Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

CARNAVAL DER DESPERADOS

februari 11th, 2007
FEYENOORD SNAKT NAAR IETS LEUKS
Na de nederlaag tegen Ajax stond volgens Erwin Koeman een behoorlijk grote groep supporters de selectie op te wachten. Dat was niet voor het eerst en tevens de reden waarom op maandag achter gesloten deuren in de Kuip werd getraind. Het gehele gezelschap moest vorige zondag onder poltiebegeleiding huiswaarts keren. “Dit is het seizoen van de sanering,” volgens Koeman, die vervolgt: “het hoort bij Feyenoord dat de fans verwachtingen hebben, maar je hoopt ook dat men realistisch blijft. Met zo’n actie van zondag is de club niet geholpen.” (Bron: AD)
REALISTISCH
Erwin Koeman is zelf niet realistisch inzake Alfred Schreuder. Wanneer je achteraf stelt, dat deze veelgeplaagde man nog lang zijn oude niveau niet heeft bereikt, beschuldig je hiermee jezelf. Die had tegen Ajax nooit mogen spelen, ook niet als zogenaamd verlengstuk van de trainer in het veld.
VERLENGSTUK IN HET VELD
Robert Eenhoorn drukte zich hierover zeer plastisch uit: “Schreuder kan na dit soort wedstrijden helaas alleen nog melden wat voor rugnummer zijn tegenstander had. Goeie gozer, die een verlengstuk is van de coach. Net zo iets als een goede werper met veel inzicht. Alleen wordt hij ieder week de pleuris geslagen. Daar heb je ook niet zoveel aan. Nee, de gifbeker moet helemaal leeggedronken worden dit jaar!”
REALISME ZOEK BIJ HET BESTUUR
Hij die weet hoe de voetbalwereld in elkaar steekt, zal realistisch zijn. Zo niet het huidige bestuur van Feyenoord. Die geloven nog in sprookjes. Anders ga je niet in beroep tegen de uitspraak van de UEFA. Ga je na het eerste verdict ook niet roepen dat de straf nog wel meevalt. Dan had men ook moeten weten dat in plaats van UEFA je ook Platini kan zeggen. Deze bobo heeft nota bene zes jaar voor de club Nancy-Lorraine gespeeld. Dat is zijn eertse voetballiefde. Daar moet je met je gore poten vanaf blijven. Platini is geboren in het plaatje Joeuf, vlakbij Metz. Zonder J krijgt men oeuf = ei. Met andere woorden Platini komt niet uit een ei! Sommige bestuurders bij Feyenoord? Ik heb zo mijn twijfels, anders roep je niet dat men die hooligans op hun gedrag moet aanspreken. Die lui houdt men niet meer stil met de kreet: “Geef het volk brood en spelen!” Ten eerste moet je hen dan wel goede spelen aanbieden, ten tweede, voor brood doen ze het niet meer, lees daar maar ‘dope’ voor. Ze zitten van hun kruin tot aan de tenen onder de drugs. Kijk maar eens goed naar de ogen van die gasten op de foto’s uit Nancy. Zo’n zelfde blik had die ‘neuzenbijter’ van Vitesse ook in de ogen. Zijn grote voorbeeld Cantona keek niet anders in het veld.
DUIDELIJKHEID
Johan Derksen, die meestal wel weet wat er in de Kuip speelt, vertelde voor de tv dat Van den Herik nog steeds een belangrijke vinger in de pap heeft bij Feyenoord. Waarom brengen die nieuwbakken bestuurders dan andere berichten naar buiten? “Alles is geregeld met Jorien,” blijkt een gore leugen. Vertel gewoon hoe de vork in de steel zit. Dit pikken de supporters niet. Zij zijn ‘geestelijk eigenaar’ van deze club. Lees op een willekeurig Feyenoord-forum hoeveel pijn deze mensen lijden door de teloorgang van hun geliefde club.
FC TWENTE UIT,
nu lastig, voorheen nooit
Vanmiddag zullen we het weten, of er bij terugkeer van de spelersbus weer idioten de spelers gaan belagen. Die gasten doen hun stinkende best. Hen treft geen blaam. Het huidige voetbal is ziek, net als de maatschappij. Jongetjes van rond de twintig jaar met miljoenen op de bank, (Wesley Sneijder verdient 2,6 miljoen per jaar zonder bonussen en inkomsten uit reclame) die spelen toch niet voor de club van het volk, van de werkers, van de havenarbeiders? Dat is de club van de MILJONAIRS, die presteren als steuntrekkers. Enfin, vanavond allemaal kijken naar “De Wedstrijden” op Tien/Talpa, waar de Twente-bestuurder Jan van Halst commentaar mag leveren en een paar uur later op Ned 1, is de beurt aan Twente-adept Youry Mulder, vergezeld door Opper-Spartaan Hugo Borst, die ook zo goed weet waar het bij Feyenoord aan schort!
=======
DE HONDEN BLAFFEN EN DE CARAVAAN DER DESPERADOS TREKT VOORT…

1 reactie »

 1. Danny van Strien says

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten Feyenoord

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten Coen Moulijn

  Dichter Danny van Strien Gedichten.nl Gedichtenstad Ode aan Wim Jansen

  YouTube Danny van Strien Feyenoord Sportpark Varkenoord

  YouTube Danny van Strien Feyenoord in de Kuip

  Dichter Danny van Strien Sportgedichten Sparta

  YouTube Danny van Strien Sparta meer dan 120 Jaar

  YouTube Danny van Strien Het Kasteel meer dan 90 Jaar

  YouTube Danny van Strien Ode aan Bok de Korver

  november 5th, 2022 | #

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen