Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

TREURNIS TROEF

februari 13th, 2007
CHAGRIJN OP MAANDAG
Zich supporter noemende 'hangouderen' staan mopperend achter de hekken van het trainingsveld naast de Kuip. Zij behoren tot de categorie hondstrouwe fans die als onbezoldigd adviseur voor de club uit Zuid optreden. Alleen, buiten hun eigen kringetje luistert er niemand naar hun gratis adviezen. De jongelui die naar de uitlooptraining komen kijken moedigen de spelers aan middels straattaal: de k*-woorden vliegen door de lucht, daarbij vergeleken is "zakkenvullers" een troetelnaam. Treurnis alom. Om het beeld compleet te maken komt de ME opdraven. Er moet geoefend worden want 'Utreg' komt zondag op bezoek. Treffender kan de teloorgang van een voetbalgigant niet worden uitgebeeld. En het nieuwe bestuur? Dat hult zich in stilzwijgen. Die gasten zitten bouwtekeningen te bestuderen en zich rijk te rekenen aan het nieuw te bouwen stadion.
OPENHEID VAN ZAKEN
Op ieder Feyenoordforum staat te lezen dat de fans nu wel eens willen weten wat er gaande is bij hun club. Peter Bosz meldde zondag dat er geen geld is, maar wel dat men Luigi Bruins psychologisch getest had. "Daar hebben een paar mensen naar gekeken," aldus deze onbenul. Wat voor mensen? Toch niet die "hangouderen?" Wie test Peter Bosz? Of die Cola-freak, die Woerts. Die schijnt 'vrindjes' te hebben die de lening van Jorien '12%' van den Herik willen aflossen. Een lening afsluiten om een lening af te lossen, dat is het beleid bij Feyenoord. Bert van Marwijk brak, gisteravond in de uitzending van Voetbal Insite, een lans voor Jorien. Hij vindt Van den Herik een geweldige voorzitter, zoals er maar weinig in Europa te vinden zijn. Buiten die 12% is dat ook mijn mening. Maar er is geen weg terug voor Jorien. Chris Woerts die, volgens Johan Derksen, de ene dag met zijn hele arm in de kont van Jorien zat en hem de volgende dag een dolk in de rug stak, is nu de dirigent van het ouderen van dagen bouwfraudekoor.
DE MASSA WORDT DOM GEHOUDEN
Door de spanning die ontstaan is vanwege de slechte resultaten, wordt de aandacht van het legioen afgeleid van wat er zich achter de schermen afspeelt. De trainer en spelers krijgen de schuld. Het volk mort en de machthebbers van de club delen tijdens hun bourgindische zakenlunches trots hun visitekaartje uit, waarop te lezen staat dat zij deel uit maken van het Feyenoord-bestuur. De bouwcongsi zal ik maar zeggen.
HOE NU VERDER?
Vernieuwen is vaak de sleutel tot overleven. Het is de uitdaging het goede, lees het oude, te behouden en te versterken met nieuw elan. Nieuw elan kan men niet aantreffen bij dit 'ouwe lullen'-bestuur. Verstand van verzekeren, bankieren en bouwen kan hen niet ontzegd worden. Hun 'voetbal-IQ' kan niet hoger worden ingeschat als de size van hun vergrote prostaat!
EL SALVADOR
Johan Cruyff schrijft in zijn column van de Spaanse krant Lavanguardia dat voetbal bestaat uit golfbewegingen. Een succesteam kent een cyclus van 3 tot 4 jaar. Dat kan kloppen met de situatie bij Feyenoord. Na het winnen van de UEFA-cup is het bergafwaarts gegaan. Nu is de periode aangebroken waarin "gebouwd" moet worden aan een selectie met spelers, die weer honger, balans en opofferingsgezindheid hebben, hetgeen nodig is voor het behalen van successen. Gratis advies van een man die 'ongeneeslijk' beter is. Bovendien vriend van Wim Jansen. Laten die twee maar eens in een berghutje gaan brainstormen over de toekomst van Feyenoord. Lijkt me beter dan een beleidsplan opgesteld door een onervaren technisch directeur, die zondagavond jl. voor tv niet verder kwam, in dat beschamende optreden, dan zijn stopwoordjes: "Dat gaat me te ver, Hugo!" en: "er is geen geld…"
FEYENOORD VERRIJKT JE LEVEN
(Gisteravond laat)
Er stopt een auto bij De Kuip. Een man stapt uit en steekt een 'paffertje' op. Hij was na een echtelijke ruzie het huis uitgevlucht en onbewust richting de plek gereden waar hij het liefst kwam: Stadion Feyenoord. Al mijmerend drong het besef tot hem door dat hij meer van Feyenoord hield dan van zijn eigen vrouw. "Het is een goed wijf, daar niet van," bedacht hij, maar ze kon zo zeuren. De echtelijke ruzie ging over hun sexleven. Ze had hem gevraagd wanneer de laatste keer was dat zij 'intiem' waren. Na lang nadenken antwoordde hij: "Toen Feyenoord van AZ won!" Dat was haar eigen schuld vond hij. Ze droeg pyjama's met dierenafbeeldingen. Daar kom hij niet opgewonden van raken. De ene avond kwam ze de slaapkamer binnen met een afbeelding van een Pandabeer op haar rug om vervolgens de dag erop met beeltenis van een Oerang Oetang op te draven. Wie kruipt in hemelsnaam op een aap? Toen hij hier wat van gezegd had, dacht ze slim te zijn en schafte een Ajax-pyjama aan. Hierop wilde hij SM-sex met haar. Helaas wilde zij niet vastgebonden worden aan bed en met een zweepje geranseld worden. Wat een problemen, dacht hij. Feyenoord verrijkt je leven? Het verrekt 't!
==============================
FEYENOORDFANS WERKEN NIET IN DE HAVEN
Gisteren stond er op een supporterssite te lezen dat Feyenoordsupporters niet in de haven werken. Dit naar aanleiding van de opmerking van Don Paul (supporter in hart en nieren) dat de selectie eens een boottocht door de haven moest maken om te zien hoe hard daar gewerkt wordt. Dat was overdrachtelijk bedoeld. Maar de gannef die dat commentaar schreef had dat niet door.
Die schreef: "De meeste supporters komen van buiten Rotterdam, hebben een baan, een eigen huis enz." Dat is zo'n lullo die met zijn vrouw naar het circus gaat en bij het zien van de man die door een kanon de lucht in wordt geschoten, in de nok van het circus op zijn viool de eerste maten van "Hand in hand Kameraden" speelt, opmerkt: "Andre Rieu speelt beter…"

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen