. Ik kwam destijds veel op de burelen van het voetbalblad, zodoende hoor je nog eens wat. Vreemd? Even geduld. Het is sowieso verleden tijd? Ja, dat wel, maar een voetbal-icoon verraden doe je niet ongestraft. Willem is een halfgod op Zuid. Petrus verraadde 2000 jaar geleden Jesus, daar hebben ze nu nog over. Luister maar goed met Pasen. Bovendien heb ik zelf nog een appeltje met je te schillen. Ik lees in mijn dagboek dat op 20 april ’96 (Adolfs geboortedag!) mij telefonisch werd meegedeeld, door Hans van Vliet, dat Koeman en Bosz, gezeten op een terras in Wenen, (een dag voor de wedstrijd tegen Rapid Wien) hadden gesteld dat: zolang Kroon voor Radio Rijnmond werkt, de Feyenoord-selectie de zender zou boycotten. Feyenoord is interessanter dan die ‘vreemde’ Kroon. Niet zo ‘vreemd’ zou ik zeggen.
*
STUDIO VOETBAL
Jouw optreden voorbije zondag op tv was een technisch directeur onwaardig. “Dat gaat me te ver,” en “er is geen geld” heb ik legio malen uit jouw mond opgetekend. Youri Mulder begon over de herrie in de kleedkamer na afloop van de wedstrijd tegen Twente. Jij had zogenaamd voor de deur gestaan en niets gehoord. De kranten schreven de andere dag dat het gedonderd had en geknetterd daarbinnen. En jij maar ontkennen, dat is jouw sterkste kant. Bekennen, daar heb je nooit van gehoord. Maar dat slikt men niet in de Maasstad. Zeker niet van een provinciaaltje. Je woont in Ugchelen en geloof me of niet, daar heb ik een zuster wonen. Aan de Engelanderkamp. In het mooiste huis, inclusief paardenstallen, grazende schapen op een uitgestrekt landgoed.
*
Ik ben 1x in dat gehucht geweest, niet op bezoek bij mijn familie, want mijn zwager is net zo’n hufter als jij. Nee, ik heb met Johan Derksen eens radio-uitzending verzorgd vanuit die spoorwagon bij jullie in de buurt. Radio London heette dat wrak. Vreemd? Waar gaat dit over?
*
VREEMDGAAN
Jij hebt meegemaakt dat ik tegenover de hele selectie kwam te zitten om verantwoording af te leggen over een column, uitgesproken voor Radio Rijnmond. Die ging over het ontslag van Willem. Over het hoeren en snoeren van diverse spelers. Remember Barcelona? Hasj roken, coke snuiven, triotjes met jonge meisjes, buitenechtelijke kindertjes, het kwam allemaal ter sprake die middag. Op het laatst waren de ‘pop-idolen’ muisstil. Ik heb je hierover nog een paar maal aan de telefoon gesproken. Jij doet je altijd zo keurig voor met die fluweel-omfloerste stem van je, en dat uitgestreken ponum, maar voor mij ben je de risee onder de technisch directeuren in het betaald voetbal.
*
VRIENDEN
Onder vrienden bestaat een erecode. Je blijft van de vrouw van een vriend af. Zo niet jouw vriend Ted van Leeuwen. (Ik schreef in de column op 6 jan, Gerrit van Leeuwen, maar die zat de vrouw van gangmaker Joop Zijlaard achterna. Ik kan het haast niet neer bijhouden.) De technisch directeur van AGOVV, die Ted van Leeuwen, waar jouw vrouw secretaresse bij is, die laat het niet bij brieven dicteren! Peter, die ‘Zigeuner’ zoals ze hem bij V.I. noemen, die neukt jouw echtegnote. Dat heb ik niet van mijn zuster, maar weer van een goede vriend van die Zigeuner. Van je vrienden moet je het maar hebben. Heel Ugchelen, AGOVV, Apeldoorn en omstreken weet er van. Alleen jij niet? Maar, dat is allemaal nog daar aan toe, zelf neem je het met de huwelijkse trouw ook niet zo nauw. Ik schreef enige dagen terug een column getiteld: “Vaginamonologen rond De Kuip,” en zag het epistel terug op een website van www.fr4ever.nl, waarbij de webmaster een Freudiaanse vergissing maakte. Hij schreef: “DE VAGINAMONGOLEN!” Ik moest gelijk aan jou en je vriend Ted van Leeuwen denken. We hebben bij Feyenoord een technisch directeur die zich horentjes op de kop laat aanmeten. Was het nu een kanjer van een TD, dan zeg je ala, of Allah. Maar gannef die je bent Peter Bosz, je bent niet meer dan een paladijn, of een sprekende pop van Willem de Zwijger, alias Wim Jansen. Mijn gratis advies: vertrek zo spoedig mogelijk uit De Kuip, want er bereiken mij signalen dat je binnenkort met goed fatsoen je gezicht in Rotterdam niet meer kan vertonen. Heel jammer, terwijl je net met ‘jouw vriend Ted, de TD van AGOVV’ op 2 mei as. een zogenaamde ‘kameraadjes’-wedstrijd in De Kuip had gepland. Een oefenwedstrijd tegen AGOVV, in het kader van de naderende play-offs. Als jij en Feyenoord die maar halen! Ik vrees het ergste, namelijk dat Feyenoord het niet redt en de kans groter is dat jij van de zomer met Woerts cola loopt te venten op Zandvoort. Kan je meteen ‘lekkere halfnaakte wijven’ bekijken. Het enige wat die Woerts en jij naar buiten gebracht hebben is dat waanzinnige ‘vrouwenvoetbal-idee,’ dat enkele dagen na lancering alweer ingetrokken is. Zondag voor de wedstrijd tegen FC Utrecht komen de eerste protest-acties om het zooitje ongeregeld dat zich Feyenoord-bestuur noemt, Jorien van den Herik achterna te sturen. Let op de woorden van deze ‘vreemde man!’
*
BEKLAG
Wil je jouw beklag doen over dit schrijven, dan kan ik je voorhands meedelen dat ik geen lid ben van de Bond voor de Journalistiek en ook niet meer van de NSP, de vereniging van de journalisten die uitsluitend over sport schrijven. Ik ben aangesloten bij enkele Nuts-bedrijven. Gas, licht, water en … de KPN! De telefoon rinkelt de hele dag, daardoor hoef ik nooit wat te verzinnen. Ik weet zelfs wat er in Enschede in de kleedkamer is besproken. Notabene doorgebeld door een Feyenoordspeler, die regelmatig lekt, net zoals jij altijd hebt gedaan.
*
TERUG NAAR UGCHELEN
P.S.
Gooi dat bedrijfsplan maar in de prullenbak. Dat kan je zelf nooit geschreven hebben als sprekende pop van Willem de Zwijger. Ga a.u.b zo snel mogelijk terug naar dat gehucht, we hebben in Rotterdam al eens meisje gehad met sprekende poppen, (jij praat precies hetzelfde!) een hele bekende act: “Carla, en haar sprekende poppen!” Die was zestien jaar en werd na iedere voorstelling door Lou -we gaan naar Zandvoort- Bandy … geneukt! Dat eh … Zandvoort komt steeds weer terug. Jij bent nu 43 jaar en krijgt door mij een oor aangenaaid! Mijn excuses gelden alleen voor het taalgebruik, van de rest neem ik geen woord terug. Sterker nog: er zitten nog een paar ijzersterke in de tekstverwerker, het oude adagium indachtig: “je moet nooit al je kruit in een keer verschieten…” Peter Bosz adieu, pas au revoir! Je hebt ooit in Toulon gevoetbald, een beetje frans ken je toch nog wel?
*
Lex Kroon
een vreemde man

4 Comments »

 1. Joop says

  Op 15 februari 2007 al door Lex pijnlijk raak geschoten, wat jammer en triest dat lex’zo zijn gelijk haalt, en dat Ptrus Bosz de wijze raad nog steeds niet opgevolgd heeft.
  BOSZ: OPZOUTEN!!!

  Lex Kroon: Professor Bosz is het ergste wat Rotterdam is overkomen sinds de Tweede Wereldoorlog…

  oktober 30th, 2008 | #

 2. AZ says

  Bosz zei vanavond op Studio Sport dat hij verantwoordlijk is !!!
  Ik vraag me af waarom hij die verantwoordelijkheid dan niet neemt en de eer aan zichzelf houdt.
  😉 Ok, ik weet het …… natuurlijk is dat een domme vraag 😉 !

  oktober 31st, 2008 | #

 3. tramadol medication overdose 37.5 says

  http://forums.plexapp.com/index.php?/user/13102-37-5-phentermine/

  september 24th, 2009 | #

 4. Danny van Strien says

  http://www.dannyvanstrien83.web-log.nl

  Het Web-Log dat gaat over talloze onderwerpen over hemzelf

  juli 8th, 2010 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen