Pagina’s

Archieven

Pagina’s

Recente berichten

Recente reacties

DE SLIJTERIJ FEYENOORD

februari 9th, 2007
FEYENOORD WIL LEONARD EN SAIDI ALSNOG SLIJTEN,
las ik in een voetbalweekblad, waarvan de naam mij even niet te binnen wil schieten. Feyenoord-directeur Chris Woerts blijft zoeken naar een oplossing voor de twee. In een aantal landen is de transfermarkt nog open. Als een marskramer in band en garen leurt hij met de twee langs internationale voetbaldeuren. Het zal moeilijk worden een nieuwe club voor ze te vinden, maar we blijven zoeken. Dit is geen slijterij, maar een uitdragerij! Woerts is tevreden over de afgelopen transfertermijn. Feyenoord heeft Ali Boussaboun. Maikel Aerts, Benjamin de Ceulaer kunnen lozen. Ja, dan kan je tevreden achterover leunen. Dat deed hij al, toen hij trots vertelde, dat de begroting sluitend was na verkoop van minimaal veertig doelpunten, lees Kuyt en Kalou. Nu nog een toffe spits aankopen en de verdediging sluitend maken en we dansen de polonaise in De Kuip.
BRANDPUNT
Op alle voetbal-sites stond het gisteren prominent aangekondigd. Vanavond in Brandpunt (heet tegenwoordig Netwerk, ze hebben alleen de bordjes verwisseld, de smoelen blijven hetzelfde) een reportage over hoe de Amsterdamse politie de hooligans te lijf gaat. Ik heb gekeken en heb het nut van deze uitzending niet kunnen ontdekken. Die relschoppers kregen weer tv-zendtijd en kicken op het zien van de beelden, die zonder manipulatie werden uitgezonden. Daar draaien de heren journalisten van Brandpunt hun hand niet voor om. Dan heb ik het niet over Willibrord Frequin met zijn reportage over handel in menselijke schedels, maar over een uitzending die de spreekkoren weergaven van het Feyenoord-legioen tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord, kort nadat Van Gaal weduwnaar was geworden. “Van Gaal waar is je kankerwijf?” zong het tuig. Het nog grotere tuig, want die hebben zogenaamd de gave van het verstand, de Brandpunt redactie, liet in de bewuste reportage een Feyenoord-dwaas zingen: “Adolf was een Feyenoord-fan” Maar die beelden kwamen uit De Kuip, geschoten bij een andere gelegenheid. Manipuleren heet dat. Wie is er dan het grootste tuig?
NOG GROTER TUIG
Het is zaterdag een jaar geleden dat zeventig Ajax-hooligans het Ado-honk bestormden, gewapend met knuppels, messen en brandbommen op D’Haag! De ‘N’ spreken ze daar niet uit!
Enkele Ado-spelers zijn met de slachtoffers gezellig gaan eten, met bowlen toe. Die Hagenaars zijn vergeten dat er eerst ADO-gajes het clubhuis van het Ajax-tuig in de fik had gestoken. Actie en reactie, heet dat. Zondag komt Ajax, een jaar na dato, op bezoek. Dat wordt weer filmen voor Brandpunt. Kijk vooral zondagavond naar Netwerk, de ingelaste uitzending, i.p.v. ‘Boer zoekt vrouw!’
GUUS MOET DE BAK IN
Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Den Bosch wegens belastingfraude aan de rechter gevraagd de Heer Guus Hiddink voor tien maanden in het cachot te gooien. Guus had een woning in het Vlaamse Achel, maar sliep iedere nacht achter de gebreide broek van zijn vriendin in Amsterdam. De belastingwet stelt: daar waar je meer dan 180 nachten per jaar verblijft, dat is je vaderland. In het geval van Guus Flater in het Mokumse Bobbelskonte! Bovendien vertelde de officier had Guus nog met een rekening geknoeid van een overnachting in een Antwerps hotel. De Achterhoeker verdient vele miljoenen en moet toch nog knoeien met zijn aangifte en declaraties. Waarin een groot man klein kan zijn. Werd hij in Zuid-Korea door de spelers hoog in de lucht gejonast, komt hij in het land van Calvijn van een kouwe kermis thuis. Dat zijn dure nachtjes geweest voor Guus, daar kunnen alle bezoekers van de Yab Yum niet tegenop! ‘Dura Lex, Sed Lex’ staat er op de gevel van het gerechtsgebouw. De wet is hard, maar het is nu eenmaal de wet. Die officier is ook hard tegen Guus, noemde hem eigenwijs en brutaal: “Hiddink is van een hoog voetstuk omlaag gevallen. Ik vraag me af of hij soms denkt dat hij boven de wet staat.” Keiharde officier, Guus, vraag maar snel de Russische nationaliteit aan, want daarbij vergeleken is Poetin een koorknaap. Ben je eenmaal Rus en blijf je verliezen met het nationale elftal, maakt diezelfde Poetin jou coach van de Goelag-Archipel FC, die spelen altijd ijskoud thuis, bij veertig graden onder nul..
UITSPRAAK
Rond de klok van elven horen we of Feyenoord alsnog tegen de Spurs mag spelen. Gezien de vele rellen her en der in Europa, vrees ik dat Feyenoord als voorbeeld dient en de straf niet verminderd wordt, maar als schrale troost mag dan gelden dat de club “tevreden mag zijn over de afgelopen transfertermijn…”

Geen reacties »

No comments yet.

Leave a comment

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad:

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

De Kroniek Van Lex Kroon is proudly powered by Computerhome Vlaardingen